Japanners weten precies hoe zij balans kunnen vinden in eten en tegelijkertijd te zorgen voor een volle en rijke smaak in de soep. Miso is daar een goed voorbeeld van. Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Voor dit recept voor vegetarische misoramen gebruiken wij rode misopasta. De rode pasta is rijker van smaak en kun je veelal vinden in jouw lokale Aziatische supermarkt. Kun je het niet vinden dat is normale misopasta ook goed.
In deze koopgids
Gemarineerde eieren en tofu maken
Voor dit recept maken wij gemarineerde eieren. De basis van de gemarineerde eieren is simpel en kun je eventueel ook verrijken met extra gember of knoflook. In dit recept voor vegetarische misosoep gebruiken wij zijden tofu. De tofu is veel zachter en ook lichter. Het is dan ook belangrijk dat je de tofu pas aan het einde tofu, omdat deze erg eenvoudig breekt. Ook dit type tofu kun je vinden in de Aziatische supermarkt. Het grote voordeel van dit type tofu is dat dit niet de typerende tofusmaak heeft zoals de mindere harde tofu’s bij supermarkten als Jumbo en de AH.
Dit recept voor vegetarische misoramen verrijken
Het leuke aan het maken van ramen is dat je naar smaak andere ingrediënten kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan maïs, geroosterde pompoen, extra zeewier, shiitakes en nog veel meer. Ook kun je een vegetarische dashi maken voor dit recept voor vegetarische misosoep. De dashi maak je dan met kombu en shiitakes. De typische rokerige smaak van de tonijn is vrij lastig om te maken, maar kun je op deze manier goed oplossen. Daarbij kan de smaak van de shiitake en kombu beter zijn dan klassieke dashi. Als je de bonitovlokken te lang mee laat trekken wordt het zuur en dit zal niet gebeuren als je shiitakes gebruikt. Al met al is dit een mooi recept om s’avonds van te genieten als je snel iets op tafel wilt hebben.
Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!
Week de shiitakes in kokendheet water
Kook de eieren in 6 minuten gaar
water met de sojasaus en rijstazijn en marineer hierin de eieren
Maak de knoflook schoon en rasp de gember. Hak vervolgens de knoflook en bak de knoflook en gember in een beetje olie goudbruin
Haal de shiitakes uit het water en bewaar het vocht
Hak de shiitakes en zet een kookpan op met bouillon, misopasta, sesamolie en het shiitakevocht. Kook door tot vijf minuten.
Kook de ramen volgens instructie. Snijd de tofu in blokjes en snijd de paksoi fijn. Verdeel nu de eieren, paksoi, tofu, en bouillon over de kommen. Garneer met bosui, norivellen en sesamzaadjes.
Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Week de shiitakes in kokendheet water
Kook de eieren in 6 minuten gaar
water met de sojasaus en rijstazijn en marineer hierin de eieren
Maak de knoflook schoon en rasp de gember. Hak vervolgens de knoflook en bak de knoflook en gember in een beetje olie goudbruin
Haal de shiitakes uit het water en bewaar het vocht
Hak de shiitakes en zet een kookpan op met bouillon, misopasta, sesamolie en het shiitakevocht. Kook door tot vijf minuten.
Kook de ramen volgens instructie. Snijd de tofu in blokjes en snijd de paksoi fijn. Verdeel nu de eieren, paksoi, tofu, en bouillon over de kommen. Garneer met bosui, norivellen en sesamzaadjes.
Miso heeft een hele rijke smaak dat perfect is op de koudere avonden. De misosoep is snel gemaakt en vol van smaak!
Geef een reactie