Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

HelloFresh Maaltijdbox

hellofresh box

Je hoort en leest de laatste tijd regelmatig over “maaltijdboxen” en het valt niet te ontkennen maaltijdboxen en vers boxen zijn een hot item momenteel. Niet zo gek natuurlijk want we hebben het vaak druk maar willen ook goed en gezond eten. Een maaltijdbox is dan een ideale oplossing, zonder de deur uit te hoeven haal je toch gezonde, verse producten in huis waar je vaak in minder dan 30 minuten een heerlijke verse maaltijd mee op tafel zet.

Afgelopen week mochten wij de HelloFresh maaltijdbox voor 5 dagen uitproberen. De box zou zondag afgeleverd worden en op zaterdag kregen we netjes een smsje dat de HelloFreshbox zondag omstreeks 16.00 afgeleverd zou worden, super handig natuurlijk!

De box werd inderdaad netjes op tijd afgeleverd (ietsjes eerder zelfs) en de “box” is een grote doos van gerecycled karton. Na de doos opengemaakt te hebben zagen we heerlijke producten die er stuk voor stuk, fris en vers uitzagen. Alles was keurig verpakt en het vis en vlees in de box voelde goed koud aan.

In de box zaten ook de receptenkaarten waarop duidelijk aangegeven staat met welke maaltijd je het beste kan beginnen ivm de houdbaarheidsdatum van de producten. Zo aten wij op dag 1 de verse falafel met volkoren pita’s en rode kool salade, op dag 2 de kabeljauw met gebakken rijst en Chinese kool, op de derde dag de romige conchiglie met kruidige kipgehakt, dag 4 hadden we heerlijke asperges met boeren achterham en ei en de laatste maaltijd bestond uit parelgerst met paprika, pecorino en zoete maiskolf.

IMG_9351

In de box zitten dus zowel recepten met vis, vlees en vegetarische recepten, een goede afwisseling als je ipv “elke dag vlees” ook zo nu en dan eens een dagje vis of vegetarisch wil eten.

De receptenkaarten zijn erg duidelijk, er staat precies bij welke producten je nodig hebt per recept en de recepten zijn stap voor stap duidelijk uitgelegd. Bijna alle recepten zijn binnen de 30 minuten te maken en zijn zo duidelijk dat ook de “niet zo goede keukenprinsen of prinsessen” hun voordeel kunnen doen met deze box en het ook voor hen te doen is om gezond, vers en afwisselend te koken. Op enkele standaard ingrediënten na, die de meeste mensen al in huis hebben (o.a zout, peper, olie, azijn, boter, mosterd) zit alles wat je nodig hebt om de recepten te maken in de doos, van kruiden tot teentjes knoflook, tot de gebruikte aardappel.

IMG_9374

Deze box is een aanrader als je:

 • Van vers en goed eten houd
 • Graag producten eet uit het seizoen
 • Van nieuwe dingen uitproberen houd
 • Weinig tijd hebt om boodschappen te doen
 • Geen inspiratie hebt om steeds een nieuw lekker gerecht te verzinnen

Een HelloFresh Maaltijdbox is misschien minder geschikt voor je als je:

 • Niet zoveel dingen lust
 • Geen nieuwe recepten wil uitproberen
 • Geen vis lust

Wat ook handig is, is dat je bij Hello Fresh direct een fruitbox mee kunt bestellen zodat je ook je dagelijkse portie fruit binnen krijgt. In deze fruitbox vind je niet alleen seizoensfruit van eigen bodem maar ook exotisch fruit.

Kenmerken Hello Fresh Box:

 • Makkelijk en gezond
 • Duurzaam
 • Flexibel lidmaatschap
 • Ingrediënten uit het seizoen
 • Ook fruitbox mee te bestellen

Buiten dat het jammer is dat je (nog?) geen box kunt bestellen zonder vis (of juist alleen vis) zijn wij van Kooktijdschrift.nl erg positief over de HF boxen.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!