Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Havermout repen

havermout repen

Zelf havermout repen maken is een fluitje van een cent. Deze havermoutrepen zijn super lekker. Door de geschaafde appel, banaan, noten en rozijnen hebben deze repen een heerlijke “bite”. Door toevoeging van “natte” ingrediënten zoals appel en banaan zijn dit geen krokante havermout repen maar heerlijke stevige repen die goed vullen. Voor de noten kun je gebruiken wat je zelf lekker vind, ik gebruikte wat amandel, walnoot en hazelnoot.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten

Ingrediënten
 100 g havervlokken
 150 g noten (gemengd)
 50 g rozijnen
 rasp van 1 citroen (bij voorkeur biologische)
 rasp van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische)
 2 eetlepel kaneel
 20 g honing
 1 ei
 2 eetlepel kokos
 1 rijpe banaan
 4 eetlepel water
 1 eetlepel olijfolie
 1 appel

Havermout repen maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakblik (ik had een brownieblik) met bakpapier.

3

Pureer de banaan in de blender of keukenmachine of prak fijn.

4

Rasp de appel en roer door de banaan.

5

Voeg het ei en de honing toe en roer nogmaals goed door.

6

Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe.

7

Was de sinaasappel en citroen heel goed en rasp de schil van beiden boven het mengsel.

8

Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het banaan appel mengsel.

9

Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout) door het mengsel.

10

Het is een vrij stevig mengsel, stort dit mengsel in het bakblik en druk met een lepel of je handen goed aan zodat het een stevige plak van 2cm dik wordt.

11

Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand.

12

Bak de repen in de oven af in ongeveer 30-35 minuten.

13

Laat afkoelen en snijd in repen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 g havervlokken
 150 g noten (gemengd)
 50 g rozijnen
 rasp van 1 citroen (bij voorkeur biologische)
 rasp van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologische)
 2 eetlepel kaneel
 20 g honing
 1 ei
 2 eetlepel kokos
 1 rijpe banaan
 4 eetlepel water
 1 eetlepel olijfolie
 1 appel

Aanwijzingen

Havermout repen maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakblik (ik had een brownieblik) met bakpapier.

3

Pureer de banaan in de blender of keukenmachine of prak fijn.

4

Rasp de appel en roer door de banaan.

5

Voeg het ei en de honing toe en roer nogmaals goed door.

6

Voeg 4 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie toe.

7

Was de sinaasappel en citroen heel goed en rasp de schil van beiden boven het mengsel.

8

Neem 150 gram gemengde noten en hak die fijn met de hand of in de keukenmachine en voeg bij het banaan appel mengsel.

9

Roer nu de overige ingrediënten (kaneel, kokos, rozijnen en de havermout) door het mengsel.

10

Het is een vrij stevig mengsel, stort dit mengsel in het bakblik en druk met een lepel of je handen goed aan zodat het een stevige plak van 2cm dik wordt.

11

Is je brownie vorm te groot gebruik dan de helft van het bakblik, je kunt het mengsel makkelijk vormen met je hand.

12

Bak de repen in de oven af in ongeveer 30-35 minuten.

13

Laat afkoelen en snijd in repen.

Notes

Havermout repen

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!