Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Guacamole

guacamole

Guacamole is een heerlijke dip gemaakt van avocado. Er zijn vele verschillende recepten in omloop maar de meeste bevatten de volgende ingrediënten. Avocado, limoen, ui, knoflook, rode peper, zout en tomaat in blokjes gesneden (zonder zaadlijsten). Soms word er ook nog koriander, komijnpoeder of creme fraiche doorheen gedaan, probeer gewoon wat te experimenteren met de ingrediënten en maak het zoals je het zelf het lekkerste vind.

Wil je een grovere guacamole dan kun je de avocado’s gewoon met een vork prakken, wil je een fijne guacamole gebruik dan een keukenmachine om alle ingrediënten te mengen.

Gebruik voor het maken van guacamole echt goed rijpe avocado’s anders is het niet lekker.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd10 minuten

Ingrediënten
 3 rijpe avocado's
 ½ rode ui fijngesnipperd
 1 tomaat in blokjes (zonder zaadlijsten)
 ½ rode peper fijngesneden
 1 knoflookteentje fijngesneden
 sap van 1 limoen
 zout en peper
 1 eetlepel creme fraiche (optioneel, niet per sé nodig)

Guacamole maken
1

Prak de avocado’s en meng samen met de tomatenblokjes, gesnipperde ui, knoflook en rode peper.

2

Voeg het sap van 1 limoen toe en breng op smaak met wat zout en peper, maak eventueel af met een eetlepel creme fraiche.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 rijpe avocado's
 ½ rode ui fijngesnipperd
 1 tomaat in blokjes (zonder zaadlijsten)
 ½ rode peper fijngesneden
 1 knoflookteentje fijngesneden
 sap van 1 limoen
 zout en peper
 1 eetlepel creme fraiche (optioneel, niet per sé nodig)

Aanwijzingen

Guacamole maken
1

Prak de avocado’s en meng samen met de tomatenblokjes, gesnipperde ui, knoflook en rode peper.

2

Voeg het sap van 1 limoen toe en breng op smaak met wat zout en peper, maak eventueel af met een eetlepel creme fraiche.

Guacamole

Guacamole bewaren

Guacamole kun je in de koelkast bewaren. Leg de avocado pit weer terug in de guacamole en dek af met plasticfolie. Druk de plasticfolie op de guacamole zo voorkom je dat er verkleuring optreed. Eet de guacamole bij voorkeur in 1 dag op.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!