Guacamole

Guacamole is een heerlijke dip gemaakt van avocado. Er zijn vele verschillende recepten in omloop maar de meeste bevatten de volgende ingrediënten. Avocado, limoen, ui, knoflook, rode peper, zout en tomaat in blokjes gesneden (zonder zaadlijsten). Soms word er ook nog koriander, komijnpoeder of creme fraiche doorheen gedaan, probeer gewoon wat te experimenteren met de ingrediënten en maak het zoals je het zelf het lekkerste vind.

Wil je een grovere guacamole dan kun je de avocado’s gewoon met een vork prakken, wil je een fijne guacamole gebruik dan een keukenmachine om alle ingrediënten te mengen.

Gebruik voor het maken van guacamole echt goed rijpe avocado’s anders is het niet lekker.

Guacamole recept

  • 3 rijpe avocado’s
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • 1 tomaat in blokjes (zonder zaadlijsten)
  • ½ rode peper fijngesneden
  • 1 knoflookteentje fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper
  • zelf vind ik een eetlepel creme fraiche erdoor ook erg lekker (hoeft niet, is wel lekker)

Guacamole maken

  1. Prak de avocado’s en meng samen met de tomatenblokjes, gesnipperde ui, knoflook en rode peper
  2. Voeg het sap van 1 limoen toe en breng op smaak met wat zout en peper, maak eventueel af met een eetlepel creme fraiche

Guacamole bewaren

Guacamole kun je in de koelkast bewaren. Leg de avocado pit weer terug in de guacamole en dek af met plasticfolie. Druk de plasticfolie op de guacamole zo voorkom je dat er verkleuring optreed. Eet de guacamole bij voorkeur in 1 dag op.

Guacamole
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Dipsaus
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
  • 3 rijpe avocado’s
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • 1 tomaat in blokjes (zonder zaadlijsten)
  • ½ rode peper fijngesneden
  • 1 knoflookteentje fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper
  • zelf vind ik een eetlepel creme fraiche erdoor ook erg lekker (hoeft niet, is wel lekker)
Bereiding
  1. Prak de avocado’s en meng samen met de tomatenblokjes, gesnipperde ui, knoflook en rode peper
  2. Voeg het sap van 1 limoen toe en breng op smaak met wat zout en peper, maak eventueel af met een eetlepel creme fraiche

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: