Je kent ze vast wel uit diverse restaurants, de zoete hapjes die worden geserveerd bij de koffie en thee na het diner. Deze kleine hapjes worden friandises genoemd. De hapjes zijn erg leuk om zelf te maken en te serveren na een zelfgemaakt diner. Daarnaast hoeft iedere friandise niet moeilijk te zijn om te maken. Wij geven je een tweetal friandise recepten, waarmee je makkelijk uit de voeten kunt. De recepten voor deze friandises zijn makkelijk te vinden in de supermarkt en zijn om die reden zeer geschikt om zelf te maken.
Een madeleine is eigenlijk de schelpachtige vorm van de friandise. Het recept voor deze friandise is zeer eenvoudig om zelf te maken.
Vet de madeleine vorm in met boter
Meng als eerste de droge ingrediënten met elkaar.
Meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
Meng nu de droge en natte ingrediënten met elkaar en klop door totdat het een egaal mengsel is.
Laat de massa minimaal een half uur staan en vul vervolgens alle madeleinevormpjes met het beslag
Bak 10 tot 12 minuten af in een oven van 180 graden Celsius.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Vet de madeleine vorm in met boter
Meng als eerste de droge ingrediënten met elkaar.
Meng vervolgens de natte ingrediënten met elkaar.
Meng nu de droge en natte ingrediënten met elkaar en klop door totdat het een egaal mengsel is.
Laat de massa minimaal een half uur staan en vul vervolgens alle madeleinevormpjes met het beslag
Bak 10 tot 12 minuten af in een oven van 180 graden Celsius.
Notes
Aandachtspunten bij het friandise recept pâte de fruit
Voor pâte de fruit heb je weinig ingrediënten nodig. Het is namelijk gemaakt van suiker, vruchtenpuree en pectine.
Meng de pectine met 10 gram melissuiker
Verwarm de puree in de pan samen en voeg de pectinemengsel toe en breng het aan de kook
Voeg 150 gram suiker toe in drie delen. Roer de massa door en kook het door tot een temperatuur van 107 graden.
Haal de pan van het vuur en stort het in een bakvorm
Laat de massa afkoelen en snijdt de pâte en fruit in de gewenste vorm.
Zodra je de pâte en fruit hebt geportioneerd, kun je ze kort in de poedersuiker leggen voor een smaakvol zoet suikerlaagje
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng de pectine met 10 gram melissuiker
Verwarm de puree in de pan samen en voeg de pectinemengsel toe en breng het aan de kook
Voeg 150 gram suiker toe in drie delen. Roer de massa door en kook het door tot een temperatuur van 107 graden.
Haal de pan van het vuur en stort het in een bakvorm
Laat de massa afkoelen en snijdt de pâte en fruit in de gewenste vorm.
Zodra je de pâte en fruit hebt geportioneerd, kun je ze kort in de poedersuiker leggen voor een smaakvol zoet suikerlaagje
Notes
Voor pâte de fruit heb je weinig ingrediënten nodig. Het is namelijk gemaakt van suiker, vruchtenpuree en pectine. Wel is het belangrijk bij het maken van pâte de fruit om de suikertemperaturen nauwkeurig te meten voor het beste resultaat. Zodra je pâte de fruit hebt gemaakt kun je deze eenvoudig snijden en portioneren.
Geef een reactie