Groente pizza
Deze groente pizza’s zijn een stuk gezonder dan de “normale”pizza’s maar zeker niet minder lekker. De basis is gemaakt van gegrilde courgettes en aubergines, bestreken met een tomatensaus, belegd met verse dunne plakjes tomaat en daarna belegd met wat je lekker vind. Ik heb een mix gemaakt van ui, kastanje champignons, paprika en salami maar je kunt hier natuurlijk je eigen fantasie de vrije loop laten.
Ik heb de plakken courgette en aubergine in de grillpan gegrild, mocht je geen grillpan hebben dan kun je de plakken ook aan 2 kanten bestrijken met olie en dan op een bakplaat in een voorverwarmde pizzaoven van 200 graden in 10 minuten bakken voordat je ze belegd.
Snijd de courgette en aubergine in dikke plakken, je haalt er ongeveer 4-5 plakken uit.
Zet een grillpan op het vuur en zorg dat deze goed warm is.
Smeer de plakken aubergine in met olie en leg ze in de grillpan.
Draai de plakken na enige minuten een kwartslag zodat de plakken een mooi grill ruitje krijgen.
Draai ze daarna om en herhaal aan de andere kant.
Doe vervolgens hetzelfde met de courgetteplakken.
Leg de plakken courgette en aubergine op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de knoflook, de paprika, de salami, de champignons en de ui in stukjes.
Zet een pan op het vuur met wat olie, roerbak hierin de ui, knoflook, champignons en paprika voor een minuut om 5 en voeg dat de stukjes salami toe en roer nog een keer goed door, haal dan de pan van het vuur.
Voeg een eetlepel water, snufje suiker en de Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree en roer goed door.
Besmeer de plakken aubergine en courgette in met de tomatensaus.
Halveer de tomaten en snijd deze in dunne halve plakken.
Verdeel de plakjes tomaat over de plakken courgette en aubergine.
Verdeel daaroverheen het paprika/ui/champignon/salami mengsel.
Bestrooi met wat geraspte kaas of mozzarella en zet in de oven voor 10 minuten.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de courgette en aubergine in dikke plakken, je haalt er ongeveer 4-5 plakken uit.
Zet een grillpan op het vuur en zorg dat deze goed warm is.
Smeer de plakken aubergine in met olie en leg ze in de grillpan.
Draai de plakken na enige minuten een kwartslag zodat de plakken een mooi grill ruitje krijgen.
Draai ze daarna om en herhaal aan de andere kant.
Doe vervolgens hetzelfde met de courgetteplakken.
Leg de plakken courgette en aubergine op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de knoflook, de paprika, de salami, de champignons en de ui in stukjes.
Zet een pan op het vuur met wat olie, roerbak hierin de ui, knoflook, champignons en paprika voor een minuut om 5 en voeg dat de stukjes salami toe en roer nog een keer goed door, haal dan de pan van het vuur.
Voeg een eetlepel water, snufje suiker en de Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree en roer goed door.
Besmeer de plakken aubergine en courgette in met de tomatensaus.
Halveer de tomaten en snijd deze in dunne halve plakken.
Verdeel de plakjes tomaat over de plakken courgette en aubergine.
Verdeel daaroverheen het paprika/ui/champignon/salami mengsel.
Bestrooi met wat geraspte kaas of mozzarella en zet in de oven voor 10 minuten.
Geef een reactie