Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Een lekker recept om zelf citroen-limoensiroop te maken

limoensiroop

Een lekker recept om zelf citroen-limoensiroop te maken. Bij mij staat er nu met deze mooie zomerdagen steeds een flesje in de koelkast. Een lekkere grote kan vol aanlengen met koud water, ijsblokjes en partjes verse limoen en citroen en je hebt een heerlijk verkoelend drankje op warme zomerdagen. Het recept komt uit A La Mére de Famille.

AuteurKooktijdschrift

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd3 minutenTotale tijd18 minuten

Ingrediënten
 4 citroenen
 2 limoenen
 100 ml water
 450 g suiker

Bereiding
1

Dompel het flesje wat je wil gebruiken om de siroop in te bewaren 2 minuutjes in kokend water te steriliseren

2

Rasp de schil van de citroenen over de suiker en pers ze vervolgen suit

3

Pers ook de limoenen uit

4

Breng in een pan met dikke bodem het citroen-limoensap, het water en de suiker met de rasp aan de kook

5

Laat een nacht rusten

6

Doe de volgende dag de siroop door een fijne zeef en laat vervolgens nog 3 minuten koken en giet dan in de fles

7

Koel bewaard is de siroop een maand houdbaar

8

Serveer 1 deel siroop met 5 delen water

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 citroenen
 2 limoenen
 100 ml water
 450 g suiker

Aanwijzingen

Bereiding
1

Dompel het flesje wat je wil gebruiken om de siroop in te bewaren 2 minuutjes in kokend water te steriliseren

2

Rasp de schil van de citroenen over de suiker en pers ze vervolgen suit

3

Pers ook de limoenen uit

4

Breng in een pan met dikke bodem het citroen-limoensap, het water en de suiker met de rasp aan de kook

5

Laat een nacht rusten

6

Doe de volgende dag de siroop door een fijne zeef en laat vervolgens nog 3 minuten koken en giet dan in de fles

7

Koel bewaard is de siroop een maand houdbaar

8

Serveer 1 deel siroop met 5 delen water

Limoensiroop maken

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!