Mozzarella wordt veel gegeten en dan vooral in Italië natuurlijk. We kennen allemaal wel de salade caprese met heerlijke buffelmozzarella, tomaat, goede olijfolie en basilicum. Maar wist je ook dat je mozzarella kon frituren? Lekker als voorgerecht of lunch op een regenachtige zondag? (al is dit voorgerechtje op een zonnige dag ook heerlijk).
In deze koopgids
Mozzarella
Als je mozzarella koopt kijk dan wel dat je echte buffel mozzarella koopt. Er zijn 2 soorten mozzarella, de mozzarella gemaakt uit buffelmelk en de mozzarella gemaakt van koeienmelk. Beiden zijn er ook in verschillende kwaliteiten. Koop dus niet de goedkoopste variant want je kunt beter 1 plakje goede mozzarella eten dan 3 plakken die van mindere kwaliteit zijn.
Gebruik dus een goede buffelmozzarella voor dit recept.
In dit recept zijn de basis tomatensaus en de pesto gebruikt.
Verhit in een hapjespan de olie
Verwarm de tomatensaus op een laag vuurtje
Doe de 2 eieren in een bakje en sla ze los met een vork, meng er wat peper en zout doorheen
Snijd de mozzarella in plakken van zo ongeveer 1 ½ cm
Doe de bloem op een bord en haal de plakken mozzarella hier doorheen
Doop ze daarna in het eimengsel en leg ze op het bord met paneermeel
Druk de paneermeel goed aan zodat de mozzarella overal goed bedekt is met paneermeel
Bak de mozzarella vervolgens in de hete olie in ongeveer 1 minuutje goudbruin
Haal ze met een schuimspaan uit de olie en leg op keukenpapier
Bestrooi de mozzarella met wat zout
Leg per persoon op een bord een lepel tomatensaus, trapsgewijs 3 plakken mozzarella en besprenkel de mozzarella met een eetlepel pesto
Garneer met een takje basilicum
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verhit in een hapjespan de olie
Verwarm de tomatensaus op een laag vuurtje
Doe de 2 eieren in een bakje en sla ze los met een vork, meng er wat peper en zout doorheen
Snijd de mozzarella in plakken van zo ongeveer 1 ½ cm
Doe de bloem op een bord en haal de plakken mozzarella hier doorheen
Doop ze daarna in het eimengsel en leg ze op het bord met paneermeel
Druk de paneermeel goed aan zodat de mozzarella overal goed bedekt is met paneermeel
Bak de mozzarella vervolgens in de hete olie in ongeveer 1 minuutje goudbruin
Haal ze met een schuimspaan uit de olie en leg op keukenpapier
Bestrooi de mozzarella met wat zout
Leg per persoon op een bord een lepel tomatensaus, trapsgewijs 3 plakken mozzarella en besprenkel de mozzarella met een eetlepel pesto
Garneer met een takje basilicum
Geef een reactie