Het traditionele Franse uiensoep recept!

Laatst at ik een heerlijke traditionele Franse uiensoep met de lunch. Met zo’n lekkere knapperige kaascrouton bovenop de soep. De soep was goed gevuld en een beetje gebonden. Precies zoals ik dit lekker vindt. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een recept dat hier exact op lijkt. Een echt traditioneel Frans uiensoep recept, want uiensoep is immers Frans. Dit recept mag zeker niet ontbreken bij je makkelijke voorgerechten. Het geheim van deze soep zit hem in het bakken van de uien met wat kerrie en het binden van de soep. Heerlijk op een winterse dag bij het haardvuur.

Uiensoep tips

Om je uiensoep nog lekkerder te maken, zijn er wat handige tips:

  • Koop bij voorkeur biologische uien op de markt. Deze zijn het lekkerst qua smaak en natuurlijk het hoofdingrediënt van deze soep.
  • Je kunt ook wat vlees toevoegen aan je uiensoep voor een nog wat krachtiger smaak. Koop hiervoor bijvoorbeeld stukjes biologisch varkensvlees.
  • Ook lekker is natuurlijk om in plaats van een enkele kaascroutons er een aantal te maken en de hele bovenkant van de soep te bedekken.
  • Deze soep is natuurlijk ook een perfect vegan gerecht alleen moet je dan de kaas vervangen door een vegan kokosvariant.
  • Wil je er graag lang van genieten? Maak dan een grote hoeveelheid uiensoep en vries een deel in in plastic bakken. Zo kun je verschillende keren van deze soep eten.

Franse uiensoep recept

Voor dit uiensoep recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 4 personen):

  • 2 el bloem
  • 1 teen knoflook
  • 600 gram gele uien (maar je kunt ook rode uien nemen, die zijn wat pittiger van smaak)
  • 1 liter kruidenbouillon
  • 2 tl verse tijm
  • 2 tl kerrie
  • Peper en zout
  • 30 gram boter
  • 2 el bloem of arrow root poeder
  • Voor de crouton met kaas: stokbrood en verse geraspte kaas

Franse uiensoep maken

Hoe maak je Franse uiensoep? Dit soepje maken is vrij snel en simpel:

  • Pel de uien en snijd ze in ringen van een paar millimeter dik (of net wat je zelf lekker vindt). Heb je last van tranende ogen? Sommige mensen zetten een vuurwerk- of duikbril op. Dat schijnt te helpen.
  • Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur en bak de uien met de kerrie goudbruin. Roer ze goed door.
  • Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak deze even mee.
  • Voeg nu de bloem toe en roer even 5 minuten goed door.
  • Plaats nu de hete bouillon bij het uienmengsel.
  • Laat de soep even 10 minuten pruttelen op een laag pitje en breng hem dan op smaak met zout, peper en tijm.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd het stokbrood in plakjes en leg de geraspte kaas erbovenop.
  • Plaats de kaascroutons 5 minuten in de oven tot het stokbrood mooi goudbruin is en de kaas is gesmolten.
  • Leg de kaascrouton pas in de soep wanneer je hem serveert.
Het traditionele Franse uiensoep recept!
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Laatst at ik een heerlijke traditionele Franse uiensoep met de lunch. Met zo’n lekkere knapperige kaascrouton bovenop de soep. De soep was goed gevuld en een beetje gebonden. Precies zoals ik dit lekker vindt. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een recept dat hier exact op lijkt. Een echt traditioneel Frans uiensoep recept, want uiensoep is immers Frans. Dit recept mag zeker niet ontbreken bij je makkelijke voorgerechten. Het geheim van deze soep zit hem in het bakken van de uien met wat kerrie en het binden van de soep. Heerlijk op een winterse dag bij het haardvuur.
Schrijver:
Recept:: Soep recepten
: Franse keuken
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 2 el bloem
  • 1 teen knoflook
  • 600 gram gele uien (maar je kunt ook rode uien nemen, die zijn wat pittiger van smaak)
  • 1 liter kruidenbouillon
  • 2 tl verse tijm
  • 2 tl kerrie
  • Peper en zout
  • 30 gram boter
  • 2 el bloem of arrow root poeder
  • Voor de crouton met kaas: stokbrood en verse geraspte kaas
Bereiding
  1. Pel de uien en snijd ze in ringen van een paar millimeter dik (of net wat je zelf lekker vindt). Heb je last van tranende ogen? Sommige mensen zetten een vuurwerk- of duikbril op. Dat schijnt te helpen.
  2. Smelt de boter in de pan op middelhoog vuur en bak de uien met de kerrie goudbruin. Roer ze goed door.
  3. Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak deze even mee.
  4. Voeg nu de bloem toe en roer even 5 minuten goed door.
  5. Plaats nu de hete bouillon bij het uienmengsel.
  6. Laat de soep even 10 minuten pruttelen op een laag pitje en breng hem dan op smaak met zout, peper en tijm.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  8. Snijd het stokbrood in plakjes en leg de geraspte kaas erbovenop.
  9. Plaats de kaascroutons 5 minuten in de oven tot het stokbrood mooi goudbruin is en de kaas is gesmolten.
  10. Leg de kaascrouton pas in de soep wanneer je hem serveert.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: