Ik heb voor deze gevulde courgettes de bolcourgette gebruikt, gewoon omdat deze er leuk uitzien en ze makkelijk zijn om te vullen maar je kunt ook gewone courgettes nemen en deze in de lengte doorsnijden en vullen. Voor de smaak maakt het niet uit maar het oog wil ook wat natuurlijk.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd een kapje van de bolcourgettes af en hol de courgettes uit met een lepel (vruchtvlees bewaren en in kleine blokjes snijden)
Strooi een klein beetje zout in de uitgeholde courgettes en leg ze omgekeerd op een schone theedoek, dit om het vocht uit de courgette te halen
Zet in een pan de gesnipperde ui en gehakte knoflook langzaam aan (kort aanbakken zonder te kleuren) in een eetlepel olijfolie
Voeg de in blokjes gesneden vruchtvlees van de courgette toe en bak kort mee
Voeg daarna het blikje tomatenstukjes toe samen met de theelepel komijn en laat dit lekker 20-25 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is
Als de saus klaar is na proeven en eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen en indien je de saus iets te zuur vind een heel klein beetje suiker
Als laatste de gehakte munt erdoor heen roeren en de courgettes vullen
Zet het kapje terug op de courgettes en zet ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie
Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten tot ze een beetje zacht geworden zijn
Heerlijk met ciabatta of turks brood of met een pasta
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd een kapje van de bolcourgettes af en hol de courgettes uit met een lepel (vruchtvlees bewaren en in kleine blokjes snijden)
Strooi een klein beetje zout in de uitgeholde courgettes en leg ze omgekeerd op een schone theedoek, dit om het vocht uit de courgette te halen
Zet in een pan de gesnipperde ui en gehakte knoflook langzaam aan (kort aanbakken zonder te kleuren) in een eetlepel olijfolie
Voeg de in blokjes gesneden vruchtvlees van de courgette toe en bak kort mee
Voeg daarna het blikje tomatenstukjes toe samen met de theelepel komijn en laat dit lekker 20-25 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is
Als de saus klaar is na proeven en eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen en indien je de saus iets te zuur vind een heel klein beetje suiker
Als laatste de gehakte munt erdoor heen roeren en de courgettes vullen
Zet het kapje terug op de courgettes en zet ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie
Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten tot ze een beetje zacht geworden zijn
Heerlijk met ciabatta of turks brood of met een pasta
In plaats van bolcourgettes kun je natuurlijk ook gewone courgettes nemen.
Echt het proberen waard, makkelijk maar o zo’n heerlijk recept
Gisteren gemaakt. Heerlijk recept! En ook nog eens 100% vegan! Heb het toegevoegd aan mijn favorieten-boekje!
Wat leuk om te horen dat het recept in de smaak viel! Nu met het courgetteseizoen komen ze hier ook weer vaker op tafel.
Lekker! Gevuld met tomaatjes, de courgettevulling, Griekse pasta, en tomatenpuree en lekker gekruid. Geserveerd met kippenbrochette. Aanrader 🙂