De lekkerste Griekse salade maak je zo!

Wanneer je wel eens Griekse salade met feta hebt gegeten bij een Griek thuis, dan ben je voorgoed verkocht. Zo’n lekkere salade heb je zelden eerder gegeten. De Griekse salade is oorspronkelijk een boerensalade en het geheim ervan zit hem in de bereiding. En natuurlijk is het ook belangrijk om die echte goede kwaliteit olijven, feta en tomaten te kopen. Daarna gaat er een wereld voor je open. Je waant jezelf in Griekenland op een terras aan zee met een heerlijk glas wijn. We geven je het originele Grieks salade recept voor de beste Griekse salade.

Griekse salade tips

  • Om een echte lekkere Griekse salade te maken, schil je eerst de komkommer. Daarna snijd je deze in plakken van een halve centimeter. Verwijder ook de zaadlijsten. De plakjes komkommer snijd je nog een keer doormidden. De komkommer leg je even in een marinade van water, azijn en wat zout.
  • Doorslaggevend voor het succes van je Griekse salade zijn de ingrediënten. Koop je olijven, olijfolie en feta dus bij de Griekse of Turkse speciaalzaak. En ga op zoek naar die echte lekkere geurige tomaten op de biologische markt. Met tomaten en feta van de supermarkt, lijkt je salade niet eens op een Griekse salade…
  • Wanneer je een grotere hoeveelheid maakt, dan kun je de Griekse salade ook prima eten als maaltijdsalade.

Griekse salade recept (2 personen, 20 minuten)

Voor dit Griekse salade recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 trostomaten (liefst biologisch van de markt)
  • 1 groene paprika en 1 rode paprika (idem)
  • 1 komkommer
  • 15g verse peterselie
  • 1 rode ui
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 2 takjes munt
  • 1 takje verse oregano
  • 4 el goede olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 100 gram feta

Griekse salade maken

Zo kun je de Griekse salade maken:

  • Was de tomaten en paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Dep de groente droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika in dunne repen die je door midden snijdt.
  • Was de komkommer en schil deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakken van een halve centimeter die je weer doormidden snijdt. Marineer de komkommer zoals in de tips.
  • Snijd ook de ui in zeer dunne, fijne ringen.
  • Was de peterselie, munt en oregano en snijd ook deze fijn.
  • Plaats nu de paprika, tomatenblokjes en goed uitgelekte en droog gedepte stukjes komkommer in een kom.
  • Verdeel de uiringen, kruiden, olijven, kappertjes over de salade en schep deze even goed door.
  • Maak de dressing met de olie en azijn in een aparte kom. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  • Plaats de Griekse salade op de borden en sprenkel de dressing over de salade.
  • Snijd de feta in dunne plakken van een halve centimeter dik en plaats deze in een cirkel bovenop de Griekse salade. Sprenkel er wat olijfolie over en een beetje verse oregano.
De lekkerste Griekse salade maak je zo!
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Wanneer je wel eens Griekse salade met feta hebt gegeten bij een Griek thuis, dan ben je voorgoed verkocht. Zo’n lekkere salade heb je zelden eerder gegeten. De Griekse salade is oorspronkelijk een boerensalade en het geheim ervan zit hem in de bereiding. En natuurlijk is het ook belangrijk om die echte goede kwaliteit olijven, feta en tomaten te kopen. Daarna gaat er een wereld voor je open. Je waant jezelf in Griekenland op een terras aan zee met een heerlijk glas wijn. We geven je het originele Grieks salade recept voor de beste Griekse salade.
Schrijver:
Recept:: Salade recepten
: Griekse keuken
Hoeveelheid: 2
Ingrediënten
  • 2 trostomaten (liefst biologisch van de markt)
  • 1 groene paprika en 1 rode paprika (idem)
  • 1 komkommer
  • 15g verse peterselie
  • 1 rode ui
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 2 takjes munt
  • 1 takje verse oregano
  • 4 el goede olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 100 gram feta
Bereiding
  1. Was de tomaten en paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Dep de groente droog met keukenpapier. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika in dunne repen die je door midden snijdt.
  2. Was de komkommer en schil deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakken van een halve centimeter die je weer doormidden snijdt. Marineer de komkommer zoals in de tips.
  3. Snijd ook de ui in zeer dunne, fijne ringen.
  4. Was de peterselie, munt en oregano en snijd ook deze fijn.
  5. Plaats nu de paprika, tomatenblokjes en goed uitgelekte en droog gedepte stukjes komkommer in een kom.
  6. Verdeel de uiringen, kruiden, olijven, kappertjes over de salade en schep deze even goed door.
  7. Maak de dressing met de olie en azijn in een aparte kom. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  8. Plaats de Griekse salade op de borden en sprenkel de dressing over de salade.
  9. Snijd de feta in dunne plakken van een halve centimeter dik en plaats deze in een cirkel bovenop de Griekse salade. Sprenkel er wat olijfolie over en een beetje verse oregano.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: