Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Gezonde Frittata uit de oven, maak je zo

Frittata is een eiergerecht die vaak wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gegeten tijdens het diner. Van origine komt de frittata uit de Cucina Povera. Tegenwoordig heeft de frittata een comeback gemaakt en wordt het ook in de betere restaurants geserveerd!
frittata uit de oven

Frittata is een eiergerecht die meestal wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gegeten tijdens het diner. Van origine komt de frittata uit de Cucina Povera. Een goede vertaling ervan is armeluiskeuken. Het is namelijk een zeer goedkoop, doch smaakvol gerecht dat je kunt maken. Tegenwoordig heeft de frittata een comeback gemaakt en wordt het ook in de betere restaurants geserveerd. Frittata is erg eenvoudig om te maken en is ook zeer bewerkelijk. Dit recept voor vegetarische frittata is met spinazie en zoete aardappel uit de oven. Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken als je frittata maakt zoals kip, zalm champignons of normale aardappel. Frittata is over het algemeen een gezond en voedzaam gerecht. Hetgeen wat het minder gezond zou maken is spekjes of andere zware ingrediënten zoals kookroom in dit recept. Je kunt om die reden ook een gezond frittata recept maken met boerenkool en de room vervangen door crème fraîche light

Aandachtspunten bij dit frittata recept

Dit frittata gerecht is gemaakt met spinazie. Mocht je het de volgende dag willen genieten van jouw zelfgemaakte frittata mag je deze niet meer opwarmen. Dit komt, doordat spinazie giftige stoffen vrijlaat zodra je spinazie twee maal verwarmd. Ten slotte is het belangrijk om de frittata niet te gaar te laten worden. Deze kan dan erg droog smaken. Dit recept voor frittata is geschikt voor 4 tot 5 personen.

SchrijverDaniël VergouwenMoeilijkheidGemiddeld

Frittata is een eiergerecht die vaak wordt gegeten als borrelhapje, lunch of snack. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gegeten tijdens het diner. Van origine komt de frittata uit de Cucina Povera. Tegenwoordig heeft de frittata een comeback gemaakt en wordt het ook in de betere restaurants geserveerd.

Hoeveelheid4 Porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd45 minTotale tijd1 hr

 6 eieren
 300 ml kookroom
 zout en peper
 1 bosje groene asperges
 3 teentjes knoflook
 1 snuf mediterrane kruiden
 150 g paddenstoelenmix of champignons
 50 g geitenkaas
 2 handjes babyspinazie
 1 halve courgette
 10 cherrytomaatjes
 1 prei

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng de eieren, kookroom, geitenkaas en mediterrane kruiden met elkaar en breng dit hoog op smaak met zout en peper.

3

Maak de zoete aardappel schoon en haal ze door een Magimix zodat je dunne plakjes hebt.

4

Snijd de asperge in schuine dunne plakken.

5

Snijd de courgette in kleine blokjes.

6

Snijd de prei in dunne halve ringen.

7

Trek de bospaddenstoelen uit elkaar.

8

Zet een pan op het middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie.

9

Pers de knoflook en fruit dit samen met de prei in de pan.

10

Voeg de groene asperges, zoete aardappel, bossenpaddenstoelen, spinazie en courgette toe en zet dit kort aan.

11

Breng de groenten op smaak met zout en peper.

12

Neem een ovenvaste pan en beboter deze goed.

13

Meng de groenten met de eiermix en giet de massa in de ovenvaste pan

14

Bak de frittata af in 45 minuten of tot de frittata gaar is.

15

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en garneer de frittata met de cherrytomaatjes.

Ingrediënten

 6 eieren
 300 ml kookroom
 zout en peper
 1 bosje groene asperges
 3 teentjes knoflook
 1 snuf mediterrane kruiden
 150 g paddenstoelenmix of champignons
 50 g geitenkaas
 2 handjes babyspinazie
 1 halve courgette
 10 cherrytomaatjes
 1 prei

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng de eieren, kookroom, geitenkaas en mediterrane kruiden met elkaar en breng dit hoog op smaak met zout en peper.

3

Maak de zoete aardappel schoon en haal ze door een Magimix zodat je dunne plakjes hebt.

4

Snijd de asperge in schuine dunne plakken.

5

Snijd de courgette in kleine blokjes.

6

Snijd de prei in dunne halve ringen.

7

Trek de bospaddenstoelen uit elkaar.

8

Zet een pan op het middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie.

9

Pers de knoflook en fruit dit samen met de prei in de pan.

10

Voeg de groene asperges, zoete aardappel, bossenpaddenstoelen, spinazie en courgette toe en zet dit kort aan.

11

Breng de groenten op smaak met zout en peper.

12

Neem een ovenvaste pan en beboter deze goed.

13

Meng de groenten met de eiermix en giet de massa in de ovenvaste pan

14

Bak de frittata af in 45 minuten of tot de frittata gaar is.

15

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en garneer de frittata met de cherrytomaatjes.

Gezonde Frittata uit de oven

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier