Een frambozen cheesecake is een heerlijk gerecht dat perfect is voor de zomer. Dit komt door de fris en fruitige smaken van de framboos. Om die reden is het een perfect gerecht om in de middag te eten of als dessert in de zomer.
Het seizoen van de framboos loopt tussen half april tot eind november. In deze periode krijg je overheerlijke frambozen die vers van het land komen. In principe zijn frambozen het gehele jaar verkrijgbaar, dankzij de kassen. Maar onder het mom van duurzaamheid is het altijd beter om frambozen te kopen in het seizoen. Deze cheesecake met framboos is erg eenvoudig om te maken. Het recept is een bakrecept, waardoor je een stevige cheesecake hebt. Het leuke van dit recept is ook dat je dit recept kunt toepassen met allerlei andere smaken kunt maken, zolang je coulis hebt. Coulis is het sap/ puree van fruit. Mocht je geen coulis kunnen vinden, dan kun je die ook eenvoudig zelf maken. Zorg ervoor dat je vers fruit, of uit de vriezer, hebt en verwarm dit, zodat het zacht is geworden. Je kunt ook wat water toevoegen om het fruit sneller te koken. Zodra het fruit gaar is, kun je het doordraaien in een blender of kort mixen met een staafmixer. Hierdoor is dit een erg eenvoudig toepasbaar gerecht waar je alle kanten mee op kunt.
In deze koopgids
Harde wenerdeeg maken
Dit recept maakt gebruik van harde wenerdeeg. Dit is erg eenvoudig om zelf te maken. Daarnaast kun je het in sommige gevallen kant en klaar kopen. Dit recept is eenvoudig om zelf te maken. Het is een wat groter recept, maar je kunt het deeg ook invriezen om het een later moment te gebruiken:
– 300g witte basterdsuiker
– 600g roomboter
– 900g bloem
– 10g citroenraps
– 5g zout
– 1 ei
Meng de suiker, roomboter, citroen, ei en het zout in een keukenmachine met een vlinderhaak/bisschop. Voeg dan de gezeefde bloem toe en meng het goed. Laat het deeg rusten in plasticfolie voor minimaal een half uur. Rol vervolgens het deeg uit tot de juiste dikte en bak het af voor 10 minuten op 180 graden Celsius.
Dit recept is geschikt voor een fixe vierkante taart met een diameter van 22,5x 22,5 centimeter. Dit is geschikt voor ongeveer 16 personen, ofwel: ideaal voor een verjaardag!
Klop de roomkaas los in een keukenmachine, zodat er geen klonters ontstaan in het beslag.
Haal regelmatig de zijkanten van de bekken los, zodat al het beslag losgeklopt kan worden.
Voeg langzaam de slagroom toe aan de losgeklopte roomkaas.
Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en voeg dan de suiker toe.
Zodra alles goed gemengd is, voeg je de maïzena toe en draai je het beslag nog door voor 5 tot 10 minuten
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Bekleed de bodem van de bakvorm met het harde wenerdeeg
Prik met een vork een aantal gaten in het deeg, zodat er lucht bij kan komen tijdens het bakken
Bak het deeg voor op 8 minuten
Stort het beslag op de frambozen cheesecake en bak af voor 40 minuten op 160 graden Celsius.
Laat de taart afkoelen en portioneer de taart. Serveer de taart samen met een heerlijke bol ijs.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop de roomkaas los in een keukenmachine, zodat er geen klonters ontstaan in het beslag.
Haal regelmatig de zijkanten van de bekken los, zodat al het beslag losgeklopt kan worden.
Voeg langzaam de slagroom toe aan de losgeklopte roomkaas.
Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en voeg dan de suiker toe.
Zodra alles goed gemengd is, voeg je de maïzena toe en draai je het beslag nog door voor 5 tot 10 minuten
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Bekleed de bodem van de bakvorm met het harde wenerdeeg
Prik met een vork een aantal gaten in het deeg, zodat er lucht bij kan komen tijdens het bakken
Bak het deeg voor op 8 minuten
Stort het beslag op de frambozen cheesecake en bak af voor 40 minuten op 160 graden Celsius.
Laat de taart afkoelen en portioneer de taart. Serveer de taart samen met een heerlijke bol ijs.
Geef een reactie