Macarons is een bekende Franse delicatesse. Echter, zijn ze niet heel eenvoudig om te maken. Dit komt omdat er verschillende stappen fout kunnen gaan tijdens het maken van macarons. Deze macaron is met een vulling van framboos. Meestal worden macarons gemaakt met een vulling van botercrème. Deze macaron is een variatie op de klassieke macaron en heeft een vulling van frambozenjam. Dit recept voor macarons kun je het beste stapsgewijs opvolgen om fouten te voorkomen. Daarnaast geef ik je nog een aantal tips om te voorkomen dat jouw zelfgemaakte frambozenmacarons mislukken.
Tips om frambozen macarons zelf te maken
Als eerste is het belangrijk om de eiwitten goed stijf te kloppen. Hiervoor is het belangrijk om een vetvrije bekken te hebben. Daarnaast moet je bij het maken van macarons de droge massa goed zeven om stukjes amandel te voorkomen. Als je frambozen macarons zelf gaat maken is het ook nog eens belangrijk om de eiwitmassa en de amandelpasta langzaam met elkaar te mengen. Doe je dit te snel of te overhaast, dan is de kans groot dat de frambzenmacarons mislukken. Ten slotte nog een laatste tip voor dit frambozenmacaronrecept: als de onderkant van je macaron verkleurd dan betekent dit dat je oven te heet staat. In dit geval moet je dus je oven iets lager zetten.
Macarons is een bekende Franse delicatesse. Meestal worden macarons gemaakt met een vulling van botercrème. Deze macaron is een variatie op de klassieke macaron en heeft een vulling van frambozenjam.
Begin met het maken van de vulling. Verwarm een steelpan met de frambozen en geleisuiker.
Blijf doorroeren totdat de frambozen uit elkaar vallen.
Pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg dan de citroensap en kook drie minuten door.
Giet de massa op een koud bord.
Weeg de poedersuiker en amandelpoeder af en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Doe de amandelpoeder en poedersuiker in de bekken van de keukenmachine.
Meng de droge massa in de bekken en zeef de massa met een bolzeef.
Maak vervolgens de suikersiroop door de kristalsuiker en water te verwarmen tot 119 graden Celsius.
Klop 200 gram eiwitten stijf en voeg de suikersiroop toe aan de massa. Doe dit geleidelijk om klonters te voorkomen.
Schenk vervolgens de overige 75 gram bij de eiwitmassa bij de droge massa en roer dit goed door met een houten spatel. En voeg de kleurstof toe.
Voeg vervolgens de eiwitmassa toe aan de amandelpasta. Doe alles vervolgens in een spuitzak.
Teken rondjes op het bakpapier en spuit het macaronmengsel in de rondjes. Tik kort tegen de onderkant van de bakplaat en laat 15 minuten staan.
Bak de macarons vervolgens af voor 10 tot 15 minuten.
Zodra de macarons afgebakken zijn kun je op een macaron de frambozenjam spuiten.
Duw vervolgens een bovenkantje op de macaron. Herhaal dit proces totdat je alle macarons hebt opgemaakt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met het maken van de vulling. Verwarm een steelpan met de frambozen en geleisuiker.
Blijf doorroeren totdat de frambozen uit elkaar vallen.
Pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg dan de citroensap en kook drie minuten door.
Giet de massa op een koud bord.
Weeg de poedersuiker en amandelpoeder af en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Doe de amandelpoeder en poedersuiker in de bekken van de keukenmachine.
Meng de droge massa in de bekken en zeef de massa met een bolzeef.
Maak vervolgens de suikersiroop door de kristalsuiker en water te verwarmen tot 119 graden Celsius.
Klop 200 gram eiwitten stijf en voeg de suikersiroop toe aan de massa. Doe dit geleidelijk om klonters te voorkomen.
Schenk vervolgens de overige 75 gram bij de eiwitmassa bij de droge massa en roer dit goed door met een houten spatel. En voeg de kleurstof toe.
Voeg vervolgens de eiwitmassa toe aan de amandelpasta. Doe alles vervolgens in een spuitzak.
Teken rondjes op het bakpapier en spuit het macaronmengsel in de rondjes. Tik kort tegen de onderkant van de bakplaat en laat 15 minuten staan.
Bak de macarons vervolgens af voor 10 tot 15 minuten.
Zodra de macarons afgebakken zijn kun je op een macaron de frambozenjam spuiten.
Duw vervolgens een bovenkantje op de macaron. Herhaal dit proces totdat je alle macarons hebt opgemaakt.
Beste Daniël. Erg leuk al die recepten die je hebt gepubliceerd. Ik kan daar wel van genieten. Er is in je recept 275 gram eiwit genoemd waarvan maar 150 gram wordt verwerkt volgens de werkwijze. Kun je mij vertellen wat de juiste hoeveelheden zijn? Zelf denk ik zo dat je 200 gram met de suikerstroop tot schuim verwerkt en 75 gram gebruikt voor de amandelpasta. Klopt dat?
Hey Daan,
Wat fijn om te horen dat de recepten in de smaak vallen! Dit was inderdaad een tikfoutje… 200 gram suiker gebruiken voor de suikersiroop en 75 gram gebruiken voor de amandelpasta. Ik heb het aangepast!