Gisteren heb ik bij de pasta met rucola tapenade deze gevulde focaccia gemaakt. Helemaal niet moeilijk en wat was ie lekker! Je moet wel even de tijd nemen voor deze gevulde focaccia want het brood moet een paar keer rijzen. Als je haast hebt dan zou ik dus niet aan deze focaccia beginnen maar heb je tijd, is het een druilerige dag of hou je gewoon net zoveel van een lekker vers gebakken brood als ik dan is dit recept een aanrader.
In deze koopgids
Focaccia recept
Focaccia maken
Doe alle ingredieënten voor het deeg bij elkaar behalve het zout en kneed het in de broodmachine of met de hand. Met de hand wel zo'n 20-25 minuten kneden. Voeg na 10 minuten kneden het zout toe
Doe in een kom een scheutje olie en leg het deeg erin, 1x omdraaien zodat alle kanten bedekt zijn met een laagje olie
Afdekken en laten rijzen tot dubbel volume (ongeveer 60 minuten)
Druk de lucht uit het deeg en vorm het deeg tot een bal. Laat weer 20 minuten afgedekt liggen
Leg het deeg op een bakmatje of bakpapier en rol uit tot een lap van 35cm x 45cm, maal er wat peper over en beleg 1 helft met de ingredieënten
Vouw nu de onbelegde helft over de belegde helft en druk de randen goed aan. Vorm het eventueel een beetje bij in de vorm van een focaccia
Leg het bakmatje/bakpapier op de bakplaat en dek af met plasticfolie (ingevet). Laat wederom rijzen voor 30-45 minuten
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 240 graden
Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en besprenkel met wat olijfolie (of nog lekkerder olie van het potje gedroogde tomaatjes) en bestrooi de naaldjes rozemarijn erover
Bak de focaccia goudbruin in ongeveer 15-20 minuten
Laat wat afkoelen op een rooster voor het serveren
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe alle ingredieënten voor het deeg bij elkaar behalve het zout en kneed het in de broodmachine of met de hand. Met de hand wel zo'n 20-25 minuten kneden. Voeg na 10 minuten kneden het zout toe
Doe in een kom een scheutje olie en leg het deeg erin, 1x omdraaien zodat alle kanten bedekt zijn met een laagje olie
Afdekken en laten rijzen tot dubbel volume (ongeveer 60 minuten)
Druk de lucht uit het deeg en vorm het deeg tot een bal. Laat weer 20 minuten afgedekt liggen
Leg het deeg op een bakmatje of bakpapier en rol uit tot een lap van 35cm x 45cm, maal er wat peper over en beleg 1 helft met de ingredieënten
Vouw nu de onbelegde helft over de belegde helft en druk de randen goed aan. Vorm het eventueel een beetje bij in de vorm van een focaccia
Leg het bakmatje/bakpapier op de bakplaat en dek af met plasticfolie (ingevet). Laat wederom rijzen voor 30-45 minuten
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 240 graden
Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en besprenkel met wat olijfolie (of nog lekkerder olie van het potje gedroogde tomaatjes) en bestrooi de naaldjes rozemarijn erover
Bak de focaccia goudbruin in ongeveer 15-20 minuten
Laat wat afkoelen op een rooster voor het serveren
Eet smakelijk!
Geef een reactie