Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Franse mont blanc maak je zo

Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht
mont blanc taart

Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum. Mont blanc typeert zich door de vermicelli die je bovenop het taartje spuit. De cake kun je afbakken in een cakevorm, maar ook in kleine taartjes. Het enige verschil is dat je dan een andere baktijd hebt. Voor dit recept heb je behoorlijk wat kastanjes nodig. De crème de marron, kun je zelf maken maar je kunt ook de coulis gebruiken van bijvoorbeeld het merk Boiron. Pâte de marron kun je vinden in speciaalzaken of simpelweg online bestellen.

Verrijkte mont blanc

De mont blanc is verrijkt met bruine rum. Dit combineert perfect met de kastanje en zorgt voor een extra rijke smaak. Je kunt er ook voor kiezen om in de siroop nog wat sinaasappelschil toe te voegen om het volledig af te maken!

Vermicelli voor de mont blanc

De vermicelli voor de mont blanc is supereenvoudig om te maken. Zorg ervoor dat je een spuitzak hebt met een klein spuitmondje. Vervolgens spuit je dit zo over het taartje heen in verschillende vormen. Hierdoor krijg je mooie vermicelli dat er speels uitziet.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten

 115 g boter
 110 g suiker
 15 g honing
 1 vanillestokje
 150 g eieren
 3 g bakpoeder
 135 g bloem
 75 g kastanjes
 15 g bruine rum
voor de siroop
 50 g water
 40 g suiker
 5 g oude rum
voor de vermicelli
 15 g water
 15 g suiker
 3 g oude rum
 100 g pâte de marron
 50 g crème de marron (coulis)

1

Verhit de oven voor op 175 graden Celsius

2

Klop de boter luchtig en voeg de suiker en honing toe. Voeg de vanillemerg toe aan de boter.

3

Klop in een andere kom de eieren luchtig. Voeg de helft vervolgens toe aan de boter en spatel door. Schep er vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder toe en spatel ten slotte de overige eiermassa erdoorheen. Spatel de gehakte kastanjes erdoor en beboter een cakevorm in van 1 of 1,2 liter. Bestuif met bloem en giet er vervolgens de cakemassa erin. Bak af in 40 minuten.

4

Maak nu de siroop door alle ingrediënten kort te verwarmen. Besmeer met de siroop de cake na het afbakken.

5

Maak ten slotte de kastanjevermicelli door water suiker en rum te verwarmen. Voeg de siroop toe aan de pâte de marron (coulis) en dan ook de crème de marron. Spuit dit in een spuitzak en spuit de massa als vermicelli over de cake. Bestrooi ten slotte met poedersuiker.

6

Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum.

Ingrediënten

 115 g boter
 110 g suiker
 15 g honing
 1 vanillestokje
 150 g eieren
 3 g bakpoeder
 135 g bloem
 75 g kastanjes
 15 g bruine rum
voor de siroop
 50 g water
 40 g suiker
 5 g oude rum
voor de vermicelli
 15 g water
 15 g suiker
 3 g oude rum
 100 g pâte de marron
 50 g crème de marron (coulis)

Aanwijzingen

1

Verhit de oven voor op 175 graden Celsius

2

Klop de boter luchtig en voeg de suiker en honing toe. Voeg de vanillemerg toe aan de boter.

3

Klop in een andere kom de eieren luchtig. Voeg de helft vervolgens toe aan de boter en spatel door. Schep er vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder toe en spatel ten slotte de overige eiermassa erdoorheen. Spatel de gehakte kastanjes erdoor en beboter een cakevorm in van 1 of 1,2 liter. Bestuif met bloem en giet er vervolgens de cakemassa erin. Bak af in 40 minuten.

4

Maak nu de siroop door alle ingrediënten kort te verwarmen. Besmeer met de siroop de cake na het afbakken.

5

Maak ten slotte de kastanjevermicelli door water suiker en rum te verwarmen. Voeg de siroop toe aan de pâte de marron (coulis) en dan ook de crème de marron. Spuit dit in een spuitzak en spuit de massa als vermicelli over de cake. Bestrooi ten slotte met poedersuiker.

6

Mont blanc is een van de klassieke taartjes uit de Franse patisserie. Het is een overheerlijk gerecht dat vol van smaak is dankzij de rijke smaak van de kastanje en de oude rum.

Franse Mont Blanc maak je met dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier