Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Hazelnoot schuimgebak, meringuerol met mokka

hazelnoot schuimgebak

Ik ben dol op hazelnoten en op meringue en al helemaal op de combinatie van de 2 . Dit is een snelle variant op een hazelnoot schuimtaart, een hazelnoot meringuerol met mokka en hazelnoten. Snel en makkelijk te maken maar zeker niet minder lekker. Uit 1 recept haal je ongeveer 7-8 plakken. Het lekkerste is het toch wel als je de hazelnoten vers gebrand van de markt haalt, de hazelnoten zijn dan nog warm, ruiken heerlijk en hebben een lekkere hazelnootsmaak. Heb je geen verse hazelnoten rooster de hazelnoten dan enkele minuten in de voorverwarmde oven, ze geven dan meer smaak af waardoor de hazelnootmeringue nog lekkerder wordt.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd18 minutenTotale tijd33 minuten

Hazelnoot schuimgebak recept
 4 eiwitten
 250 g suiker plus wat extra
 1 theelepel maïzena
 1 theelepel azijn
 100 g hazelnoten fijngehakt in een keukenmachine
 250 ml slagroom
 2 eetlepel suiker
 1 zakje slagroom versteviger (klopfix)
 1 zakje oploskoffie mokka

Hazelnoot schuimgebak maken
1

Verwarm de oven voor op 190 graden

2

Klop de 4 eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf

3

Als het eiwit al aardige pieken vormt giet dan de suiker er al kloppend bij

4

Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt

5

Voeg dan de theelepel maïzena en de theelepel azijn toe en mix erdoor

6

Als laatste roer je de 80 gram gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)

7

Neem een bakplaat van ongeveer 33cm bij 23cm en leg er een vel bakpapier op

8

Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek en strijk glad

9

Zet in de oven voor 18 minuten

10

Zet na 11 minuten de oven op 160 graden (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)

11

Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daarop een vel bakpapier

12

Strooi wat suiker op het bakpapier ter grootte van de plaat eiwit die in de oven staat

13

Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je die plat op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt

14

Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten

15

Laat de meringue afkoelen voor 2 uur

16

Nu kun je de bovenste laag bakpapier en voorzichtig aftrekken

17

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en het zakje klopfix stijf

18

Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe

19

Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel

20

Strooi er de laatste gehakte hazelnoten overheen

21

Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek

22

Snijd er vervolgens plakken van

23

Eet smakelijk

Ingrediënten

Hazelnoot schuimgebak recept
 4 eiwitten
 250 g suiker plus wat extra
 1 theelepel maïzena
 1 theelepel azijn
 100 g hazelnoten fijngehakt in een keukenmachine
 250 ml slagroom
 2 eetlepel suiker
 1 zakje slagroom versteviger (klopfix)
 1 zakje oploskoffie mokka

Aanwijzingen

Hazelnoot schuimgebak maken
1

Verwarm de oven voor op 190 graden

2

Klop de 4 eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf

3

Als het eiwit al aardige pieken vormt giet dan de suiker er al kloppend bij

4

Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt

5

Voeg dan de theelepel maïzena en de theelepel azijn toe en mix erdoor

6

Als laatste roer je de 80 gram gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)

7

Neem een bakplaat van ongeveer 33cm bij 23cm en leg er een vel bakpapier op

8

Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek en strijk glad

9

Zet in de oven voor 18 minuten

10

Zet na 11 minuten de oven op 160 graden (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)

11

Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daarop een vel bakpapier

12

Strooi wat suiker op het bakpapier ter grootte van de plaat eiwit die in de oven staat

13

Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je die plat op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt

14

Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten

15

Laat de meringue afkoelen voor 2 uur

16

Nu kun je de bovenste laag bakpapier en voorzichtig aftrekken

17

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en het zakje klopfix stijf

18

Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe

19

Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel

20

Strooi er de laatste gehakte hazelnoten overheen

21

Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek

22

Snijd er vervolgens plakken van

23

Eet smakelijk

Hazelnoot schuimgebak, meringuerol met mokka

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!