Eenvoudige friandises om thuis te maken

Printen

Eenvoudige friandises om thuis te maken

friande recepten

Eenvoudige friandises om thuis te maken

Je kent ze vast wel uit diverse restaurants, de zoete hapjes die worden geserveerd bij de koffie en thee na het diner. Deze kleine hapjes worden friandises genoemd. De hapjes zijn erg leuk om zelf te maken en te serveren na een zelfgemaakt diner. Daarnaast hoeft iedere friandise niet moeilijk te zijn om te maken. Wij geven je een tweetal friandise recepten, waarmee je makkelijk uit de voeten kunt. De recepten voor deze friandises zijn makkelijk te vinden in de supermarkt en zijn om die reden zeer geschikt om zelf te maken.

Aandachtspunten bij het friandise recept pâte de fruit

Voor pâte de fruit heb je weinig ingrediënten nodig. Het is namelijk gemaakt van suiker, vruchtenpuree en pectine. Wel is het belangrijk bij het maken van pâte de fruit om de suikertemperaturen nauwkeurig te meten voor het beste resultaat. Zodra je pâte de fruit hebt gemaakt kun je deze eenvoudig snijden en portioneren.

Ingrediënten voor pâte en fruit

          200 gram vruchtenpuree

          150 gram melissuiker

          7,5 gram pectine

          10 gram melissuiker

          Poedersuiker om de pâte de fruit in te leggen

Bereidingswijze voor pâte en fruit

          Meng de pectine met 10 gram melissuiker

          Verwarm de puree in de pan samen en voeg de pectinemengsel toe en breng het aan de kook

          Voeg 150 gram suiker toe in drie delen

          Roer de massa door en kook het door tot een temperatuur van 107 graden

          Haal de pan van het vuur en stort het in een bakvorm

          Laat de massa afkoelen en snijdt de pâte en fruit in de gewenste vorm.

          Zodra je de pâte en fruit hebt geportioneerd, kun je ze kort in de poedersuiker leggen voor een smaakvol zoet suikerlaagje

Madeleine van limoen zelf maken

Een madeleine is eigenlijk de schelpachtige vorm van de friandise. Het recept voor deze friandise is zeer eenvoudig om zelf te maken. Wel is het belangrijk om de geklaarde boter op een temperatuur te hebben van ongeveer 50 graden. Door de temperatuur is het beslag eenvoudiger te maken.

  • Auteur: Daniël Vergouwen

Ingrediënten

          150 gram eieren

          150 gram geklaarde boter

          110 gram suiker

          50 gram bloem

          50 gram amandelpoeder

          Het sap van 1 limoen

Instructies

          Vet de madeleine vorm in met boter

          Meng als eerste de droge ingrediënten met elkaar

          Meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar

          Meng nu de droge en natte ingrediënten met elkaar en klop door totdat het een egaal mengsel is

          Laat de massa minimaal een half uur staan en vul vervolgens alle madeleinevormpjes met het beslag

Bak 10 tot 12 minuten af in een oven van 180 graden Celsius. 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website