Mokkataart is misschien wel een van de meest geliefde taartjes om te maken. En terecht: het is lekker zoet, smaakvol en toch een kruidig hintje van de koffie. Toch is dit een van de moeilijkere taartjes om te maken. Dit komt, omdat mokkataart behoorlijk wat stappen bevat. Je maakt bijvoorbeeld Italiaanse merinque, maar ook siroop, biscuit en de botercrème. Het zijn dus behoorlijk wat stappen waar iets fout kan gaan. Probeer daarom dit recept voor mokkataart stap voor stap te volgen. Zorg er dan ook voor dat je apparatuur vetvrij is, zodat de eiwitten de kans krijgen om luchtig te worden. Voor dit recept is het misschien ook handig om gepasteuriseerde eieren te gebruiken. Dit maakt het ook meer zwangerproof!
Mokkataart is een erg geliefd taartje. Toch is het een van de moeilijkere taarten om te maken door de verschillende bereidingen. Het is ook wat werk, maar je gaat er zeker van smullen!
Maak de merinque door 100 gram suiker te verwarmen met het water. Kook de suiker tot 118 graden Celsius
Klop het eiwit stijf met 25 gram suiker. Als het suikerwater is afgekoeld tot 114 graden Celsius voeg je dit toe aan de eiwitten. Klop deze massa koud.
Klop de eidooiers op hoge snelheid bleek. Verwarm suiker tot 118 graden Celsius en schenk deze weer over de eidooiers. Klop de massa wit. Voeg het eidooiersmengel toe aan de boter en klop dit op lage snelheid. Meng vervolgens de eiwitten met de botercrème. Voor de koffiecrème meng je de koffie met de basisbotercrème
Maak als eerste de siroop van rum door het water, suiker en rum op te koken.
Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Zeef vervolgens de bloem, maizena en het bakpoeder.
Klop ondertussen de eiwitten voor de crème en klop ondertussen ook de eidooiers met een derde van de suiker. Bij de eiwitten voeg je in drie delen de suiker toe, totdat het pieken gaat vormen. De eidooiers moeten bleek geklopt worden. Schep het eiwit door de eidooiers en meng dit voorzichtig. Meng nu met een spatel het gezeefde bloemmengel met de eiermassa. Schep door totdat dit goed gemengd is.
Bekleed een bakplaat van 20 centimeter met bakpapier. Zorg er ook voor dat je de randen van de bakvorm hebt bekleed. Verdeel het beslag en bak af voor 20 minuten in de oven.
Laat het biscuit afkoelen en snijdt deze doormidden. Doordrenk het biscuit met de rumsiroop. Smeer vervolgens tussen de lagen biscuit de botercrème. Werk vervolgens de randen eveneens netjes af met de crème en laat dit opstijven in de koelkast. Je kunt de taart nu afmaken met amandelschaafsel en eventueel met rozetjes van koffiecrème.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de merinque door 100 gram suiker te verwarmen met het water. Kook de suiker tot 118 graden Celsius
Klop het eiwit stijf met 25 gram suiker. Als het suikerwater is afgekoeld tot 114 graden Celsius voeg je dit toe aan de eiwitten. Klop deze massa koud.
Klop de eidooiers op hoge snelheid bleek. Verwarm suiker tot 118 graden Celsius en schenk deze weer over de eidooiers. Klop de massa wit. Voeg het eidooiersmengel toe aan de boter en klop dit op lage snelheid. Meng vervolgens de eiwitten met de botercrème. Voor de koffiecrème meng je de koffie met de basisbotercrème
Maak als eerste de siroop van rum door het water, suiker en rum op te koken.
Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Zeef vervolgens de bloem, maizena en het bakpoeder.
Klop ondertussen de eiwitten voor de crème en klop ondertussen ook de eidooiers met een derde van de suiker. Bij de eiwitten voeg je in drie delen de suiker toe, totdat het pieken gaat vormen. De eidooiers moeten bleek geklopt worden. Schep het eiwit door de eidooiers en meng dit voorzichtig. Meng nu met een spatel het gezeefde bloemmengel met de eiermassa. Schep door totdat dit goed gemengd is.
Bekleed een bakplaat van 20 centimeter met bakpapier. Zorg er ook voor dat je de randen van de bakvorm hebt bekleed. Verdeel het beslag en bak af voor 20 minuten in de oven.
Laat het biscuit afkoelen en snijdt deze doormidden. Doordrenk het biscuit met de rumsiroop. Smeer vervolgens tussen de lagen biscuit de botercrème. Werk vervolgens de randen eveneens netjes af met de crème en laat dit opstijven in de koelkast. Je kunt de taart nu afmaken met amandelschaafsel en eventueel met rozetjes van koffiecrème.
Geef een reactie