Gevulde bolcourgette

Ik heb voor deze gevulde courgettes de bolcourgette gebruikt, gewoon omdat deze er leuk uitzien en ze makkelijk zijn om te vullen maar je kunt ook gewone courgettes nemen en deze in de lengte doorsnijden en vullen. Voor de smaak maakt het niet uit maar het oog wil ook wat natuurlijk.

 


4.7 from 3 reviews
Gevulde bolcourgettes
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 4 bolcourgettes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of geperst
  • 1 blikje tomatenstukjes (400 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd een kapje van de bolcourgettes af en hol de courgettes uit met een lepel (vruchtvlees bewaren en in kleine blokjes snijden)
  3. Strooi een klein beetje zout in de uitgeholde courgettes en leg ze omgekeerd op een schone theedoek, dit om het vocht uit de courgette te halen
  4. Zet in een pan de gesnipperde ui en gehakte knoflook langzaam aan (kort aanbakken zonder te kleuren) in een eetlepel olijfolie
  5. Voeg de in blokjes gesneden vruchtvlees van de courgette toe en bak kort mee
  6. Voeg daarna het blikje tomatenstukjes toe samen met de theelepel komijn en laat dit lekker 20-25 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is
  7. Als de saus klaar is na proeven en eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen en indien je de saus iets te zuur vind een heel klein beetje suiker
  8. Als laatste de gehakte munt erdoor heen roeren en de courgettes vullen
  9. Zet het kapje terug op de courgettes en zet ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie
  10. Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten tot ze een beetje zacht geworden zijn
  11. Heerlijk met ciabatta of turks brood of met een pasta
Tips
In plaats van bolcourgettes kun je natuurlijk ook gewone courgettes nemen

 

Dit vind je vast ook leuk
4 Reacties
  1. admin says

    Echt het proberen waard, makkelijk maar o zo’n heerlijk recept

  2. Helga says

    Gisteren gemaakt. Heerlijk recept! En ook nog eens 100% vegan! Heb het toegevoegd aan mijn favorieten-boekje!

    1. Kooktijdschrift says

      Wat leuk om te horen dat het recept in de smaak viel! Nu met het courgetteseizoen komen ze hier ook weer vaker op tafel.

  3. Carine says

    Lekker! Gevuld met tomaatjes, de courgettevulling, Griekse pasta, en tomatenpuree en lekker gekruid. Geserveerd met kippenbrochette. Aanrader 🙂

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: