Het ultieme recept om Spaanse gazpacho te maken

Gazpacho: niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens super gezond. Dit Spaanse soepje bevat namelijk een grote hoeveelheid vers gesneden rauwe groente. En wie van gezond eten houdt, weet hoe belangrijk het is om ook rauwe groente te eten. Zelfs kinderen zijn dol op deze soep. In de zomer is deze soep heerlijk op een warme dag. Serveer hem dan ijskoud samen met wat tapas bijvoorbeeld. In de winter kun je hem lauw warm eten. Wanneer je gazpacho gaat maken, dan is het wel handig wanneer je een keukenmachine hebt. Zo kun je alle groente mooi fijn snijden. We geven je het ultieme klassieke Spaanse gazpacho soep recept.

Gazpacho variaties

Gazpacho, niet te verwarren met carpaccio, is een overheerlijke gezonde koude Spaanse soep. Je serveert hem bij voorkeur in niet al te grote glazen met wat croutons, crème fraîche of fijngesnipperde groente of ei. Zo wordt deze soep ook een genot om naar te kijken. Leuk als starter bij een Mexicaans of Spaans diner.

De lekkerste gazpacho kun je op verschillende manieren maken. In plaats van het klassieke recept kun je ook gegrilde groenten en limoen toevoegen. Ook het vervangen van de gewone paprika door gegrilde paprika zorgt voor een lekkere twist.

Of maak bijvoorbeeld een super healthy groene variant gazpacho met spinazie, basilicum, komkommer en mozzarella, hmmm! Serveer de gazpacho met Spaanse tapas of bij Mexicaanse gerechten.

Gazpacho recept

Voor dit gazpacho recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram verse tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika (evt geroosterd)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • Halve rode peper
  • 2 el wijnazijn of balsamico
  • Zout, peper
  • 2 sneetjes witbrood (eventueel)
  • 1 klein glas rode wijn

Verder heb je ook de keukenmachine een staafmixer en een zeef nodig.

Gazpacho maken

Zo kun je de gazpacho zelf maken:

  • Dompel de tomaten even onder in kokend water en ontvel ze.
  • Snijd de lijsten uit de paprika en rode peper.
  • Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
  • Week het brood even in de rode wijn.
  • Je kunt de groente nu fijn raspen met de keukenmachine of met de staafmixer. Dat is net wat je zelf lekker vindt. Met de staafmixer pureer je alles en met de keukenmachine heb je wat crispy bites in je soep.
  • Staafmixer: Doe het brood, tomaten, wijnazijn, olijfolie, komkommer, paprika, peper, zout, knoflook in een kom en pureer dit met de staafmixer.
  • Keukenmachine: Rasp de komkommer, paprika, rode peper fijn in de keukenmachine. Pureer de tomaten, brood, knoflook, olie, wijnazijn, zout, peper met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de geraspte groente hier aan toe.
  • Eventueel kun je de soep door de zeef persen voor een nog gladdere soep (maar dit is niet noodzakelijk).
  • Zet de soep een behoorlijke tijd in de koelkast zodat hij goed koud wordt. In de winter kun je hem ook even opwarmen tot een lauwwarme soep.
  • Serveer de soep in kleine glazen en garneer hem met wat limoen, blokjes komkommer en tomaat of croutons.
Het ultieme recept om Spaanse gazpacho te maken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Gazpacho: niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens super gezond. Dit Spaanse soepje bevat namelijk een grote hoeveelheid vers gesneden rauwe groente. En wie van gezond eten houdt, weet hoe belangrijk het is om ook rauwe groente te eten. Zelfs kinderen zijn dol op deze soep. In de zomer is deze soep heerlijk op een warme dag. Serveer hem dan ijskoud samen met wat tapas bijvoorbeeld. In de winter kun je hem lauw warm eten. Wanneer je gazpacho gaat maken, dan is het wel handig wanneer je een keukenmachine hebt. Zo kun je alle groente mooi fijn snijden. We geven je het ultieme klassieke Spaanse gazpacho soep recept.
Schrijver:
Recept:: Soep recepten
: Spaanse recepten
Ingrediënten
  • 500 gram verse tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika (evt geroosterd)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • Halve rode peper
  • 2 el wijnazijn of balsamico
  • Zout, peper
  • 2 sneetjes witbrood (eventueel)
  • 1 klein glas rode wijn
Bereiding
  1. Dompel de tomaten even onder in kokend water en ontvel ze.
  2. Snijd de lijsten uit de paprika en rode peper.
  3. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
  4. Week het brood even in de rode wijn.
  5. Je kunt de groente nu fijn raspen met de keukenmachine of met de staafmixer. Dat is net wat je zelf lekker vindt. Met de staafmixer pureer je alles en met de keukenmachine heb je wat crispy bites in je soep.
  6. Staafmixer: Doe het brood, tomaten, wijnazijn, olijfolie, komkommer, paprika, peper, zout, knoflook in een kom en pureer dit met de staafmixer.
  7. Keukenmachine: Rasp de komkommer, paprika, rode peper fijn in de keukenmachine. Pureer de tomaten, brood, knoflook, olie, wijnazijn, zout, peper met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de geraspte groente hier aan toe.
  8. Eventueel kun je de soep door de zeef persen voor een nog gladdere soep (maar dit is niet noodzakelijk).
  9. Zet de soep een behoorlijke tijd in de koelkast zodat hij goed koud wordt. In de winter kun je hem ook even opwarmen tot een lauwwarme soep.
  10. Serveer de soep in kleine glazen en garneer hem met wat limoen, blokjes komkommer en tomaat of croutons.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: