De caesar salade is waarschijnlijk wel een van de bekendste salades die er is. Het recept voor de ceasar salade is kinderlijk eenvoudig. Je kunt de salade met slechts een aantal ingrediënten maken. Hierdoor kun je de caesar salade eenvoudig thuis maken met dit recept.
In deze koopgids
Wat zit er in caesar salade
Het recept voor caesar salade is bedacht rond 1924. Het is niet een gerecht van Julius Caesar en komt daarnaast ook niet uit het bekende Caesar Hotel in Las Vegas. Het recept is namelijk bedacht door Caesar Cardini. Het was namelijk een drukke dag en hij had meerdere ingrediënten niet meer in huis. De creatieve chef uit Italië heeft vervolgens een mooie salade in elkaar geflanst waar mensen meerdere malen voor terug kwamen. Het recept bestaat niet uit meer dan 8 ingrediënten en bestaat uit: een gekookt eitje, croutons, romeinse sla, parmezaanse kaas, knoflook, citroensap, worcestersaus en olijfolie. Tegenwoordig worden ook andere ingrediënten toegevoegd voor een moderne twist aan de caesar salade. Denk bijvoorbeeld aan kipfilet, avocado, tomaat en ansjovis. Dit recept bevat alle klassieke ingrediënten, maar is verder opgepimpt zodat je een rijke maaltijdsalade hebt.
Wil je dit recept voor caesar salade zelf maken? Dan moet je de worcestersaus vervangen voor sojasaus. Wees wel voorzichtig met het toevoegen van de sojasaus, omdat je anders kans hebt dat de dressing te zout wordt.
De ceasar salade is een klassieker dat iedereen wel kent. Met slechts een klein aantal ingrediënten kun je deze overheerlijke salade op tafel zetten. Daarnaast heb je deze salade in een handomdraai gemaakt!
Kook de eieren af in 7 minuten en laat ze vervolgens schrikken. Pel de eieren en bewaar voor later.
Doe de sap van de citroen, worchestershiresaus, mosterd en de geplette knoflook in een bekken. Voeg vervolgens druppelsgewijs de olijfolie toe en klop dit door met een garde tot dressingdikte.
Breng de dressing op smaak met zout, peper en tabasco.
Als je toastbrood hebt, moet je het brood in blokjes snijden en vervolgens roosteren met een scheut olijfolie in de pan op laag vuur of in de oven.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden
Snijd vervolgens de witte ui in dunne halve ringen. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes of reepjes. Snijd het ei vervolgens in vieren.
Was de romeinse sla en pluk deze in redelijk grove stukken. Meng dit vervolgens met de mesclun.
Doe alle ingrediënten in een bekken, behalve de ansjovisfilets en eieren, en voeg de dressing toe. Schep de salade goed door. Schaaf de Parmezaanse kaas royaal over de salade. Garneer de salade met de eieren en de ansjovisfilets.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de eieren af in 7 minuten en laat ze vervolgens schrikken. Pel de eieren en bewaar voor later.
Doe de sap van de citroen, worchestershiresaus, mosterd en de geplette knoflook in een bekken. Voeg vervolgens druppelsgewijs de olijfolie toe en klop dit door met een garde tot dressingdikte.
Breng de dressing op smaak met zout, peper en tabasco.
Als je toastbrood hebt, moet je het brood in blokjes snijden en vervolgens roosteren met een scheut olijfolie in de pan op laag vuur of in de oven.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden
Snijd vervolgens de witte ui in dunne halve ringen. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes of reepjes. Snijd het ei vervolgens in vieren.
Was de romeinse sla en pluk deze in redelijk grove stukken. Meng dit vervolgens met de mesclun.
Doe alle ingrediënten in een bekken, behalve de ansjovisfilets en eieren, en voeg de dressing toe. Schep de salade goed door. Schaaf de Parmezaanse kaas royaal over de salade. Garneer de salade met de eieren en de ansjovisfilets.
Geef een reactie