China is natuurlijk een rand dat erg rijk is aan verschillende keukens en culturen. Voor dit recept reizen we af naar Szechuan waar ze bekend staan om de pittige gerechten. De stevige winters in het land zorgen ervoor dat je ook hartverwarmende gerechten moet hebben. Het roodgestoofde rundvlees is hier een goed voorbeeld van en heet in het land zelf fu zhu shao niu rou. . De Doubanjiang zorgt voor een hele hartige smaak in het stoof en maakt het extra lekker. Voor dit recept voor roodgestoofd rundvlees gebruik je tofustengels. Deze kun je vinden in jouw lokale toko en zorgt voor extra structuur in het gerecht. Mocht je geen tofu willen gebruiken dan kun je ook andere ingrediënten gebruiken zoals bamboe of knolraapjes of wortel. Deze moet je dan ruim een uur van te voren toevoegen zodat ze gaar kunnen worden in het stoofvlees. Dit gerecht kun je zien als een lekker gerecht dat je serveert samen met koude noedels of lekker vers gekookte rijst. Serveer er dan ook nog een lekker bijgerecht met groente om het gerecht compleet te maken!
China is natuurlijk een rand dat erg rijk is aan verschillende keukens en culturen. Voor dit recept reizen we af naar Szechuan waar ze bekend staan om de pittige gerechten. De stevige winters in het land zorgen ervoor dat je ook hartverwarmende gerechten moet hebben. Het roodgestoofde rundvlees is hier een goed voorbeeld van
Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en breng een pan met water aan de kook. Voeg het vlees toe en breng het aan de kook. Schep het vlees eruit zodra er schuim komt op het oppervlakte van het water
Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de doubanjiang toe. Roer door totdat de olie aromatisch begint te ruiken. Kneus de lente-uitjes met je mes en voeg dit toe samen met gekneusde gember en de steranijs. Voeg de gefermenteerde saus toe en wok door voor een minuut. Blus af met de bouillon.
Doe het vlees in een pan samen met de shaoxing rijstwijn en voeg de bouillon toe aan de pan met rundvlees en laat dit sudderen voor een paar uur zodat het vlees mals kan worden.
Week de tofu in heet water en laat het uitlekken zodra het iets zacht is. Voordat je het gerecht serveerd snijd je de stengels in stukken van 2 centimeter en gooi stukken tofu weg die nog hard zijn. Schep de tofu door het stoofvlees enkele minuten voor het serveren en breng eventueel op smaak met zout en peper.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd het vlees in blokjes van 3 centimeter en breng een pan met water aan de kook. Voeg het vlees toe en breng het aan de kook. Schep het vlees eruit zodra er schuim komt op het oppervlakte van het water
Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de doubanjiang toe. Roer door totdat de olie aromatisch begint te ruiken. Kneus de lente-uitjes met je mes en voeg dit toe samen met gekneusde gember en de steranijs. Voeg de gefermenteerde saus toe en wok door voor een minuut. Blus af met de bouillon.
Doe het vlees in een pan samen met de shaoxing rijstwijn en voeg de bouillon toe aan de pan met rundvlees en laat dit sudderen voor een paar uur zodat het vlees mals kan worden.
Week de tofu in heet water en laat het uitlekken zodra het iets zacht is. Voordat je het gerecht serveerd snijd je de stengels in stukken van 2 centimeter en gooi stukken tofu weg die nog hard zijn. Schep de tofu door het stoofvlees enkele minuten voor het serveren en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Geef een reactie