Malse gegrilde rib-eye met aardappelpuree en haricot vert
Schrijver: 
Recept:: Hoofdgerecht
Fusion Amerikaans/ Frans
 
Ingrediënten
  • 4 rib-eyes van elk 180 tot 200 gram per stuk
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 50ml melk
  • 25ml kookroom
  • 50 gram roomboter
  • nootmuskaat
  • 320 gram haricot vert.
  • zout en peper
Bereiding
  1. Haal de rib-eyes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen.
  3. Snijd ze door de helft en zet ze nét onder gezouten water.
  4. Breng de pan aan de kook en doe de deksel op de pan.
  5. Verwijder ondertussen de kopjes en kontjes van de haricot vert en zet een pan op met gezouten water.
  6. Zodra de pan kookt, voeg dan de haricot vert toe, en blancheer je ze tot ze beetgaar zijn.
  7. Giet vervolgens de pan af en spoel de boontjes onder koud water.
  8. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze uitstomen.
  9. Zet nu de grillpan op hoog vuur en bestrooi de rib-eyes met zout.
  10. Zet ondertussen ook een pan op met olie en bak hierin de haricot vert met wat zout en peper. Leg nu de rib-eyes in de pan en bak ze aan elke kant, afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten.
  11. Als je een mooi ruitjespatroon wilt, moet je na anderhalve minuut de rib-eye een kwartslag draaien.
  12. Zodra de rib-eye klaar is, laat je deze rusten onder aluminiumfolie.
  13. Maak nu de aardappelpuree af, door de melk kookroom en boter toe te voegen.
  14. Mocht de puree nog niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan extra melk of room toe.
  15. Voeg ten slotte zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
  16. Zodra de rib-eyes lang genoeg hebben gerust, kun je ze nog bestrooien met zwarte peper.
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/rib-eye-recept/