De lekkerste Griekse salade maak je zo!
Schrijver: 
Recept:: Salade recepten
Griekse keuken
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 2
 
Wanneer je wel eens Griekse salade met feta hebt gegeten bij een Griek thuis, dan ben je voorgoed verkocht. Zo’n lekkere salade heb je zelden eerder gegeten. De Griekse salade is oorspronkelijk een boerensalade en het geheim ervan zit hem in de bereiding. En natuurlijk is het ook belangrijk om die echte goede kwaliteit olijven, feta en tomaten te kopen. Daarna gaat er een wereld voor je open. Je waant jezelf in Griekenland op een terras aan zee met een heerlijk glas wijn. We geven je het originele Grieks salade recept voor de beste Griekse salade.
Ingrediënten
  • 2 trostomaten (liefst biologisch van de markt)
  • 1 groene paprika en 1 rode paprika (idem)
  • 1 komkommer
  • 15g verse peterselie
  • 1 rode ui
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 2 takjes munt
  • 1 takje verse oregano
  • 4 el goede olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 100 gram feta
Bereiding
  1. Was de tomaten en paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Dep de groente droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika in dunne repen die je door midden snijdt.
  2. Was de komkommer en schil deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakken van een halve centimeter die je weer doormidden snijdt. Marineer de komkommer zoals in de tips.
  3. Snijd ook de ui in zeer dunne, fijne ringen.
  4. Was de peterselie, munt en oregano en snijd ook deze fijn.
  5. Plaats nu de paprika, tomatenblokjes en goed uitgelekte en droog gedepte stukjes komkommer in een kom.
  6. Verdeel de uiringen, kruiden, olijven, kappertjes over de salade en schep deze even goed door.
  7. Maak de dressing met de olie en azijn in een aparte kom. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  8. Plaats de Griekse salade op de borden en sprenkel de dressing over de salade.
  9. Snijd de feta in dunne plakken van een halve centimeter dik en plaats deze in een cirkel bovenop de Griekse salade. Sprenkel er wat olijfolie over en een beetje verse oregano.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/griekse-salade-maken-recept/