Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Eiwit pannenkoek

Eiwitten staan bekend als bouw- en brandstoffen voor je lichaam. Zo helpen ze bij het herstellen en opbouwen van de spieren en geven ze je een heuse energieboost. Ideaal als je een drukke dag voor de boeg hebt of als je op zoek bent naar een lekkere snack voor na het sporten. Met name voor vegetariërs en mensen die veel bewegen is het verstandig om extra proteïne te nemen. Nu kun je natuurlijk een eiwitshake maken, maar een leuke én lekkere variatie hierop is de proteïne pannenkoek. Ik vertel je graag alles over de pannenkoeken en deel mijn recept!

Waarom ik fan ben van de proteïne pannenkoek

Een eiwit pannenkoek maken is super snel en eenvoudig. Je hoeft absoluut geen keukenprins(es) te zijn om de perfecte pannenkoek te bakken! Je belegt de pannenkoek vervolgens met een topping naar keuze. Dit kan zowel zoet als hartig zijn. Denk hierbij aan een pannenkoek met banaan of met ham, kaas en ananas. Vervang je boterham of wrap bijvoorbeeld eens voor een pannenkoek. De pannenkoek is zeer geschikt als ontbijt, maar ook ideaal om mee te nemen naar je werk of studie. Eet de proteïne pannenkoek bijvoorbeeld als lichte maaltijd of als tussendoortje.

Is een eiwit pannenkoek gezond?

Veel mensen vragen zich af of pannenkoeken gezond zijn. Volgens diëtisten is dit afhankelijk van de topping. Zo is een proteïne pannenkoek die je belegt met poedersuiker en stroop een stuk minder gezond dan een pannenkoek die je belegt met vers fruit of met kip en groentes. Als je kiest voor een gezonde topping, is een eiwit pannenkoek een prima keuze die jou een echte energieboost geeft. Je kunt de pannenkoek eten op elk moment van de dag. Probeer af te wisselen qua topping en probeer verschillende smaken en combinaties uit. Zo blijft de pannenkoek jou verrassen!

Kun je pannenkoeken bewaren?

Pannenkoeken zijn heerlijk om te eten als ze rechtstreeks uit de koekenpan komen. Je kunt proteïne pannenkoeken echter ook prima in de koelkast bewaren. Zo eet je ze op een later moment als je haast hebt of een gezonde maaltijd wilt meenemen. Zorg er voor dat de pannenkoeken volledig zijn afgekoeld voordat je ze bewaart. Bewaar de pannenkoeken in de koelkast in een vershoudbakje of op een bord afgedekt met huishoudfolie. De pannenkoeken blijven twee tot drie dagen goed. Eventueel kun je pannenkoeken ook invriezen. De eiwit pannenkoeken blijven in de vriezer twee tot drie maanden goed.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd6 minutenKooktijd54 minutenTotale tijd1 uur

 400 g eiwit pannenkoekenmix
 4 qts eieren
 1000 ml water of melk
 Boter
 Topping naar keuze!

Eiwit pannenkoek maken
1

Mix de eiwit pannenkoekenmix met het ei en het water of de melk. Zorg er voor dat de mix één mooi, egaal geheel wordt.

2

Verwarm een beetje boter in de koekenpan.

3

Als de boter gesmolten is, giet je de proteine pannenkoekenmix in de koekenpan. Zorg er voor dat de proteine pannenkoekenmix goed verdeeld wordt over de gehele pan.

4

Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog is, is het tijd om te draaien. Voorkom dat de pannenkoek aanbrandt door het vuur niet al te hoog te zetten. Eventueel kun je tussendoor met een vork de pannenkoek optillen om te checken of hij al mooi goudbruin is.

5

Bak ook de andere kant van de pannenkoek goudbruin.

6

Bak zoveel pannenkoeken als je wilt! Met een pak eiwit pannenkoekenmix bak je over het algemeen zo’n 18 dunne pannenkoeken. Ideaal als je met het hele gezin pannenkoeken wilt eten of als je pannenkoeken wilt bewaren/invriezen voor een later moment.

Ingrediënten

 400 g eiwit pannenkoekenmix
 4 qts eieren
 1000 ml water of melk
 Boter
 Topping naar keuze!

Aanwijzingen

Eiwit pannenkoek maken
1

Mix de eiwit pannenkoekenmix met het ei en het water of de melk. Zorg er voor dat de mix één mooi, egaal geheel wordt.

2

Verwarm een beetje boter in de koekenpan.

3

Als de boter gesmolten is, giet je de proteine pannenkoekenmix in de koekenpan. Zorg er voor dat de proteine pannenkoekenmix goed verdeeld wordt over de gehele pan.

4

Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog is, is het tijd om te draaien. Voorkom dat de pannenkoek aanbrandt door het vuur niet al te hoog te zetten. Eventueel kun je tussendoor met een vork de pannenkoek optillen om te checken of hij al mooi goudbruin is.

5

Bak ook de andere kant van de pannenkoek goudbruin.

6

Bak zoveel pannenkoeken als je wilt! Met een pak eiwit pannenkoekenmix bak je over het algemeen zo’n 18 dunne pannenkoeken. Ideaal als je met het hele gezin pannenkoeken wilt eten of als je pannenkoeken wilt bewaren/invriezen voor een later moment.

Notes

Eiwit pannenkoek

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!