De geur van mijn oma’s hachee rook je al wanneer je haar huis binnenkwam. Een heerlijke geur van gestoofd vlees, laurier en jeneverbessen. Ze maakte een overheerlijke klassieke hachee die echt onovertroffen was. We aten dit als lunch samen met eigengemaakte stoofpeertjes, rode kool en aardappelpuree. Later wilde ik deze superlekkere hachee natuurlijk ook zelf maken. En dat viel niet echt mee. Daarom heb ik even het familierecept opgevraagd. Vandaag deel ik dit recept van mijn oma’s hachee met je. Wat mij betreft echt het beste hachee recept aller tijden. Het geheim zit hem vooral in het juiste hacheevlees. Gegarandeerd genieten!
De lekkerste grootmoeders hachee maken
Hoe maak je nu de lekkerste hachee? En wat is nu eigenlijk goed hacheevlees. Want ja, welk vlees gebruik je voor je hachee? In mijn oma’s recept zijn dit doorregen runderlappen. Waarom? Deze hebben wat extra vet. Dat zorgt ervoor dat het vlees na lang stoven heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt in je mond. Het vet kun je eventueel na afloop verwijderen wanneer je dit niet lekker vindt.
Als kruiden gebruik je natuurlijk laurier, kruidnagels en eventueel jeneverbessen, maar er zijn ook speciale hacheekruiden. Natuurlijk zijn er allerlei recepten om hachee te maken, maar met dit recept maak je een overheerlijke ouderwetse variant. Combineer hem met verse rode kool en stoofpeertjes. Of eet hem samen met een ouderwetse hutspot. Kun je ook vegetarische hachee maken? Jazeker! Je vervangt het vlees dan door uien, roerbaktofu of stukjes quorn. Minstens net zo lekker!
Pel de uien en snijd deze in ringen.
Smelt de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin terwijl je in de pan roert.
Voeg na 2 minuten de uiringen erbij.
Breng alles op smaak met alle kruiden.
Bestuif het vlees met de bloem en roer het goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het warme water toe.
Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.
Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.
Tip: je kunt ook een dikke plak ontbijtkoek en eetlepel appelstroop toevoegen. Dan wordt je hachee nog wat dikker en zachter, hmmm.
Sommige mensen vinden het ook lekker om het vlees in te smeren met mosterd of om ketchup toe te voegen aan de hachee.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel de uien en snijd deze in ringen.
Smelt de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin terwijl je in de pan roert.
Voeg na 2 minuten de uiringen erbij.
Breng alles op smaak met alle kruiden.
Bestuif het vlees met de bloem en roer het goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het warme water toe.
Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.
Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.
Tip: je kunt ook een dikke plak ontbijtkoek en eetlepel appelstroop toevoegen. Dan wordt je hachee nog wat dikker en zachter, hmmm.
Sommige mensen vinden het ook lekker om het vlees in te smeren met mosterd of om ketchup toe te voegen aan de hachee.
Dit recept is écht lekker, moet je zeker proberen.
Zeker!
Alleen volgorde is niet zo handig , bloem toevoegen aan het vlees staat vermeld na de uien in de pan doen, dus als je het recept volgt zie je dat te laat
Ik voeg er heel veel vaste groente bij..bv koolrabi stukjes ,paprika,uien extra
Courgettes en wortel.
Doe ik er pas bij als het vlees half gaar is.
En op het laatst nog champignons.
Ik maak wel een supergrote pan .hi hi groetjes en smakelijk eten
Hoi,
Veel groenten maakt het gerecht nog lekkerder inderdaad. Smakelijk!
leuke suggestie, ik ga er winterwolter schijfjes bij doen een halfuur voor het einde. Zijn ze ook goed gaar.