Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Gourmet tips die jouw weekend nog gezelliger maken!

goede mandoline

De feestdagen komen er weer aan en wat kan daarbij zeker niet ontbreken? De gezellige traditionele gourmetavonden! Gourmetavonden zijn niet alleen bestemd voor de feestdagen, maar ook voor een gezellige avond met vrienden en familie. Het leuke aan gourmetten is dat je het zo simpel of culinair kan maken als je wilt. In dit artikel geven wij jou leuke gourmet tips mee om jouw weekend compleet te maken.

Tip 1

Gourmetten: heel gezellig, maar door heel het huis hangt er dagen een gourmetlucht. De gouden tip is om direct na het gourmetten en voor het natafelen het gourmetstel even schoon te maken. Zet ook een raampje open om de lucht voor een groot deel te laten verdwijnen. Ook kun je een geurkaars laten branden voor een frisser luchtje. Tijdens het natafelen kun je ook een pannetje met water en een beetje azijn op het fornuis zetten, waardoor de gourmetlucht een heel stuk afneemt!

Tip 2

Ideaal aan gourmetten is dat je heel veel van tevoren kunt voorbereiden zodat je niet op dezelfde dag lang in de keuken hoeft te staan. Denk aan het afdekken van de tafel zodat er al een gezellig sfeertje is. Denk ook aan de verschillende schaaltjes met vlees en vis, zodat je deze alleen nog maar uit de koelkast hoeft te halen en op tafel kan zetten. 

Tip 3

Er zijn meer mogelijkheden dan alleen vlees en vis op een gourmetschaal. Wees origineel en probeer verschillende dingen uit. Probeer verschillende groentes of andere lekkere bijgerechten. Wees origineel in de opmaak, zo kun je bijvoorbeeld steaks maken van verschillende groentes. Bijgerechten als stukjes kaas of stokbroodjes zijn niet te ontbreken. Nog meer lekkere populaire bijgerechten zijn champignons gevuld met kruidenkaas en tomaat plakjes met mozzarella. Probeer het eens, het is heerlijk!

Tip 4

Een gourmetavond is natuurlijk niet compleet zonder verschillende heerlijke sausjes. Je kunt deze sausjes in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf vers maken. Wat altijd lekker is, is knoflooksaus, satésaus, cocktailsaus en aioli. 

Tip 5

Voor echte vlees en vis liefhebbers is gourmetten natuurlijk ideaal! Je kunt ervoor kiezen om een gourmetschotel te kopen, maar ook om stukken vlees en vis te halen die je vervolgens zelf in stukjes snijdt. Het voordeel aan zelf snijden, is dat je bijzondere stukken vlees kunt kiezen. Ook kun je een gourmet avond extra leuk maken door er een thema aan te hangen. Bijvoorbeeld een Frans thema waarbij al het vlees op zijn Frans is bereid!
Aan de hand van deze vijf tips kun jij een geslaagde gourmetavond in elkaar zetten! Probeer ook verschillende gourmet recepten uit zodat jouw gourmet avondjes gevarieerd blijven. Tot slot zijn nieuwe dingen uitproberen altijd leuk!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!