Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Hartige taart met zalm en spinazie

Hartige taart met zalm

Lekkere hartige taart met zalm en spinazie met een italiaanse twist van italiaanse kruiden en pijnboompitjes. Heerlijk met een salade als maaltijd of als lunch.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd45 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 45 minuten

Ingrediënten
 70 g gemalen amandelen
 150 g bloem
 125 g koude boter
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 4 eieren
 450 g bladspinazie diepvries
 500 g zalmfilet zonder vel
 200 ml creme fraiche
 50 g pijnboompitten
 25 g verse Italiaanse kruiden fijngehakt
 zout & peper

Hartige taart met zalm en spinazie maken
1

Houd 2 eetlepels gemalen amandelen achter.

2

Meng de rest van de gemalen amandelen samen met de bloem, 1 ei, de boter en een theelepel zout en maak hier een deeg van.

3

Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.

4

Pel de uien en knoflook en snipper fijn.

5

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan.

6

Voeg de bevroren spinazie toe en een scheutje water en breng aan de kook.

7

Laat de spinazie in 10-15 minuten ontdooien en verwarm door tot al het vocht verdampt is.

8

Breng nu op smaak met zout en peper.

9

Snijd de zalm in blokjes.

10

Roer de creme fraiche met de 3 overgebleven eieren en de fijngehakte italiaanse kruiden door elkaar.

11

Vet een quichevorm in met wat boter en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is als de vorm.

12

Bedek de vorm met het deeg en strooi de overgebleven gemalen amandelen over de bodem.

13

Verdeel de spinazie over de bodem en daarna de zalmblokjes verdelen.

14

Giet het eimengsel eroverheen en als laatste de pijnboompitjes.

15

Bak de hartige taart op het onderste rooster in de oven af in ongeveer 50-60 minuten.

16

Zowel warm als lauw erg lekker als maaltijd met bv een salade of gewoon als lunch of warm hapje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 70 g gemalen amandelen
 150 g bloem
 125 g koude boter
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 4 eieren
 450 g bladspinazie diepvries
 500 g zalmfilet zonder vel
 200 ml creme fraiche
 50 g pijnboompitten
 25 g verse Italiaanse kruiden fijngehakt
 zout & peper

Aanwijzingen

Hartige taart met zalm en spinazie maken
1

Houd 2 eetlepels gemalen amandelen achter.

2

Meng de rest van de gemalen amandelen samen met de bloem, 1 ei, de boter en een theelepel zout en maak hier een deeg van.

3

Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast.

4

Pel de uien en knoflook en snipper fijn.

5

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan.

6

Voeg de bevroren spinazie toe en een scheutje water en breng aan de kook.

7

Laat de spinazie in 10-15 minuten ontdooien en verwarm door tot al het vocht verdampt is.

8

Breng nu op smaak met zout en peper.

9

Snijd de zalm in blokjes.

10

Roer de creme fraiche met de 3 overgebleven eieren en de fijngehakte italiaanse kruiden door elkaar.

11

Vet een quichevorm in met wat boter en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is als de vorm.

12

Bedek de vorm met het deeg en strooi de overgebleven gemalen amandelen over de bodem.

13

Verdeel de spinazie over de bodem en daarna de zalmblokjes verdelen.

14

Giet het eimengsel eroverheen en als laatste de pijnboompitjes.

15

Bak de hartige taart op het onderste rooster in de oven af in ongeveer 50-60 minuten.

16

Zowel warm als lauw erg lekker als maaltijd met bv een salade of gewoon als lunch of warm hapje.

Notes

Hartige taart met zalm en spinazie

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!