Veel mensen denken dat een gehaktbrood maken heel ingewikkeld is. Maar nee hoor, een gehaktbrood maken is echt heel simpel en snel. Van dit recept van gehaktbrood blijf je eten, zo lekker is het. En het is weer eens wat anders dan de traditionele gehaktbal. Het gehaktbrood komt van oorsprong uit Amerika en heet daar meat loaf. Je brengt het gehakt simpelweg op smaak, plaatst het in de bakvorm en zet het in de oven. Echt iedereen kan het! Dit gehaktbrood recept is met spek en geeft net even wat extra smaak aan je gehaktbrood. Wat barbecuesaus erbij en smullen maar!
In deze koopgids
Gehaktbrood
Gehaktbrood komt uit de Verenigde Staten en heet daar meat loaf. Er zijn allerlei variaties mogelijk op het gehaktbrood. Je kunt bijvoorbeeld ook geraspte kaas toevoegen aan je gehaktbrood. En In plaats van paneermeel kun je ook een sneetje brood gebruiken. Een vegetarische variant is wat lastiger, maar je kunt hiervoor zelf een gehaktmix maken van kikkererwten. Of je kunt gehakt maken van een pak biologisch notengehakt.
Ook is het lekker om verse Italiaanse kruiden toe te voegen aan je gehaktbrood. Deze mix koop je kant-en-klaar bij de supermarkt. Of plaats er een gekookt ei in voor een leuk optisch effect.
En als variatie op de quiche is er ook het gehaktbrood met ham, kaas en ei. Mmm, dat wordt zeker smullen!
Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 200 graden. Je plaatst de oven op de normale bakstand zonder hete lucht.
Snipper de ui en de knoflook fijn in kleine stukjes.
Plaats het gehakt in een kom en meng de ui, knoflook, mosterd, ei, zout, peper, tomatenpuree en paneermeel er doorheen.
Kneed alles goed door elkaar tot een smeuïg compact mengsel.
Vet de bakvorm in en leg de plakjes spek over de bodem en langs de zijkant omhoog. Laat ook een deel over de zijkant hangen. Dit vouw je straks over het gehakt heen.
Plaats het gehakt nu in de vorm en druk het stevig aan. Vouw het spek over het gehakt heen. Zo is je hele gehaktbrood mooi in spek gerold.
Bak het gehaktbrood in zo’n 50 minuten mooi goudbruin en knapperig in de oven.
Snijd hem in gelijke plakken en serveer het gehaktbrood warm.
Je kunt het gehaktbrood ook heel goed een paar dagen in de koelkast bewaren. Maak dus een grotere hoeveelheid, dan kun je er verschillende keren van eten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 200 graden. Je plaatst de oven op de normale bakstand zonder hete lucht.
Snipper de ui en de knoflook fijn in kleine stukjes.
Plaats het gehakt in een kom en meng de ui, knoflook, mosterd, ei, zout, peper, tomatenpuree en paneermeel er doorheen.
Kneed alles goed door elkaar tot een smeuïg compact mengsel.
Vet de bakvorm in en leg de plakjes spek over de bodem en langs de zijkant omhoog. Laat ook een deel over de zijkant hangen. Dit vouw je straks over het gehakt heen.
Plaats het gehakt nu in de vorm en druk het stevig aan. Vouw het spek over het gehakt heen. Zo is je hele gehaktbrood mooi in spek gerold.
Bak het gehaktbrood in zo’n 50 minuten mooi goudbruin en knapperig in de oven.
Snijd hem in gelijke plakken en serveer het gehaktbrood warm.
Je kunt het gehaktbrood ook heel goed een paar dagen in de koelkast bewaren. Maak dus een grotere hoeveelheid, dan kun je er verschillende keren van eten.
Geef een reactie