Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Tartelettes zijn kleine taartjes die ideaal zijn om te serveren bij verjaardagen. De taartjes zijn ...

Macarons is een bekende Franse delicatesse. Deze macaron is met een vulling van framboos. Meestal ...

De luchtige crème in combinatie met de hartige karamel en de zoete smaak van de ...

Kabeljauw is een van die vissen die bijna iedereen lust en is geserveerd met een ...

Zo langzaam en zeker begint het weer een beetje af te koelen en mogen de ...

De soep heeft een zeer verfijnde smaak en je kunt het gebruiken zowel als een ...

Een salade niçoise is een klassieke, frisse en gezonde salade dat iedereen kan maken. ...

Wie kent hem niet: overheerlijke pannenkoekjes in sinaasappelkaramel en een bolletje vanille-ijs. ...

Bouillabaise komt oorspronkelijk uit Marseille. Het is een machtige soep en is mogelijk om op ...

Je kent het gerecht vast wel uit alle Franse bistro’s: klassieke steak tartaar en je ...

Franse recepten voor elk niveau

Op deze pagina vind je Franse recepten voor elk niveau. Of je nu een fervent kok bent of eigenlijk niet zo graag in de keuken staat, wanneer jij je gasten iets lekker voor wilt zetten, ben je hier aan het juiste adres. De Franse keuken is heel divers en daardoor zitten er voor iedereen lekkere gerechten bij. Voor de echte zoetekauw, of juist als je van hartigheid houdt, voor de vleesliefhebber en voor de visliefhebber.

Frans eten in elke regio

Elke regio in Frankrijk heeft typische gerechten. Hoewel dat vandaag de dag wat vervlakt is, doordat de wereld steeds internationaler wordt, zijn de verschillen nog steeds te zien. In het zuiden eet men bijvoorbeeld graag schotels met konijn, terwijl men in het noorden veel crème fraîche en appels gebruikt. In Bretagne vind je in elke stad een crêperie, terwijl bouillabaisse een echt Provençaals gerecht is, wat je vooral tegenkomt in Marseille.

Ideetjes voor ontbijt, lunch en diner

De Fransen hebben culinaire ideeën voor elk moment van de dag. Voor het ontbijt kun je bijvoorbeeld lekkere croissants en pannenkoekjes zelf bakken. De lunch is perfect voor een frisse salade of een stokbroodje met rijk beleg. En het diner is iets waar de meeste Fransen zich echt op uit kunnen leven. Wat dacht je van een Franse uiensoep vooraf, mosselen als hoofdgerecht en een crême brulée als toetje? Met de duidelijke Franse recepten uit ons overzicht gaat het je zeker lukken om een onvergetelijk Frans diner te presenteren.

Typisch Franse gerechten op de menukaart

Wanneer je een etentje geeft voor gasten, dan wil je natuurlijk wel wat moois op tafel zetten. Het is een leuk idee om zelf een menukaart te maken, en die bijvoorbeeld naast of op het bord te presenteren. Wanneer je kiest voor Franse gerechten, dan zijn er talloze klassieke opties voor typisch Frans eten. Denk aan klassieke, maar ook moderne Franse gerechten, zoals ratatouille en quiche lorraine, maar ook aan bekende gerechten als boeuf bourguignon, coq au vin en confit de canard. De Fransen maken heerlijke stoofpotjes, maar ook in ovenschotels zijn ze goed. Natuurlijk hoort er bij het diner ook een dessert. Een chocoladetaart is bijvoorbeeld een mooi nagerecht, maar wat dacht je van clafoutis met mango? Op deze website vind je diverse Franse recepten waar je jezelf en je gasten echt blij mee kunt maken.