Als je op zoek bent naar een verrassend gerecht dan hoef je niet meer verder te zoeken! Dit is een perfect vegetarisch gerecht waarin je de nadruk legt op de umamismaken van de geitenkaas en uitgekarameliseerde knoflook. Dit zorgt voor een echte smaaksensatie en zal je tafelgasten zeker bijblijven. Naast de taart kun je bijvoorbeeld een frisse salade serveren om te compenseren voor de hartige smaak.
In deze koopgids
Waar moet ik op letten bij het bakken van de taart
In dit recept voor de knoflooktaart moet je op een aantal punten letten. Het blindbakken van het bladerdeeg bijvoorbeeld is heel belangrijk. Let wel dat je de bakerwten toevoegt tijdens het blindbakken. Dit voorkomt dat het deeg ongewenste vormen krijgt.
Een tweede aandachtspunt is dat je de siroop niet te snel inkookt. Wat er dan gebeurt, is dat de suiker aanbrand waardoor de knoflook bitter gaat smaken. Vergeet ook niet om de siroop, na het rustig inkoken, op smaak te brengen met zout en peper en de verse kruiden. De geitenkaas kun je eventueel ook vervangen voor een andere kaas die je lekker vindt. Probeer wel een rijke kaas te kiezen dat ook iets zacht is. Toch raden we aan om te kiezen voor zachte en volle geitenkaas.
Als je op zoek bent naar een verrassend gerecht dan hoef je niet meer verder te zoeken! Dit is een perfect vegetarisch gerecht waarin je de nadruk legt op de umamismaken van de geitenkaas en uitgekarameliseerde knoflook.
Vet een taartvorm in van 26 centimeter met boter. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Zodra de oven voorverwarmd is moet je het deeg blindbakken voor 20 minuten met bakerwten
Zet een pan kokend water op. Pel ondertussen de knoflooktenen en kook deze kort voor 2 tot 3 minuten. Laat afkoelen en maak de knoflook schoon.
Verwarm ondertussen een pan voor met olijfolie en bak hierin de knoflook. Blus dit af met balsamico, suiker en water en kook dit in voor tien minuten. Hak ondertussen de tijm en rozemarijn en voeg dit toe aan de pan met knoflook. Draai het vuur omlaag en laat het vocht reduceren totdat het vocht een siroop vormt.
Verdeel de geitenkaas over de bodem en voeg verdeel vervolgens de knoflook hierover.
Klop de crême fraiche en de room los met eieren en breng dit op smaak. Giet dit op de taart en bestrooi dit met de geraspte geitenkaas. Bak de taart af voor 35 tot 40 minuten in de oven.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Vet een taartvorm in van 26 centimeter met boter. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Zodra de oven voorverwarmd is moet je het deeg blindbakken voor 20 minuten met bakerwten
Zet een pan kokend water op. Pel ondertussen de knoflooktenen en kook deze kort voor 2 tot 3 minuten. Laat afkoelen en maak de knoflook schoon.
Verwarm ondertussen een pan voor met olijfolie en bak hierin de knoflook. Blus dit af met balsamico, suiker en water en kook dit in voor tien minuten. Hak ondertussen de tijm en rozemarijn en voeg dit toe aan de pan met knoflook. Draai het vuur omlaag en laat het vocht reduceren totdat het vocht een siroop vormt.
Verdeel de geitenkaas over de bodem en voeg verdeel vervolgens de knoflook hierover.
Klop de crême fraiche en de room los met eieren en breng dit op smaak. Giet dit op de taart en bestrooi dit met de geraspte geitenkaas. Bak de taart af voor 35 tot 40 minuten in de oven.
Geef een reactie