Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Hartverwarmende misoramen maak je zo

Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!

vegetarische misoramen

Japanners weten precies hoe zij balans kunnen vinden in eten en tegelijkertijd te zorgen voor een volle en rijke smaak in de soep. Miso is daar een goed voorbeeld van. Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Voor dit recept voor vegetarische misoramen gebruiken wij rode misopasta. De rode pasta is rijker van smaak en kun je veelal vinden in jouw lokale Aziatische supermarkt. Kun je het niet vinden dat is normale misopasta ook goed.

Gemarineerde eieren en tofu maken

Voor dit recept maken wij gemarineerde eieren. De basis van de gemarineerde eieren is simpel en kun je eventueel ook verrijken met extra gember of knoflook. In dit recept voor vegetarische misosoep gebruiken wij zijden tofu. De tofu is veel zachter en ook lichter. Het is dan ook belangrijk dat je de tofu pas aan het einde tofu, omdat deze erg eenvoudig breekt. Ook dit type tofu kun je vinden in de Aziatische supermarkt. Het grote voordeel van dit type tofu is dat dit niet de typerende tofusmaak heeft zoals de mindere harde tofu’s bij supermarkten als Jumbo en de AH.

Dit recept voor vegetarische misoramen verrijken

Het leuke aan het maken van ramen is dat je naar smaak andere ingrediënten kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan maïs, geroosterde pompoen, extra zeewier, shiitakes en nog veel meer. Ook kun je een vegetarische dashi maken voor dit recept voor vegetarische misosoep. De dashi maak je dan met kombu en shiitakes. De typische rokerige smaak van de tonijn is vrij lastig om te maken, maar kun je op deze manier goed oplossen. Daarbij kan de smaak van de shiitake en kombu beter zijn dan klassieke dashi. Als je de bonitovlokken te lang mee laat trekken wordt het zuur en dit zal niet gebeuren als je shiitakes gebruikt. Al met al is dit een mooi recept om s’avonds van te genieten als je snel iets op tafel wilt hebben.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 200 g zijden tofu
 4 (biologische) eieren
 4 mini bok choy of 1 grote paksoi
 300 g ramen
 3 tenen knoflook
 126 g sojasaus
 80 g rijstazijn
 2 eetlepel sesamolie
 60 g gedroogde shiitake
 1 duim gember
 80 g rode misopasta
 1 l groentebouillon
 sesamzaadjes
 voorgesneden bosui
 norivellen

1

Week de shiitakes in kokendheet water

2

Kook de eieren in 6 minuten gaar

3

water met de sojasaus en rijstazijn en marineer hierin de eieren

4

Maak de knoflook schoon en rasp de gember. Hak vervolgens de knoflook en bak de knoflook en gember in een beetje olie goudbruin

5

Haal de shiitakes uit het water en bewaar het vocht

6

Hak de shiitakes en zet een kookpan op met bouillon, misopasta, sesamolie en het shiitakevocht. Kook door tot vijf minuten.

7

Kook de ramen volgens instructie. Snijd de tofu in blokjes en snijd de paksoi fijn. Verdeel nu de eieren, paksoi, tofu, en bouillon over de kommen. Garneer met bosui, norivellen en sesamzaadjes.

8

Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!

Ingrediënten

 200 g zijden tofu
 4 (biologische) eieren
 4 mini bok choy of 1 grote paksoi
 300 g ramen
 3 tenen knoflook
 126 g sojasaus
 80 g rijstazijn
 2 eetlepel sesamolie
 60 g gedroogde shiitake
 1 duim gember
 80 g rode misopasta
 1 l groentebouillon
 sesamzaadjes
 voorgesneden bosui
 norivellen

Aanwijzingen

1

Week de shiitakes in kokendheet water

2

Kook de eieren in 6 minuten gaar

3

water met de sojasaus en rijstazijn en marineer hierin de eieren

4

Maak de knoflook schoon en rasp de gember. Hak vervolgens de knoflook en bak de knoflook en gember in een beetje olie goudbruin

5

Haal de shiitakes uit het water en bewaar het vocht

6

Hak de shiitakes en zet een kookpan op met bouillon, misopasta, sesamolie en het shiitakevocht. Kook door tot vijf minuten.

7

Kook de ramen volgens instructie. Snijd de tofu in blokjes en snijd de paksoi fijn. Verdeel nu de eieren, paksoi, tofu, en bouillon over de kommen. Garneer met bosui, norivellen en sesamzaadjes.

8

Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!

Notes

Hartverwarmende misoramen maak je zo

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier