Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Hartige taart met courgette en feta

Hartige taart met courgette

Courgette is een veelzijdige groente, je kunt courgettes goed grillen en bijvoorbeeld gebruiken in een salade, je kunt courgette roerbakken, in de oven bereiden, vullen met een lekkere vulling maar dus ook verwerken in een quiche met courgette. In deze quiche heb ik geraspte rauwe courgette gebruikt. Op zich een redelijk makkelijke en snel te maken quiche die zowel warm als koud goed te eten is. Heb je dus nog een stuk over dan is het ook lekker om als lunch mee te nemen naar je werk of in kleine stukjes is deze quiche ook lekker als hapje bij de borrel.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten

Ingrediënten
 5 eieren
 600 g courgette geraspt
 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
 2 eetlepel eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
 8 kastanjechampigons in stukjes
 200 g feta
 4 takjes verse tijmblaadjes (afgeritst van het steeltje) of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
 1 mespuntje chilipoeder (optioneel)
 75 g geraspte parmezaan
 3 tomaten
 150 g zelfrijzend bakmeel
 peper & zout

Hartige taart met courgette en feta maken
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Rasp de courgette in een keukenmachine.

3

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de kastanje champignons in vieren of 8en als het grote champignons zijn.

4

Rasp de parmezaanse kaas en snijd de feta in blokjes.

5

Meng nu in een mengkom de eieren met de tijm, wat zout en peper en eventueel de chilipoeder.

6

Roer door en meng dan de bloem erdoor.

7

Roer nogmaals goed door en voeg daarna de geraspte courgette, de feta, kastanje champignons en de zongedroogde tomatenreepjes toe en roer door.

8

Vet een bakblik in (ik had een brownieblik van 20 bij 25 cm maar je kunt ook een rond bakblik of eventueel een cakeblik gebruiken.

9

Giet het mengsel erin en snijd de tomaten in dunne plakjes.

10

Bedek het courgettemengsel met de plakjes tomaat en strooi hier de geraspte parmezaanse kaas overheen.

11

Zet in de oven voor 45-50 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 5 eieren
 600 g courgette geraspt
 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
 2 eetlepel eetlepels olie van zongedroogde tomaatjes
 8 kastanjechampigons in stukjes
 200 g feta
 4 takjes verse tijmblaadjes (afgeritst van het steeltje) of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
 1 mespuntje chilipoeder (optioneel)
 75 g geraspte parmezaan
 3 tomaten
 150 g zelfrijzend bakmeel
 peper & zout

Aanwijzingen

Hartige taart met courgette en feta maken
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Rasp de courgette in een keukenmachine.

3

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de kastanje champignons in vieren of 8en als het grote champignons zijn.

4

Rasp de parmezaanse kaas en snijd de feta in blokjes.

5

Meng nu in een mengkom de eieren met de tijm, wat zout en peper en eventueel de chilipoeder.

6

Roer door en meng dan de bloem erdoor.

7

Roer nogmaals goed door en voeg daarna de geraspte courgette, de feta, kastanje champignons en de zongedroogde tomatenreepjes toe en roer door.

8

Vet een bakblik in (ik had een brownieblik van 20 bij 25 cm maar je kunt ook een rond bakblik of eventueel een cakeblik gebruiken.

9

Giet het mengsel erin en snijd de tomaten in dunne plakjes.

10

Bedek het courgettemengsel met de plakjes tomaat en strooi hier de geraspte parmezaanse kaas overheen.

11

Zet in de oven voor 45-50 minuten. Eet smakelijk!

Notes

Hartige taart met courgette en feta

Hartige taart met courgette 1

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!