Ovenschotel met haricot vert, gehakt, kerrie en paprika
Schrijver: 
Recept:: Ovenschotel
Vooraf: 
Kooktijd: 
Totaal: 
Hoeveelheid: 4 á 5
 
Ingrediënten
  • •500gram aardappelen
  • IngrediëntenIngrediënten
  • •klontje boter
  • •2dl melk
  • •250 gram rundergehakt (bij voorkeur biologisch of scharrel)
  • •1 rode paprika
  • •2 uien
  • •2 volle theelepels kerrie
  • •halve theelepel chilipoeder
  • •zout en peper
  • •500 gram haricot verts (of eventueel sperciboontjes)
  • •klontje roomboter
  • •snufje nootmuskaat
  • •eetlepel (kruiden) paneermeel
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  2. Haal de haricot verts af en kook ze met wat zout beetgaar
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes
  5. Snipper de ui
  6. Bak in een koekenpan de gehakt rul samen met de ui en paprika
  7. Voeg de kerrie en chilipeper toe en breng verder op smaak met zout en peper
  8. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en maak hier puree van door een klontje boter toe te voegen en de melk
  9. Breng op smaak met wat nootmuskaat en eventueel nog wat zout
  10. Giet de haricot verts af en roer er een klontje boeter door
  11. Neem een ovenschaal en doe een laagje puree in de ovenschaal
  12. Doe de haricot verts erop en daarna het gehakt,paprika,ui mengsel
  13. Dek af met de rest van de puree
  14. Strooi er een eetlepel (kruiden)paneermeel overheen en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten
  15. Eet smakelijk
Recipe by Kooktijdschrift.nl at https://kooktijdschrift.nl/ovenschotel-met-haricot-vert-gehakt-kerrie-en-paprika/