Lekkere hartige taart met zalm en spinazie met een italiaanse twist van italiaanse kruiden en pijnboompitjes. Heerlijk met een salade als maaltijd of als lunch.
Houd 2 eetlepels gemalen amandelen achter.
Meng de rest van de gemalen amandelen samen met de bloem, 1 ei, de boter en een theelepel zout en maak hier een deeg van.
Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.
Pel de uien en knoflook en snipper fijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan.
Voeg de bevroren spinazie toe en een scheutje water en breng aan de kook.
Laat de spinazie in 10-15 minuten ontdooien en verwarm door tot al het vocht verdampt is.
Breng nu op smaak met zout en peper.
Snijd de zalm in blokjes.
Roer de creme fraiche met de 3 overgebleven eieren en de fijngehakte italiaanse kruiden door elkaar.
Vet een quichevorm in met wat boter en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is als de vorm.
Bedek de vorm met het deeg en strooi de overgebleven gemalen amandelen over de bodem.
Verdeel de spinazie over de bodem en daarna de zalmblokjes verdelen.
Giet het eimengsel eroverheen en als laatste de pijnboompitjes.
Bak de hartige taart op het onderste rooster in de oven af in ongeveer 50-60 minuten.
Zowel warm als lauw erg lekker als maaltijd met bv een salade of gewoon als lunch of warm hapje.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Houd 2 eetlepels gemalen amandelen achter.
Meng de rest van de gemalen amandelen samen met de bloem, 1 ei, de boter en een theelepel zout en maak hier een deeg van.
Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.
Pel de uien en knoflook en snipper fijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan.
Voeg de bevroren spinazie toe en een scheutje water en breng aan de kook.
Laat de spinazie in 10-15 minuten ontdooien en verwarm door tot al het vocht verdampt is.
Breng nu op smaak met zout en peper.
Snijd de zalm in blokjes.
Roer de creme fraiche met de 3 overgebleven eieren en de fijngehakte italiaanse kruiden door elkaar.
Vet een quichevorm in met wat boter en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is als de vorm.
Bedek de vorm met het deeg en strooi de overgebleven gemalen amandelen over de bodem.
Verdeel de spinazie over de bodem en daarna de zalmblokjes verdelen.
Giet het eimengsel eroverheen en als laatste de pijnboompitjes.
Bak de hartige taart op het onderste rooster in de oven af in ongeveer 50-60 minuten.
Zowel warm als lauw erg lekker als maaltijd met bv een salade of gewoon als lunch of warm hapje.
Vanmiddag gemaakt en gegeten met een salade, heel erg lekker!