Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Garnalenspies voor op de bbq

garnalen spies bbq knoflookgarnalen

Garnalen en de bbq: een ongekende lekkernij. Dat je garnalen vooral met veel knoflook moet combineren, dat weten we. Maar naast knoflookgarnalen kun je nog veel meer lekkere culinaire variaties maken. Vandaag hebben we een overheerlijk chef-recept voor garnalen op de bbq met limoen, knoflook, gember en oestersaus. Ook plaatsen we de garnalen natuurlijk eerst even in een goede marinade. Dit alles zorgt voor heerlijke spicy garnalen met een oosters tintje. Garnalen zijn deze dagen best prijzig. Maar bij de Turkse of Marokkaanse toko vind je de Black Tiger garnalen voor rond de 10 euro per kilo in het vriesvak. Ook op de markt vind je soms goede aanbiedingen (vooral aan het eind van de dag). En dan zijn je gamba’s natuurlijk heerlijk vers! In deze blog geven we je ook nog wat slimme barbecue grill tips.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd50 minuten

Ingrediënten
 12 tijgergarnalen
 3 teentjes fijngehakte knoflook
 1 eetlepel zwarte peperkorrels
 ½ eetlepel rode peperkorrels
 ½ eetlepel witte peperkorrels
 1 eetlepel oestersaus
 1 eetlepel vissaus
 1 stukje gember in dunne plakjes
 3 eetlepel boter
 3 eetlepel olijfolie
 ½ theelepel suiker
 1 handje rucola
 100 ml kippenbouillon
 2 bosuitjes in stukjes
 6 partjes limoen
 verse koriander
 verse bieslook

Garnalenspies op de bbq maken
1

Meng de garnalen met wat olie, zout en peper. Laat dit even intrekken in de koelkast. Zo maak je een marinade voor je garnalen op de bbq. Laat dit even intrekken.

2

Maal de peperkorrels fijn met een vijzel. Rooster ze een minuut in een droge pan. Plaats ze in een kom.

3

Plaats 1 el olijfolie in de pan en bak de peperkorrels een paar minuten met de knoflook en eventueel chilipeper.

4

Voeg de boter toe en zodra deze smelt voeg je ook de oestersaus, vissaus en gember toe. Voeg daarna de suiker en beetje bij beetje de kippenbouillon. Laat even inkoken en houd de saus warm.

5

Bak in twee tot drie minuten de garnalen mooi goudbruin op de bbq.

6

Plaats de rucola op een schaal met de bieslook, koriander en bosui.

7

Plaats hier de garnalen op en sprenkel de saus erover. Garneer de schaal met de limoenpartjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 12 tijgergarnalen
 3 teentjes fijngehakte knoflook
 1 eetlepel zwarte peperkorrels
 ½ eetlepel rode peperkorrels
 ½ eetlepel witte peperkorrels
 1 eetlepel oestersaus
 1 eetlepel vissaus
 1 stukje gember in dunne plakjes
 3 eetlepel boter
 3 eetlepel olijfolie
 ½ theelepel suiker
 1 handje rucola
 100 ml kippenbouillon
 2 bosuitjes in stukjes
 6 partjes limoen
 verse koriander
 verse bieslook

Aanwijzingen

Garnalenspies op de bbq maken
1

Meng de garnalen met wat olie, zout en peper. Laat dit even intrekken in de koelkast. Zo maak je een marinade voor je garnalen op de bbq. Laat dit even intrekken.

2

Maal de peperkorrels fijn met een vijzel. Rooster ze een minuut in een droge pan. Plaats ze in een kom.

3

Plaats 1 el olijfolie in de pan en bak de peperkorrels een paar minuten met de knoflook en eventueel chilipeper.

4

Voeg de boter toe en zodra deze smelt voeg je ook de oestersaus, vissaus en gember toe. Voeg daarna de suiker en beetje bij beetje de kippenbouillon. Laat even inkoken en houd de saus warm.

5

Bak in twee tot drie minuten de garnalen mooi goudbruin op de bbq.

6

Plaats de rucola op een schaal met de bieslook, koriander en bosui.

7

Plaats hier de garnalen op en sprenkel de saus erover. Garneer de schaal met de limoenpartjes.

Garnalenspies voor op de bbq

Lees ook: Zo maak je het lekkerste platbrood op de BBQ!

Lees ook: Dit zijn de lekkerste groente gerechten voor op de BBQ!

Barbecue tips

  • Grill je citroen even mee. Zo veranderen de smaken in de citroen en gaan deze karameliseren. Dat zorgt voor een heerlijke zachte smaak.
  • Maak ook eens een andere marinade voor je garnalen op de bbq. Je kunt ze bijvoorbeeld ook prima marineren met chilisaus en olijfolie of met wat verse kruiden en olijfolie.
  • Maak een sneetje in de rug van de garnaal. Zo kun je het darmkanaal eenvoudig verwijderen.
  • Grill de gamba’s kort op een flink warme grill. Zo niet dan worden ze droog en verliezen ze hun lekkere sappige smaak.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!