Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ronde plakken. Bak de aardappelplakken op middelhoog vuur mooi goudbruin en knapperig.
Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken en laat deze even weken in water met wat azijn. Dep ze droog.
Plaats een koekenpan op hoog vuur en bak in hete olie de aubergine en courgette in 5-10 minuten gaar.
Verwijder ze met een schuimspaan ui de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snipper 1 ui en fruit deze goudbruin in de koekenpan. Snijd ook de knoflook fijn en voeg deze toe met de tijm en suiker. Laat dit mengsel even 2-3 minuten bakken.
Voeg nu het gehakt toe en maak het rul met een spatel. Laat dit 2-3 minuten bakken. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
Plaats het blik met gepelde stukjes tomaten in de pan en laat dit alles even 5-10 minuten sudderen.
Haal van het vuur af en voeg dan de fijngeknipte basilicum en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
De bechamelsaus kun je zelf maken met de ingrediënten in onze lijst. Maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bechamelsaus kopen.
Voor de bechamelsaus smelt je de boter op laag vuur. Voeg beetje voor beetje de bloem toe en blijf roeren.
Voeg nu beetje voor beetje de melk toe en blijf continu roeren. Haal van het vuur af.
Voeg de nootmuskaat, zout, peper, Parmezaanse kaas en eidooiers toe. Roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plaats een laag aardappelen in een ovenschaal en plaats daar de aubergine en courgette bovenop . Breng elke laag op smaak met zout en peper.
Voeg 2 el bechamel toe aan het gehaktmengsel en verdeel dit over de groente. Bedek met een laag aardappelen en bechamelsaus en als laatste Parmezaanse kaas.
Bak de Griekse moussaka in 35-40 minuten gaar in de oven. Serveer met verse kruiden en olijfolie.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ronde plakken. Bak de aardappelplakken op middelhoog vuur mooi goudbruin en knapperig.
Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken en laat deze even weken in water met wat azijn. Dep ze droog.
Plaats een koekenpan op hoog vuur en bak in hete olie de aubergine en courgette in 5-10 minuten gaar.
Verwijder ze met een schuimspaan ui de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snipper 1 ui en fruit deze goudbruin in de koekenpan. Snijd ook de knoflook fijn en voeg deze toe met de tijm en suiker. Laat dit mengsel even 2-3 minuten bakken.
Voeg nu het gehakt toe en maak het rul met een spatel. Laat dit 2-3 minuten bakken. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
Plaats het blik met gepelde stukjes tomaten in de pan en laat dit alles even 5-10 minuten sudderen.
Haal van het vuur af en voeg dan de fijngeknipte basilicum en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
De bechamelsaus kun je zelf maken met de ingrediënten in onze lijst. Maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare bechamelsaus kopen.
Voor de bechamelsaus smelt je de boter op laag vuur. Voeg beetje voor beetje de bloem toe en blijf roeren.
Voeg nu beetje voor beetje de melk toe en blijf continu roeren. Haal van het vuur af.
Voeg de nootmuskaat, zout, peper, Parmezaanse kaas en eidooiers toe. Roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plaats een laag aardappelen in een ovenschaal en plaats daar de aubergine en courgette bovenop . Breng elke laag op smaak met zout en peper.
Voeg 2 el bechamel toe aan het gehaktmengsel en verdeel dit over de groente. Bedek met een laag aardappelen en bechamelsaus en als laatste Parmezaanse kaas.
Bak de Griekse moussaka in 35-40 minuten gaar in de oven. Serveer met verse kruiden en olijfolie.
Leave a Review