Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Gevulde bolcourgette

gevulde bolcourgettes

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Ik heb voor deze gevulde courgettes de bolcourgette gebruikt, gewoon omdat deze er leuk uitzien en ze makkelijk zijn om te vullen maar je kunt ook gewone courgettes nemen en deze in de lengte doorsnijden en vullen. Voor de smaak maakt het niet uit maar het oog wil ook wat natuurlijk.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd40 minuten

Ingrediënten
 4 bolcourgettes
 1 ui gesnipperd
 1 theelepel komijn
 1 eetlepel fijngehakte verse munt
 2 teentjes knoflook fijngehakt of geperst
 1 blikje tomatenstukjes (400 gram)
 4 eetlepel olijfolie

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Snijd een kapje van de bolcourgettes af en hol de courgettes uit met een lepel (vruchtvlees bewaren en in kleine blokjes snijden)

3

Strooi een klein beetje zout in de uitgeholde courgettes en leg ze omgekeerd op een schone theedoek, dit om het vocht uit de courgette te halen

4

Zet in een pan de gesnipperde ui en gehakte knoflook langzaam aan (kort aanbakken zonder te kleuren) in een eetlepel olijfolie

5

Voeg de in blokjes gesneden vruchtvlees van de courgette toe en bak kort mee

6

Voeg daarna het blikje tomatenstukjes toe samen met de theelepel komijn en laat dit lekker 20-25 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is

7

Als de saus klaar is na proeven en eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen en indien je de saus iets te zuur vind een heel klein beetje suiker

8

Als laatste de gehakte munt erdoor heen roeren en de courgettes vullen

9

Zet het kapje terug op de courgettes en zet ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie

10

Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten tot ze een beetje zacht geworden zijn

11

Heerlijk met ciabatta of turks brood of met een pasta

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 bolcourgettes
 1 ui gesnipperd
 1 theelepel komijn
 1 eetlepel fijngehakte verse munt
 2 teentjes knoflook fijngehakt of geperst
 1 blikje tomatenstukjes (400 gram)
 4 eetlepel olijfolie

Aanwijzingen

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Snijd een kapje van de bolcourgettes af en hol de courgettes uit met een lepel (vruchtvlees bewaren en in kleine blokjes snijden)

3

Strooi een klein beetje zout in de uitgeholde courgettes en leg ze omgekeerd op een schone theedoek, dit om het vocht uit de courgette te halen

4

Zet in een pan de gesnipperde ui en gehakte knoflook langzaam aan (kort aanbakken zonder te kleuren) in een eetlepel olijfolie

5

Voeg de in blokjes gesneden vruchtvlees van de courgette toe en bak kort mee

6

Voeg daarna het blikje tomatenstukjes toe samen met de theelepel komijn en laat dit lekker 20-25 minuten pruttelen tot de saus mooi ingedikt is

7

Als de saus klaar is na proeven en eventueel nog wat zout en/of peper toevoegen en indien je de saus iets te zuur vind een heel klein beetje suiker

8

Als laatste de gehakte munt erdoor heen roeren en de courgettes vullen

9

Zet het kapje terug op de courgettes en zet ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie

10

Plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten tot ze een beetje zacht geworden zijn

11

Heerlijk met ciabatta of turks brood of met een pasta

Gevulde bolcourgette

In plaats van bolcourgettes kun je natuurlijk ook gewone courgettes nemen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!