Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Flensjesbeslag of crepebeslag

Flensjesbeslag of crepebeslag

Flensjes of crepes zijn dunne pannenkoekjes die je bv kan vullen met fruit compote of banketbakkersroom en kan eten als onderdeel van een dessert. Iedereen kent denk ik wel de crepe suzette, crepes in 4en gevouwen met warme sinaasappelsaus erover en geflameerd met grand marnier of Cointreau. Ook lekker is flensjes in te smeren met wat hazelnootpasta en op de helft van het flesje wat plakjes banaan te snijden en het flesje dan dichtklappen. Flensjes zijn ook heel erg lekker met een bolletje ijs en bv aardbeiensaus of caramelsaus.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 ml melk
 80 g gezeefde bloem
 1 ei
 35 g fijne suiker
 1 mespuntje zout
 30 g gesmolten roomboter

Flensjesbeslag of crepebeslag maken
1

Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en voeg de melk toe.

2

Roer goed door.

3

Voeg dan het ei, de suiker en het zout toe en meng weer goed door.

4

Voeg als laatste de gesmolten roomboter toe en roer tot een mooi glad beslag .

Flensjes bakken
5

Verwarm een koekenpan, bijvoorkeur met anti aanbaklaag met wat boter.

6

Schenk dan een dun laagje beslag in de pan en draai je pan o dat al het beslag verdeelt is over de pan, hoe dunner en egaler het beslag verdeelt is des te mooier het flensje straks wordt.

7

Zodra de bovenkant droog is draai je het flensje om en deze is dan ook gelijk klaar om verder te verwerken of om direct op te eten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 ml melk
 80 g gezeefde bloem
 1 ei
 35 g fijne suiker
 1 mespuntje zout
 30 g gesmolten roomboter

Aanwijzingen

Flensjesbeslag of crepebeslag maken
1

Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en voeg de melk toe.

2

Roer goed door.

3

Voeg dan het ei, de suiker en het zout toe en meng weer goed door.

4

Voeg als laatste de gesmolten roomboter toe en roer tot een mooi glad beslag .

Flensjes bakken
5

Verwarm een koekenpan, bijvoorkeur met anti aanbaklaag met wat boter.

6

Schenk dan een dun laagje beslag in de pan en draai je pan o dat al het beslag verdeelt is over de pan, hoe dunner en egaler het beslag verdeelt is des te mooier het flensje straks wordt.

7

Zodra de bovenkant droog is draai je het flensje om en deze is dan ook gelijk klaar om verder te verwerken of om direct op te eten.

Flensjesbeslag of crepebeslag

Flensjes bewaren of invriezen

Flensjes kun je wel 1 of 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren dan kun je ze invriezen in een diepvrieszak. Leg tussen elk flensje eventueel een stukje bakpapier dan plakken de flensjes niet aan elkaar. In de diepvries blijven de flensjes wel 3 maanden goed mits goed luchtdicht ingepakt.

Flensjes opwarmen

Je kunt flensjes opwarmen in de magnetron, oven of koekenpan.

Magnetron: Leg de flensjes op een bord en dek af met wat huishoudfolie of magnetronfolie en verwarm 40-60 seconden minuut op 800 watt

Oven: Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de flensjes op een bakplaat en dek af met wat aluminiumfolie tegen het uitdrogen. Verwarm de flensjes in een minuut of 4 in de oven

Koekenpan: Verwarm een koekenpan op het vuur en smeer de pan in met wat olie of boter. Leg het flensje erin en verwarm eerst 1 kant voor een seconde op 20 en dan de andere kant tot het flensje lekker warm is.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!