Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Een diner mét thema? Zo pak je dat aan! 

Een diner mét thema Zo pak je dat aan! 

Een diner organiseren is als echte kookfanaat ontzettend leuk natuurlijk. Zeker wanneer de gasten het waarderen en je gerechten gretig aftrek vinden. Toch kan het ook een behoorlijke uitdaging zijn om een mooi diner samen te stellen. Wensen en voorkeuren verschillen, ook kan het een uitdaging zijn om een beetje verrassend te blijven. Door een specifiek thema te kiezen. Door dit te doen, zul je ook jezelf moeten verrassen en kun je gericht op zoek gaan naar nieuwe gerechten. Hoe je dit in praktijk doet? Lees snel verder.  

Alle windstreken 

Kies een land als thema voor het diner. Het voordeel hiervan is dat je gericht op zoek kunt naar gerechten. Je kunt natuurlijk voor de bekende culinaire landen gaan zoals Italië en Frankrijk, maar er zijn ook keukens die minder bekend zijn maar wel heel lekker. Keukens die steeds populairder worden zijn bijvoorbeeld de Vietnamese, de Peruaanse maar ook de Chileense. Die laatste is helemaal geschikt wanneer jezelf of je gasten wijnliefhebbers zijn. Want goede Chileense wijn betreft immers de crême de la crême van de wereldwijnen. Zelf geen enorme wijnkenner? Dan is het slim om eens te kijken op specifieke wijnsites. Daar raden ze bij gerechten een wijn aan. Zo hoef je zelf geen onderzoek meer te doen en kun je profiteren van de kennis van een ander. Ideaal en je zult hoge ogen gooien bij je gasten!  

De aankleding 

Natuurlijk is een goed menu inclusief bijpassende wijnen de basis voor een mooi thema diner, maar om het écht af te maken is de aankleding natuurlijk ook belangrijk. Dit maakt de beleving compleet van de gasten. Denk aan een mooie gedekte tafel, menukaarten in stijl en ook servies wat hierop aansluit. Om de beleving en de voorpret voor je gasten ook tot een finaal moment te brengen kun je ze vragen in thema kleding te komen. Van een Italiaanse maffioso tot een echte Fransoos met baret, een leuk extraatje wat voor de nodige hilariteit gaat zorgen. 

Kortom, houd jij er wel van om een diner te organiseren en wil je dit naar een hoger niveau trekken? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden van een thema diner. Je dwingt jezelf ertoe te verrassen maar ook je gasten zullen onder de indruk zijn. Kies van het menu tot de wijnen voor het land. Pas wel op; voor je het weet ben je zo onder de indruk van het land dat je het vliegtuig in wilt stappen en wilt koersen naar de plek van bestemming! 

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!