Vegetarisch eten kan erg veelzijdig zijn. Met name als er zoveel verschillende mooie groentes zijn waarmee je kunt werken. Dit vegetarische recept is een van mijn favoriete recepten om thuis te maken. Dit komt, omdat je courgette in een compleet andere manier klaarmaakt dan normaal. In veel gevallen wordt de courgette hooguit gebakken of geroosterd. Toch kun je er veel meer mee dan je denkt. Courgettes kunnen bijvoorbeeld ook rauw, gegrilld, gerookt, gestoofd verwerken. Ook de bloemen van de courgette kunnen worden gebruikt. In Italië doen ze deze bijvoorbeeld vullen met tonijn of frituren deze. Er is zelfs een mogelijkheid om spaghetti te maken van courgette! Al met al is de courgette een leuke, een veelzijdige, groente waar je alle kanten mee op kunt. In dit recept zorgt de courgette voor de extra bite in het taartje. De rijst in het courgettetaartje zorgt voor een gehaktachtige structuur, waardoor het zelfs voor de meest vlees liefhebbende mensen een leuk vegetarisch gerecht is. Daarnaast zorgt het vocht in de courgette ervoor dat de rijst gaar wordt in het taartje. Hierdoor heb je een simpel, maar heel erg smaakvol taartje.
In deze koopgids
Welke smaakcombinaties zijn er allemaal met courgette?
Courgette kun je combineren met talloze ingrediënten. Zeer bekende combinaties zijn geitenkaas, munt, walnoot, piment en chorizo. Natuurlijk zijn er talloze andere ingrediënten waarmee je courgette kunt combineren, maar dit waren wel de bekendste. Door deze ingrediënten alleen al te combineren kun je al tot leuke ideeën komen voor leuke recepten zoals gevulde courgette met geitenkaas. De toepassing in dit recept voor het courgettetaartje is in combinatie met dille en geitenkaas. Het recept is erg toegankelijk om zelf te maken en is geschikt voor 4 personen.
Dit vegetarische recept is een van mijn favoriete recepten om thuis te maken. Dit komt, omdat je courgette in een compleet andere manier klaarmaakt dan normaal.
Rasp de courgette en snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de dille en klop de eieren los.
Vermeng de eieren, rijst, ui, courgette, dille, geitenkaas en olijfolie. Breng dit op goed op smaak met zout en peper. Roer goed door en zet apart.
Smelt de boter in een pannetje en smeer de filodeeg aan een kant in met de boter.
Leg de filodeegvellen in een ovenschaal van 1,5 tot 2 liter de beboterde kant van het filodeeg naar beneden. Hetgeen wat teveel is aan het filodeeg kun je over de rand hangen. Ga net zo lang door tot je nog een vel over hebt.
Vul nu de ovenschaal met de courgettemassa en leg er nu het laatste velletje filodeeg erop. De randen die je teveel hebt, kun je eventueel nu naar binnen vouwen voor extra textuur.
Bak het courgettetaartje af in 40 tot 60 minuten. Het taartje is klaar zodra deze mooi goudbruin is.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rasp de courgette en snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de dille en klop de eieren los.
Vermeng de eieren, rijst, ui, courgette, dille, geitenkaas en olijfolie. Breng dit op goed op smaak met zout en peper. Roer goed door en zet apart.
Smelt de boter in een pannetje en smeer de filodeeg aan een kant in met de boter.
Leg de filodeegvellen in een ovenschaal van 1,5 tot 2 liter de beboterde kant van het filodeeg naar beneden. Hetgeen wat teveel is aan het filodeeg kun je over de rand hangen. Ga net zo lang door tot je nog een vel over hebt.
Vul nu de ovenschaal met de courgettemassa en leg er nu het laatste velletje filodeeg erop. De randen die je teveel hebt, kun je eventueel nu naar binnen vouwen voor extra textuur.
Bak het courgettetaartje af in 40 tot 60 minuten. Het taartje is klaar zodra deze mooi goudbruin is.
Geef een reactie