Een lekker recept om zelf citroen-limoensiroop te maken. Bij mij staat er nu met deze mooie zomerdagen steeds een flesje in de koelkast. Een lekkere grote kan vol aanlengen met koud water, ijsblokjes en partjes verse limoen en citroen en je hebt een heerlijk verkoelend drankje op warme zomerdagen. Het recept komt uit A La Mére de Famille.
Dompel het flesje wat je wil gebruiken om de siroop in te bewaren 2 minuutjes in kokend water te steriliseren
Rasp de schil van de citroenen over de suiker en pers ze vervolgen suit
Pers ook de limoenen uit
Breng in een pan met dikke bodem het citroen-limoensap, het water en de suiker met de rasp aan de kook
Laat een nacht rusten
Doe de volgende dag de siroop door een fijne zeef en laat vervolgens nog 3 minuten koken en giet dan in de fles
Koel bewaard is de siroop een maand houdbaar
Serveer 1 deel siroop met 5 delen water
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Dompel het flesje wat je wil gebruiken om de siroop in te bewaren 2 minuutjes in kokend water te steriliseren
Rasp de schil van de citroenen over de suiker en pers ze vervolgen suit
Pers ook de limoenen uit
Breng in een pan met dikke bodem het citroen-limoensap, het water en de suiker met de rasp aan de kook
Laat een nacht rusten
Doe de volgende dag de siroop door een fijne zeef en laat vervolgens nog 3 minuten koken en giet dan in de fles
Koel bewaard is de siroop een maand houdbaar
Serveer 1 deel siroop met 5 delen water
Geef een reactie