Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Griesmeel plaatkoek met sinaasappel

Griesmeel plaatkoek sinaasappel

Heerlijke griesmeel plaatkoek met sinaasappel. Bij gebak of taart denk je misschien niet direct aan griesmeel maar deze combinatie is echt heel erg verrassend en zeker de moeite waard om een keer te proberen. Bij griesmeel denken we eerder aan griesmeelpudding met bessen of aardbeiensaus maar in gebak/koek is het ook heel erg lekker. Het lekkerste is als je deze plaatkoek bij voorkeur een dag van tevoren maakt zodat de sinaasappelsiroop goed in de griesmeel plaatkoek kan trekken en je een natte smeuïge koek krijgt…. Een simpele taart/koek maar niet minder lekker:)

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten
 175 g walnoten
 400 g griesmeel
 2 eetlepel bloem
 250 g boter
 2 theelepel bakpoeder
 1 zakje vanillesuiker
 500 ml Griekse yoghurt
 500 g suiker
 3 sinaasappels (biologische)

Griesmeel plaatkoek met sinaasappel maken
1

Hak de walnoten grof.

2

Smelt de boter in een steelpan.

3

Meng de griesmeel met de bloem, vanillesuiker en het bakpoeder.

4

Giet de griekse yoghurt erbij en 350 gram van de suiker.

5

Roer goed door en giet dan de vloeibare boter en de walnoten erbij.

6

Meng nogmaals goed door.

7

Verwarm de oven voor op 200 graden.

8

Was vervolgens de sinaasappels en rasp de schil eraf en bewaar.

9

Pers de sinaasappels nu uit.

10

Karameliseer de overige suiker (150 gram) met 2 eetlepels water in de pan todat deze een mooi kleurt, niet te donker dan word de siroop bitter.

11

Giet vervolgens de sinaasappelsap erbij en laat zachtjes koken voor 10-15 minuten.

12

Roer vervolgens de sinaasappelschil erdoor en laat de siroop afkoelen.

13

Vet een bakblik van ongeveer 25x25cm in.

14

Meng het mengsel nog een keer goed door en giet in het bakblik.

15

Bak de plaatkoek nu af in ongeveer 25 minuten.

16

Giet vervolgens direct de siroop over de griesmeelkoek en laat bij voorkeur een nacht staan zodat de siroop goed in de griesmeel koek getrokken is.

17

Ook lekker als dessert met een bolletje ijs. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 175 g walnoten
 400 g griesmeel
 2 eetlepel bloem
 250 g boter
 2 theelepel bakpoeder
 1 zakje vanillesuiker
 500 ml Griekse yoghurt
 500 g suiker
 3 sinaasappels (biologische)

Aanwijzingen

Griesmeel plaatkoek met sinaasappel maken
1

Hak de walnoten grof.

2

Smelt de boter in een steelpan.

3

Meng de griesmeel met de bloem, vanillesuiker en het bakpoeder.

4

Giet de griekse yoghurt erbij en 350 gram van de suiker.

5

Roer goed door en giet dan de vloeibare boter en de walnoten erbij.

6

Meng nogmaals goed door.

7

Verwarm de oven voor op 200 graden.

8

Was vervolgens de sinaasappels en rasp de schil eraf en bewaar.

9

Pers de sinaasappels nu uit.

10

Karameliseer de overige suiker (150 gram) met 2 eetlepels water in de pan todat deze een mooi kleurt, niet te donker dan word de siroop bitter.

11

Giet vervolgens de sinaasappelsap erbij en laat zachtjes koken voor 10-15 minuten.

12

Roer vervolgens de sinaasappelschil erdoor en laat de siroop afkoelen.

13

Vet een bakblik van ongeveer 25x25cm in.

14

Meng het mengsel nog een keer goed door en giet in het bakblik.

15

Bak de plaatkoek nu af in ongeveer 25 minuten.

16

Giet vervolgens direct de siroop over de griesmeelkoek en laat bij voorkeur een nacht staan zodat de siroop goed in de griesmeel koek getrokken is.

17

Ook lekker als dessert met een bolletje ijs. Eet smakelijk!

Griesmeel plaatkoek met sinaasappel

Nog meer lekkere plaatkoek recepten?

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!