In deze koopgids
Wat heb je nodig om knoflook te poffen
Hoe maak je gepofte knoflook
Verwarm de oven voor op 160 graden. Pel het buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten.
Zet de bol nu op een stukje aluminiumfolie en giet een goede scheut olijfolie over de bol heen. Bestrooi met wat zout en peper. Leg een takje rozemarijn erop en vouw de aluminiumfolie dicht. Zet het pakketje in het midden van de oven voor ongeveer 1 uur.
Pak de bol knoflook dan uit en nu kun je de super zacht geworden knoflook er zo uitlepelen of elk teentje uitknijpen op bijvoorbeeld een bruschetta.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 160 graden. Pel het buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten.
Zet de bol nu op een stukje aluminiumfolie en giet een goede scheut olijfolie over de bol heen. Bestrooi met wat zout en peper. Leg een takje rozemarijn erop en vouw de aluminiumfolie dicht. Zet het pakketje in het midden van de oven voor ongeveer 1 uur.
Pak de bol knoflook dan uit en nu kun je de super zacht geworden knoflook er zo uitlepelen of elk teentje uitknijpen op bijvoorbeeld een bruschetta.
Notes
Gepofte knoflook van de BBQ
Je kunt de gepofte knoflook ook heel makkelijk op de BBQ maken, volg de instructies zoals hierboven maar zet het pakketje dan op het rooster op de BBQ op indirecte hitte (dus niet boven gloeiende kooltjes) en laat voor minimaal 30 minuten liggen.
Hallo ik ben veganist, heb je misschien ook gemakkelijke vegan recepten? Bij voorbaat dank.