Ik ben dol op hazelnoten en op meringue en al helemaal op de combinatie van de 2 . Dit is een snelle variant op een hazelnoot schuimtaart, een hazelnoot meringuerol met mokka en hazelnoten. Snel en makkelijk te maken maar zeker niet minder lekker. Uit 1 recept haal je ongeveer 7-8 plakken. Het lekkerste is het toch wel als je de hazelnoten vers gebrand van de markt haalt, de hazelnoten zijn dan nog warm, ruiken heerlijk en hebben een lekkere hazelnootsmaak. Heb je geen verse hazelnoten rooster de hazelnoten dan enkele minuten in de voorverwarmde oven, ze geven dan meer smaak af waardoor de hazelnootmeringue nog lekkerder wordt.
Verwarm de oven voor op 190 graden
Klop de 4 eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf
Als het eiwit al aardige pieken vormt giet dan de suiker er al kloppend bij
Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt
Voeg dan de theelepel maïzena en de theelepel azijn toe en mix erdoor
Als laatste roer je de 80 gram gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
Neem een bakplaat van ongeveer 33cm bij 23cm en leg er een vel bakpapier op
Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek en strijk glad
Zet in de oven voor 18 minuten
Zet na 11 minuten de oven op 160 graden (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daarop een vel bakpapier
Strooi wat suiker op het bakpapier ter grootte van de plaat eiwit die in de oven staat
Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je die plat op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
Laat de meringue afkoelen voor 2 uur
Nu kun je de bovenste laag bakpapier en voorzichtig aftrekken
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en het zakje klopfix stijf
Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe
Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
Strooi er de laatste gehakte hazelnoten overheen
Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
Snijd er vervolgens plakken van
Eet smakelijk
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 190 graden
Klop de 4 eiwitten in een vetvrije beslagkom stijf
Als het eiwit al aardige pieken vormt giet dan de suiker er al kloppend bij
Klop het eiwit tot je de beslagkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit loopt
Voeg dan de theelepel maïzena en de theelepel azijn toe en mix erdoor
Als laatste roer je de 80 gram gehakte hazelnoten erdoor (20 gram achterhouden)
Neem een bakplaat van ongeveer 33cm bij 23cm en leg er een vel bakpapier op
Verdeel het eiwitmengsel over de plaat in een rechthoek en strijk glad
Zet in de oven voor 18 minuten
Zet na 11 minuten de oven op 160 graden (totaal dus 11 minuten op 190 graden en 7 minuten op 160 graden)
Leg in de tussentijd een theedoek op het aanrecht met daarop een vel bakpapier
Strooi wat suiker op het bakpapier ter grootte van de plaat eiwit die in de oven staat
Als het eiwit (meringue) uit de oven komt kiep je die plat op het besuikerde bakpapier die op een theedoek ligt
Het bakpapier waarop de meringue gebakken is laat je ook gewoon zitten
Laat de meringue afkoelen voor 2 uur
Nu kun je de bovenste laag bakpapier en voorzichtig aftrekken
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en het zakje klopfix stijf
Voeg als laatste het zakje mokka oploskoffie toe
Smeer de meringue rol in met het slagroom/mokkamengsel
Strooi er de laatste gehakte hazelnoten overheen
Rol de meringue nu voorzichtig op met behulp van de theedoek
Snijd er vervolgens plakken van
Eet smakelijk
Hoi!! Welkom op Kooktijdschrift!
Dé plek voor een dagelijkse dosis kook inspiratie. Je vindt hier de leukste recepten voor heerlijke gerechten. Variërend van snelle recepten tot meerdaagse gerechten en van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Zoek eenvoudig naar categorieën via de Receptenindex of ga via de zoekfunctie meteen op zoek naar een gewenst gerecht. Staat jouw lievelingsrecept hier niet tussen, maar heb jij dit recept al wel liggen? Stuur jouw unieke recept in en maak iedere maand kans op een GRATIS KOOKBOEK t.w.v. 50 euro!