Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro

Heerlijk en eenvoudig recept voor hawaiiaanse poké bowl

Poké bowl is super eenvoudig om te maken. Met slechts een aantal ingrediënten kun je een overheerlijke poké bowl op tafel zetten. Eenvoudig én gezond.
Poké bowl maak je zo!

Poké bowl is hip! De afhaalrestaurants met poké bowls zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Toch is een poké bowl kinderlijk eenvoudig om te maken en bespaar je ermee veel geld. Een bijkomend voordeel is dat je zelf invloed hebt op het recept en je de poké bowl dus ook gezond kunt maken. De poké bowl is eigenlijk een klassieker uit de Hawaiiaanse keuken en is erg eenvoudig om te maken met slechts een aantal ingrediënten. Voor dit recept voor Hawaiiaanse poké bowl is de rijst de basis voor het gerecht. Zorg er altijd voor dat je de rijst goed wast, zodat je een mooie korrel hebt. Een rijstkoker helpt je daar zeker bij, maar natuurlijk kun je het ook afkoken in een pan.

Poké bowl recept zelf maken

Voor een poké bowl gebruik je, net als bij sushi, rauwe vis. Deze snij je dan niet als sashimi maar juist in blokjes. Het is dan ook heel belangrijk om de vis zo vers mogelijk te halen. Je eet de vis rauw en je wilt natuurlijk geen voedselvergiftiging. Verder kun je dit basisrecept voor Hawaiiaanse poké bowl eenvoudig aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt andere ingrediënten toevoegen of juist andere dingen weglaten. Dit is juist het leuke aan poké bowl je kunt er alle smaken aan geven die je wilt. Maak het eens af met srirachamayonaise, gebakken uitjes, verse mango of maïs en ga zo maar door. Dit recept geeft je de basis.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Wie is er nu niet dol op poké bowl? Super eenvoudig om te maken en vooral erg gezond! Met dit recept heb je in no-time een heerlijk gerecht op tafel!

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 200 g sushi rijst
 1 theelepel suiker
 1 eetlepel rijstazijn
 200 g suiker
 200 g natuurazijn
 2 avocado's
 10 radijsjes
 100 g pinda's, ongezouten
 75 g wakame
 4 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel zwarte rijstazijn
 zwarte sesam
 Spicy chili olie

1

Was de rijst grondig met koud water. Spoel de rijst grondig en doe dit minimaal drie keer. Voeg 1 theelepel suiker, 1 eetlepel rijstazijn en 200 gram sushi toe in een rijstkoker en zet voeg twee keer de hoeveelheid water toe. Kook af en laat staan.

2

Maak nu het zoetzuur: verwarm 200 gram natuurazijn met 200 gram suiker en breng dit samen aan de kook. Snijd ondertussen de komkommer naar de gewenste vorm. Giet vervolgens het zoetzuur over de komkommer en laat staan.

3

Snijd de tonijn of zalm in kleine blokjes en breng dit licht op smaak met zout en peper.

4

Snijd de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.

5

Maak de dressing voor de pokébowl door 1 eetlepel zwarte rijstazijn, sojasaus en een eetlepel suiker. Meng dit goed en laat even staan.

6

Crush de pinda’s en laat liggen als garnering.

7

Maak de poké bowl op door in het midden de rijst te leggen. Verdeel nu alle ingrediënten over de schalen en dresseer dit ten slotte met de sojadressing. Indien gewenst kun je dit ook nog afmaken door zelfgemaakte chili olie over de rijst heen te gieten voor een pittig tintje. Garneer ten slotte de bowls met pinda’s en zwarte sesam.

Ingrediënten

 200 g sushi rijst
 1 theelepel suiker
 1 eetlepel rijstazijn
 200 g suiker
 200 g natuurazijn
 2 avocado's
 10 radijsjes
 100 g pinda's, ongezouten
 75 g wakame
 4 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel zwarte rijstazijn
 zwarte sesam
 Spicy chili olie

Aanwijzingen

1

Was de rijst grondig met koud water. Spoel de rijst grondig en doe dit minimaal drie keer. Voeg 1 theelepel suiker, 1 eetlepel rijstazijn en 200 gram sushi toe in een rijstkoker en zet voeg twee keer de hoeveelheid water toe. Kook af en laat staan.

2

Maak nu het zoetzuur: verwarm 200 gram natuurazijn met 200 gram suiker en breng dit samen aan de kook. Snijd ondertussen de komkommer naar de gewenste vorm. Giet vervolgens het zoetzuur over de komkommer en laat staan.

3

Snijd de tonijn of zalm in kleine blokjes en breng dit licht op smaak met zout en peper.

4

Snijd de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.

5

Maak de dressing voor de pokébowl door 1 eetlepel zwarte rijstazijn, sojasaus en een eetlepel suiker. Meng dit goed en laat even staan.

6

Crush de pinda’s en laat liggen als garnering.

7

Maak de poké bowl op door in het midden de rijst te leggen. Verdeel nu alle ingrediënten over de schalen en dresseer dit ten slotte met de sojadressing. Indien gewenst kun je dit ook nog afmaken door zelfgemaakte chili olie over de rijst heen te gieten voor een pittig tintje. Garneer ten slotte de bowls met pinda’s en zwarte sesam.

Poké bowl

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Daniël Vergouwen
koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier