Kip tandoori recept: makkelijk en vers!
Schrijver: 
Recept:: Kip recepten
Indiase keuken
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 3-4
 
Er gaat weinig boven lekker knapperig gebakken kip tandoori met Indiaas naan brood en yoghurt knoflooksaus. Je waant je even in een ander land met deze maaltijd. Kruidig, crispy en met een heerlijke romige saus. Natuurlijk kun je de kip tandoori maken met een pakje uit de supermarkt. Maar het is veel lekkerder en gezonder natuurlijk om je kip tandoori zonder pakje even zelf te maken. Een paar kruiden uit de toko is all you need voor dit gerecht. Bovendien ook helemaal niet moeilijk en super snel klaar. Verras jezelf eens met wat anders dan de traditionele doordeweekse maaltijd. Serveer je kip tandoori met een lekkere verse salade en wat rijst of gebakken aardappels. Gegarandeerd genieten!
Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 350 gram rijst
  • Naanbrood
  • 1 el olie
  • 1 tl komijn
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • Stukje gember
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • 1 el limoensap
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • Koriander vers
  • 2 el tomatenpuree
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en plaats ze in een grote kom. Plaats alle ingrediënten voor de marinade in de kom en schep dit even goed door.
  2. Plaats de kom in de koelkast en laat de kip even een paar uur marineren.
  3. Kook de rijst gaar en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui even mooi goudbruin. Bak daarna alleen de kip erbij mooi knapperig bruin.
  4. Voeg ook de marinade toe en laat op een laag vuur rond de 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  5. Wanneer de saus wat aan de dikke kant is, kun je wat extra water of Griekse yoghurt toevoegen.
  6. Maak met wat overgebleven Griekse yoghurt koriander en knoflook een dip.
  7. Serveer de Indiase kip tandoori met een frisse salade en wat Indiaas naan brood.
  8. Wil je graag glutenvrij of zuivelvrij eten? Gebruik dan soja of kokosyoghurt en glutenvrij naan brood.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/kip-tandoori-recept/