Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum. Mont blanc typeert zich door de vermicelli die je bovenop het taartje spuit. De cake kun je afbakken in een cakevorm, maar ook in kleine taartjes. Het enige verschil is dat je dan een andere baktijd hebt. Voor dit recept heb je behoorlijk wat kastanjes nodig. De crème de marron, kun je zelf maken maar je kunt ook de coulis gebruiken van bijvoorbeeld het merk Boiron. Pâte de marron kun je vinden in speciaalzaken of simpelweg online bestellen.
In deze koopgids
Verrijkte mont blanc
De mont blanc is verrijkt met bruine rum. Dit combineert perfect met de kastanje en zorgt voor een extra rijke smaak. Je kunt er ook voor kiezen om in de siroop nog wat sinaasappelschil toe te voegen om het volledig af te maken!
Vermicelli voor de mont blanc
De vermicelli voor de mont blanc is supereenvoudig om te maken. Zorg ervoor dat je een spuitzak hebt met een klein spuitmondje. Vervolgens spuit je dit zo over het taartje heen in verschillende vormen. Hierdoor krijg je mooie vermicelli dat er speels uitziet.
Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum.
Verhit de oven voor op 175 graden Celsius
Klop de boter luchtig en voeg de suiker en honing toe. Voeg de vanillemerg toe aan de boter.
Klop in een andere kom de eieren luchtig. Voeg de helft vervolgens toe aan de boter en spatel door. Schep er vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder toe en spatel ten slotte de overige eiermassa erdoorheen. Spatel de gehakte kastanjes erdoor en beboter een cakevorm in van 1 of 1,2 liter. Bestuif met bloem en giet er vervolgens de cakemassa erin. Bak af in 40 minuten.
Maak nu de siroop door alle ingrediënten kort te verwarmen. Besmeer met de siroop de cake na het afbakken.
Maak ten slotte de kastanjevermicelli door water suiker en rum te verwarmen. Voeg de siroop toe aan de pâte de marron (coulis) en dan ook de crème de marron. Spuit dit in een spuitzak en spuit de massa als vermicelli over de cake. Bestrooi ten slotte met poedersuiker.
Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verhit de oven voor op 175 graden Celsius
Klop de boter luchtig en voeg de suiker en honing toe. Voeg de vanillemerg toe aan de boter.
Klop in een andere kom de eieren luchtig. Voeg de helft vervolgens toe aan de boter en spatel door. Schep er vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder toe en spatel ten slotte de overige eiermassa erdoorheen. Spatel de gehakte kastanjes erdoor en beboter een cakevorm in van 1 of 1,2 liter. Bestuif met bloem en giet er vervolgens de cakemassa erin. Bak af in 40 minuten.
Maak nu de siroop door alle ingrediënten kort te verwarmen. Besmeer met de siroop de cake na het afbakken.
Maak ten slotte de kastanjevermicelli door water suiker en rum te verwarmen. Voeg de siroop toe aan de pâte de marron (coulis) en dan ook de crème de marron. Spuit dit in een spuitzak en spuit de massa als vermicelli over de cake. Bestrooi ten slotte met poedersuiker.
Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum.
Geef een reactie