Eerste mosselen later dan anders

Mosselen koken

Ben je ook zo gek op mosselen en kan je niet wachten tot het seizoen begonnen is en je weer volop kan genieten van deze traktatie? Het is (bijna) zover. De mosselen hebben iets langer op zich laten wachten maar op 24 juli wordt de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem verwacht. Door het koude voorjaar zijn ze zo 2 weken later dan “normaal” maar het is het wachten waard want zo kunnen we wel genieten van de lekkerste mosselen!

Maar hoe kook je nou de lekkerste mosselen?

  • Ten eerste was de mosselen goed in koud water.
  • Haal de mosselen welke kapot zijn, open zijn of gaan drijven eruit en gooi weg.
  • Doe nadat je de mosselen heel goed gewassen heb in een pan en giet er een grote scheut witte wijn overheen.
  • Doe er gesneden mosselgroenten bij (ui, wortel) of een zakje kant en klaar gesneden mosselgroenten, beetje bladselderij en een laurier blad en breng de mosselen met de deksel op de pan aan de kook.
  • Zodra het kookt de pan met de deksel erop goed omschudden en dit een paar keer herhalen (om de 10-20 seconden)
  • Als de mosselen allemaal open zijn dan zijn de mosselen klaar om gegeten te worden.
  • Zorg er dus voor dat de mosselen niet te lang koken, dan zijn ze niet lekker

Eet ze met bv remouladesaus, friet of stokbrood

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website