Frittata is een eiergerecht die meestal wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gegeten tijdens het diner. Van origine komt de frittata uit de Cucina Povera. Een goede vertaling ervan is armeluiskeuken. Het is namelijk een zeer goedkoop, doch smaakvol gerecht dat je kunt maken. Tegenwoordig heeft de frittata een comeback gemaakt en wordt het ook in de betere restaurants geserveerd. Frittata is erg eenvoudig om te maken en is ook zeer bewerkelijk. Dit recept voor vegetarische frittata is met spinazie en zoete aardappel uit de oven. Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken als je frittata maakt zoals kip, zalm champignons of normale aardappel. Frittata is over het algemeen een gezond en voedzaam gerecht. Hetgeen wat het minder gezond zou maken is spekjes of andere zware ingrediënten zoals kookroom in dit recept. Je kunt om die reden ook een gezond frittata recept maken met boerenkool en de room vervangen door crème fraîche light
Aandachtspunten bij dit frittata recept
Dit frittata gerecht is gemaakt met spinazie. Mocht je het de volgende dag willen genieten van jouw zelfgemaakte frittata mag je deze niet meer opwarmen. Dit komt, doordat spinazie giftige stoffen vrijlaat zodra je spinazie twee maal verwarmd. Ten slotte is het belangrijk om de frittata niet te gaar te laten worden. Deze kan dan erg droog smaken. Dit recept voor frittata is geschikt voor 4 tot 5 personen.
Frittata is een eiergerecht die vaak wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gegeten tijdens het diner. Van origine komt de frittata uit de Cucina Povera. Tegenwoordig heeft de frittata een comeback gemaakt en wordt het ook in de betere restaurants geserveerd.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de eieren, kookroom, geitenkaas en mediterrane kruiden met elkaar en breng dit hoog op smaak met zout en peper.
Maak de zoete aardappel schoon en haal ze door een Magimix zodat je dunne plakjes hebt.
Snijd de asperge in schuine dunne plakken.
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Snijd de prei in dunne halve ringen.
Trek de bospaddenstoelen uit elkaar.
Zet een pan op het middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie.
Pers de knoflook en fruit dit samen met de prei in de pan.
Voeg de groene asperges, zoete aardappel, bossenpaddenstoelen, spinazie en courgette toe en zet dit kort aan.
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Neem een ovenvaste pan en beboter deze goed.
Meng de groenten met de eiermix en giet de massa in de ovenvaste pan
Bak de frittata af in 45 minuten of tot de frittata gaar is.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en garneer de frittata met de cherrytomaatjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de eieren, kookroom, geitenkaas en mediterrane kruiden met elkaar en breng dit hoog op smaak met zout en peper.
Maak de zoete aardappel schoon en haal ze door een Magimix zodat je dunne plakjes hebt.
Snijd de asperge in schuine dunne plakken.
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Snijd de prei in dunne halve ringen.
Trek de bospaddenstoelen uit elkaar.
Zet een pan op het middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie.
Pers de knoflook en fruit dit samen met de prei in de pan.
Voeg de groene asperges, zoete aardappel, bossenpaddenstoelen, spinazie en courgette toe en zet dit kort aan.
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Neem een ovenvaste pan en beboter deze goed.
Meng de groenten met de eiermix en giet de massa in de ovenvaste pan
Bak de frittata af in 45 minuten of tot de frittata gaar is.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en garneer de frittata met de cherrytomaatjes.
Geef een reactie