Foe yong hai is een soort luchtige Chinese omelet met groente en een zoetzure saus. Een zeer populair eigerecht bij elke afhaalchinees. Maar je kunt het ook super snel even zelf maken. Het grote voordeel is dat je het net zo gezond kunt maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld door er extra groente aan toe te voegen. Kortom, een lekker eenvoudig en gezond vegetarisch gerecht dus. Wil je er wel graag wat vlees of vis bij? Voeg er dan bijvoorbeeld garnalen of gemarineerde stukjes kip of varkensvlees aan toe. Serveer de foe yong hai met rijst en een frisse groene salade. We geven je het traditionele foe yong hai recept.
In deze koopgids
Foe yong hai variaties
Foe yong hai vind je in de Chinese keuken in verschillende variaties. We zetten de lekkerste even op een rij:
- Fu yong hai met kip: marineer hiervoor stukjes kipfilet of kippedij in ketjap. Bak ze daarna mooi goudbruin en serveer ze in de zoetzure foe yong hai saus.
- Zin in een makkelijke avond? Je kunt de foe yong hai ook zelf maken met hamblokjes, lente-ui, taugé en doperwten.
- Of neem eens andere groente zoals in de oven gegrilde paprika, taugé, lente-ui en champignons. Met foe yong hai kun je eindeloos variëren met de groente. Alle combinaties zijn lekker!
Was de prei en wortelen en snijd deze in dunne plakken. Snijd de plakjes wortel ook doormidden.
Pel de ui en knoflook en snipper deze in kleine stukjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Fruit de ui en knoflook even in wat olie.
Voor de foe yong hai saus voeg je de bouillon, gepelde tomaten en ketchup toe en laat je dit even 10 minuten pruttelen.
Vermeng dit mengsel met de rijstazijn, gemberpoeder, gembersiroop en de peper.
Wanneer de saus nog wat te dun is, dan kun je er een eetlepel maizena opgelost in wat water aan toevoegen.
Bak eerst de wortelen, dan de prei en daarna de champignons in wat olie.
Roer de bamboescheuten erdoor en klop de eieren los.
Schenk het eimengsel over de groente.
Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur en draai de omelet daarna om, Bak hem eveneens 5 minuten aan de andere kant. Vaak breekt de omelet, maar dit is geen probleem bij foe yong hai.
Serveer de omelet met witte rijst en schenk de foe yong hai saus over de omelet.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de prei en wortelen en snijd deze in dunne plakken. Snijd de plakjes wortel ook doormidden.
Pel de ui en knoflook en snipper deze in kleine stukjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Fruit de ui en knoflook even in wat olie.
Voor de foe yong hai saus voeg je de bouillon, gepelde tomaten en ketchup toe en laat je dit even 10 minuten pruttelen.
Vermeng dit mengsel met de rijstazijn, gemberpoeder, gembersiroop en de peper.
Wanneer de saus nog wat te dun is, dan kun je er een eetlepel maizena opgelost in wat water aan toevoegen.
Bak eerst de wortelen, dan de prei en daarna de champignons in wat olie.
Roer de bamboescheuten erdoor en klop de eieren los.
Schenk het eimengsel over de groente.
Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur en draai de omelet daarna om, Bak hem eveneens 5 minuten aan de andere kant. Vaak breekt de omelet, maar dit is geen probleem bij foe yong hai.
Serveer de omelet met witte rijst en schenk de foe yong hai saus over de omelet.
Geef een reactie