Het echte, traditionele recept voor Chinese tomatensoep
Schrijver: 
Recept:: Soep recepten
Chinese keuken
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 4
 
De Chinese keuken staat bekend om haar overheerlijke combinaties van zoete en zure smaken. En Chinese tomatensoep is daar het perfecte voorbeeld van. Geen wonder dus dat zoveel mensen dol zijn op deze soep. Naast verse tomaten en kip plus deze heerlijke zoetzure smaaksensatie bevat deze soep ook flinke portie rauwe groente. Super lekker en ook nog eens heel gezond dus. En ook echt niet moeilijk om even zelf te maken. Weer eens wat anders dan Hollandse tomatensoep met ballen. We geven je het originele, traditionele recept voor zelfgemaakte Chinese tomatensoep.
Ingrediënten
  • Snipper de ui in stukjes en snijd ook de knoflook in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip mooi bruin. Voeg het uimengsel toe.
  • Schenk de bouillon erbij en laat even een half uurtje trekken op een laag vuur. Zo trekt de smaak van de kip lekker in de bouillon.
  • Haal de kippendrumsticks uit de pan en laat ze even afkoelen.
  • Verhit de tomatenpuree even in een kleine pan met de eetlepels water en roer de bloem en gemberpoeder erdoor.
  • Bak dit even 5 minuten op een laag vuur.
  • Ontvel de tomaten in kokend water en snijd deze in stukjes. Voeg ze toe aan de bouillon en laat dit een paar minuutjes koken.
  • Pureer dit mengsel met de blender of staafmixer tot een mooi glad mengsel.
  • Voeg nu de suiker, azijn, peper en zout toe.
  • Haal nu het vlees van de drumsticks af en voeg dit toe aan de soep.
  • Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en laat even uitlekken in een zeef.
  • Plaats de soep in vier kommen en plaats de mihoen, taugé en gesneden ringetjes lente-ui erbovenop.
Bereiding
  1. tenen knoflook
  2. gele uien
  3. gram kipdrumsticks
  4. ,5 liter kippen- of groentebouillon
  5. gram tomatenpuree
  6. el water
  7. el olijfolie
  8. el tafelsuiker
  9. el azijn
  10. Roma tomaten
  11. el bloem
  12. tl gemberpoeder
  13. gram mihoen
  14. lente-uitjes
  15. gram taugé
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/recept-chinese-tomatensoep/