Poké bowl is hip! De afhaalrestaurants met poké bowls zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Toch is een poké bowl kinderlijk eenvoudig om te maken en bespaar je ermee veel geld. Een bijkomend voordeel is dat je zelf invloed hebt op het recept en je de poké bowl dus ook gezond kunt maken. De poké bowl is eigenlijk een klassieker uit de Hawaiiaanse keuken en is erg eenvoudig om te maken met slechts een aantal ingrediënten. Voor dit recept voor Hawaiiaanse poké bowl is de rijst de basis voor het gerecht. Zorg er altijd voor dat je de rijst goed wast, zodat je een mooie korrel hebt. Een rijstkoker helpt je daar zeker bij, maar natuurlijk kun je het ook afkoken in een pan.
In deze koopgids
Poké bowl recept zelf maken
Voor een poké bowl gebruik je, net als bij sushi, rauwe vis. Deze snij je dan niet als sashimi maar juist in blokjes. Het is dan ook heel belangrijk om de vis zo vers mogelijk te halen. Je eet de vis rauw en je wilt natuurlijk geen voedselvergiftiging. Verder kun je dit basisrecept voor Hawaiiaanse poké bowl eenvoudig aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt andere ingrediënten toevoegen of juist andere dingen weglaten. Dit is juist het leuke aan poké bowl je kunt er alle smaken aan geven die je wilt. Maak het eens af met srirachamayonaise, gebakken uitjes, verse mango of maïs en ga zo maar door. Dit recept geeft je de basis.
Wie is er nu niet dol op poké bowl? Super eenvoudig om te maken en vooral erg gezond! Met dit recept heb je in no-time een heerlijk gerecht op tafel!
Was de rijst grondig met koud water. Spoel de rijst grondig en doe dit minimaal drie keer. Voeg 1 theelepel suiker, 1 eetlepel rijstazijn en 200 gram sushi toe in een rijstkoker en zet voeg twee keer de hoeveelheid water toe. Kook af en laat staan.
Maak nu het zoetzuur: verwarm 200 gram natuurazijn met 200 gram suiker en breng dit samen aan de kook. Snijd ondertussen de komkommer naar de gewenste vorm. Giet vervolgens het zoetzuur over de komkommer en laat staan.
Snijd de tonijn of zalm in kleine blokjes en breng dit licht op smaak met zout en peper.
Snijd de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.
Maak de dressing voor de pokébowl door 1 eetlepel zwarte rijstazijn, sojasaus en een eetlepel suiker. Meng dit goed en laat even staan.
Crush de pinda’s en laat liggen als garnering.
Maak de poké bowl op door in het midden de rijst te leggen. Verdeel nu alle ingrediënten over de schalen en dresseer dit ten slotte met de sojadressing. Indien gewenst kun je dit ook nog afmaken door zelfgemaakte chili olie over de rijst heen te gieten voor een pittig tintje. Garneer ten slotte de bowls met pinda’s en zwarte sesam.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de rijst grondig met koud water. Spoel de rijst grondig en doe dit minimaal drie keer. Voeg 1 theelepel suiker, 1 eetlepel rijstazijn en 200 gram sushi toe in een rijstkoker en zet voeg twee keer de hoeveelheid water toe. Kook af en laat staan.
Maak nu het zoetzuur: verwarm 200 gram natuurazijn met 200 gram suiker en breng dit samen aan de kook. Snijd ondertussen de komkommer naar de gewenste vorm. Giet vervolgens het zoetzuur over de komkommer en laat staan.
Snijd de tonijn of zalm in kleine blokjes en breng dit licht op smaak met zout en peper.
Snijd de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.
Maak de dressing voor de pokébowl door 1 eetlepel zwarte rijstazijn, sojasaus en een eetlepel suiker. Meng dit goed en laat even staan.
Crush de pinda’s en laat liggen als garnering.
Maak de poké bowl op door in het midden de rijst te leggen. Verdeel nu alle ingrediënten over de schalen en dresseer dit ten slotte met de sojadressing. Indien gewenst kun je dit ook nog afmaken door zelfgemaakte chili olie over de rijst heen te gieten voor een pittig tintje. Garneer ten slotte de bowls met pinda’s en zwarte sesam.
Geef een reactie