Forel is een overheerlijke zoetwatervis die het gehele jaar verkrijgbaar is. In veel gevallen zijn de forellen gekweekt. Een forel en zalmforel hebben een iets aardse smaak en hebben hele fijne graatjes. Mocht je dus bang zijn voor graatjes, dan kun je de forel het beste vervangen voor een andere vis zoals dorade. Doordat de vis relatief snel gaar is kun je de aardappeltjes het beste voorgaren. Hierdoor weet je zeker dat de aardappelen tegelijk gaar zijn met de rest van het gerecht.
In deze koopgids
De opmars van de forel
Forel is een van die vissen die in Nederland een langzame opmars doet. De goede verkrijgbaarheid en de overheerlijke smaak, zorgt ervoor dat je er veel meer mee kunt dan je in eerste instantie zou denken. Je kunt het bijvoorbeeld goed combineren met asperges, bacon, prei, manchego kaas, olijven en kruiden zoals dragon en appel. Met een beetje fantasie kun je er dus behoorlijk wat mee doen. De forel zelf kun je bijvoorbeeld bakken, grillen, pocheren en nog veel meer. Voor dit recept is het vooral belangrijk dat je de forel goed op smaak brengt met zout en peper. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de vis goed gaar is. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de ogen van de vis. Zodra deze ‘geplopt’ en wit zijn dan is het vlees gaar.
Een erg simpel recept om te maken met heel erg veel smaak. Ovengerechten zijn en blijven nu eenmaal erg simpel om te maken. In dit recept heeft de forel de hoofdrol!
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden Celsius.
Maak de Flespompoen schoon en snij deze in dunne en lange parten. Maak de paprika schoon en snijd deze julienne. Maak ten slotte de wortels schoon en snijd deze in schuine ringen.
Verwijder het buitenste blad van de prei en snij de prei in dunn halve ringen. Maak de ui schoon en snij deze ook in dunne halve ringen. Meng alle groenten met elkaar en pers de knoflook over de groenten met de beste knoflookpers. Leg tussen de groenten wat takjes rozemarijn en tijm en breng het geheel op smaak met rozemarijn en tijm en besprenkel de groenten met olijfolie.
Vul de buikholte met tijm en rozemarijn en breng het vlees op smaak met zout en peper. Leg de forellen vervolgens bovenop de groenten en gaar de forellen af in ongeveer 35 tot 50 minuten of totdat het visvlees gaar is.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden Celsius.
Maak de Flespompoen schoon en snij deze in dunne en lange parten. Maak de paprika schoon en snijd deze julienne. Maak ten slotte de wortels schoon en snijd deze in schuine ringen.
Verwijder het buitenste blad van de prei en snij de prei in dunn halve ringen. Maak de ui schoon en snij deze ook in dunne halve ringen. Meng alle groenten met elkaar en pers de knoflook over de groenten met de beste knoflookpers. Leg tussen de groenten wat takjes rozemarijn en tijm en breng het geheel op smaak met rozemarijn en tijm en besprenkel de groenten met olijfolie.
Vul de buikholte met tijm en rozemarijn en breng het vlees op smaak met zout en peper. Leg de forellen vervolgens bovenop de groenten en gaar de forellen af in ongeveer 35 tot 50 minuten of totdat het visvlees gaar is.
Geef een reactie