Het beste recept om grootmoeders hachee te maken

De geur van mijn oma’s hachee rook je al wanneer je haar huis binnenkwam. Een heerlijke geur van gestoofd vlees, laurier en jeneverbessen. Ze maakte een overheerlijke klassieke hachee die echt onovertroffen was. We aten dit als lunch samen met eigengemaakte stoofpeertjes, rode kool en aardappelpuree. Later wilde ik deze superlekkere hachee natuurlijk ook zelf maken. En dat viel niet echt mee. Daarom heb ik even het familierecept opgevraagd. Vandaag deel ik dit recept van mijn oma’s hachee met je. Wat mij betreft echt het beste hachee recept aller tijden. Het geheim zit hem vooral in het juiste hacheevlees. Gegarandeerd genieten!

 

De lekkerste grootmoeders hachee maken

Hoe maak je nu de lekkerste hachee? En wat is nu eigenlijk goed hacheevlees. Want ja, welk vlees gebruik je voor je hachee? In mijn oma’s recept zijn dit doorregen runderlappen. Waarom? Deze hebben wat extra vet. Dat zorgt ervoor dat het vlees na lang stoven heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt in je mond. Het vet kun je eventueel na afloop verwijderen wanneer je dit niet lekker vindt.

Als kruiden gebruik je natuurlijk laurier, kruidnagels en eventueel jeneverbessen, maar er zijn ook speciale hacheekruiden. Natuurlijk zijn er allerlei recepten om hachee te maken, maar met dit recept maak je een overheerlijke ouderwetse variant. Combineer hem met verse rode kool en stoofpeertjes. Of eet hem samen met een ouderwetse hutspot. Kun je ook vegetarische hachee maken? Jazeker! Je vervangt het vlees dan door uien, roerbaktofu of stukjes quorn. Minstens net zo lekker!

 

Grootmoeders hachee recept

Voor het hachee recept voor vier personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 gram doorregen runderriblappen
  • 5 uien
  • 50g boter
  • 2 el bloem
  • 1 bouillonblokje
  • ½ liter warm water
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • Rundvleeskruiden

 

Grootmoeders hachee maken

Om de grootmoeders hachee te maken, volg je de volgende stappen:

  1. Pel de uien en snijd deze in ringen
  2. Smelt de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin terwijl je in de pan roert
  3. Voeg na 2 minuten de uiringen erbij
  4. Breng alles op smaak met alle kruiden
  5. Bestuif het vlees met de bloem en roer het goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het warme water toe
  6. Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.
  7. Je hachee is de dag erna meestal het lekkerst!
  8. Tip: je kunt ook een dikke plak ontbijtkoek en eetlepel appelstroop toevoegen. Dan wordt je hachee nog wat dikker en zachter, hmmm.
  9. Sommige mensen vinden het ook lekker om het vlees in te smeren met mosterd of om ketchup toe te voegen aan de hachee.

 

 

 

 

 

Het beste recept om grootmoeders hachee te maken
 
De geur van mijn oma’s hachee rook je al wanneer je haar huis binnenkwam. Een heerlijke geur van gestoofd vlees, laurier en jeneverbessen. Ze maakte een overheerlijke klassieke hachee die echt onovertroffen was. We aten dit als lunch samen met eigengemaakte stoofpeertjes, rode kool en aardappelpuree. Later wilde ik deze superlekkere hachee natuurlijk ook zelf maken. En dat viel niet echt mee. Daarom heb ik even het familierecept opgevraagd. Vandaag deel ik dit recept van mijn oma’s hachee met je. Wat mij betreft echt het beste hachee recept aller tijden. Het geheim zit hem vooral in het juiste hacheevlees. Gegarandeerd genieten! De lekkerste grootmoeders hachee maken Hoe maak je nu de lekkerste hachee? En wat is nu eigenlijk goed hacheevlees. Want ja, welk vlees gebruik je voor je hachee? In mijn oma’s recept zijn dit doorregen runderlappen. Waarom? Deze hebben wat extra vet. Dat zorgt ervoor dat het vlees na lang stoven heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt in je mond. Het vet kun je eventueel na afloop verwijderen wanneer je dit niet lekker vindt. Als kruiden gebruik je natuurlijk laurier, kruidnagels en eventueel jeneverbessen, maar er zijn ook speciale hacheekruiden. Natuurlijk zijn er allerlei recepten om hachee te maken, maar met dit recept maak je een overheerlijke ouderwetse variant. Combineer hem met verse rode kool en stoofpeertjes. Of eet hem samen met een ouderwetse hutspot. Kun je ook vegetarische hachee maken? Jazeker! Je vervangt het vlees dan door uien, roerbaktofu of stukjes quorn. Minstens net zo lekker!
Schrijver:
Ingrediënten
  • • 600 gram doorregen runderriblappen
  • • 5 uien
  • • 50g boter
  • • 2 el bloem
  • • 1 bouillonblokje
  • • ½ liter warm water
  • • 2 el azijn
  • • 1 tl suiker
  • • 3 kruidnagels
  • • 3 laurierblaadjes
  • • Rundvleeskruiden
Bereiding
  1. Pel de uien en snijd deze in ringen
  2. Smelt de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin terwijl je in de pan roert
  3. Voeg na 2 minuten de uiringen erbij
  4. Breng alles op smaak met alle kruiden
  5. Bestuif het vlees met de bloem en roer het goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het warme water toe
  6. Plaats de hachee op een speciaal stoofplaatje of een speciale stoofpit en laat alles op de laagste stand een paar uur stoven.
  7. Je hachee is de dag erna meestal het lekkerst!
  8. Tip: je kunt ook een dikke plak ontbijtkoek en eetlepel appelstroop toevoegen. Dan wordt je hachee nog wat dikker en zachter, hmmm.
  9. Sommige mensen vinden het ook lekker om het vlees in te smeren met mosterd of om ketchup toe te voegen aan de hachee.

 

Dit vind je vast ook leuk

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: