Wie van Mexicaans eten houdt, kent zeker de enchiladas. Een soort van Mexicaanse opgerolde wraps gevuld met kaas, gehakt en tomatensaus die heerlijk knapperig uit de oven komen. Een echte lekkernij deze enchiladas uit de oven. Persoonlijk daarom ook één van mijn favoriete gerechten uit de Mexicaanse keuken. De lekkerste variant is voor mij de simpelste versie: met gehakt, tomatensalsa, kaas en zure room. Hmm, echt op en top genieten! Bovendien ook super makkelijk en in een handomdraai klaar deze enchiladas. We geven je een echt traditioneel Mexicaans enchiladas recept.
In deze koopgids
Enchiladas varianten
Enchiladas is een makkelijk en snel gerecht om te maken. Naast enchiladas met gehakt en tomatensalsa kun je ze maken met elke vulling die je maar kunt bedenken. En dat is dus het leuke van enchiladas: je kunt ze gewoon maken met wat je nog in de koelkast hebt liggen. We geven je nog een paar lekkere varianten:
- Met kip, ui, knoflook, tomatenblokjes en paprika.
- Met kidneybonen, gehakt, paprika, mais, ui en knoflook.
- Vegan enchilada met linzen, passato di pomodoro, koriander, ui, knoflook.
- Vegan met rode ui, pompoen, paprika, mais, kidneybonen, koriander en vegan geraspte kaas.
Verwarm de over voor op 180 graden.
Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes.
Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook mooi goudbruin.
Voeg ook het gehakt toe aan het ui- en knoflookmengsel.
Besprenkel met de cayennepeper, peper, zout en Mexicaanse kruiden.
Roer ook de helft van de passato di pomodori door het gehaktmengsel heen.
Laat de saus nog even vijf minuten pruttelen.
Verdeel het gehaktmengsel over de vier tortilla’s, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Vet de ovenschaal van te voren even in met wat boter.
Schep de rest van de passato over de tortilla’s.
Verdeel de cheddarkaas over de enchilladas.
Plaats de tortilla’s zo’n 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Was en knip de peterselie in kleine stukjes en plaats dit over de ovenschaal.
Serveer de enchiladas met de peterselie erover en samen de zure room
Lekker met wat Mexicaans brood, een groene salade en verse guacemole of salsa.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de over voor op 180 graden.
Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes.
Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook mooi goudbruin.
Voeg ook het gehakt toe aan het ui- en knoflookmengsel.
Besprenkel met de cayennepeper, peper, zout en Mexicaanse kruiden.
Roer ook de helft van de passato di pomodori door het gehaktmengsel heen.
Laat de saus nog even vijf minuten pruttelen.
Verdeel het gehaktmengsel over de vier tortilla’s, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Vet de ovenschaal van te voren even in met wat boter.
Schep de rest van de passato over de tortilla’s.
Verdeel de cheddarkaas over de enchilladas.
Plaats de tortilla’s zo’n 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Was en knip de peterselie in kleine stukjes en plaats dit over de ovenschaal.
Serveer de enchiladas met de peterselie erover en samen de zure room
Lekker met wat Mexicaans brood, een groene salade en verse guacemole of salsa.
Geef een reactie