Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Het sappigste recept voor babi pangang spek

Iedereen heeft weleens babi pangang afgehaald bij de afhaalchinees. Het is immers ook superlekker en erg smaakvol. Met dit recept maak je babi pangang zelf thuis.

Iedereen heeft weleens babi pangang afgehaald bij de afhaalchinees. Het is immers ook superlekker en erg smaakvol. Mijn ouders, mijn broer en ik bestelden maar al te graag babi pangang of babi pangang spek. Toch kun je babi pangang makkelijker zelf maken dan je denkt. Dit recept voor babi pangang maak je met buikspek en is zeer geschikt als onderdeel van een rijsttafel. De saus kun je eenvoudig maken. Let er alleen wel op dat het de juiste dikte heeft. De saus zelf is erg eenvoudig om te maken. Zodra de saus van zichzelf te dik is kun je extra water toevoegen. Je kunt het recept voor de babi pangang saus ook licht aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een beetje ketchup toevoegen of juist kruiden zoals komijn of koriander. Op deze wijze kun je dit recept helemaal eigen maken.

Aandachtspunten voor dit babi pangang recept

Mijn persoonlijke voorkeur voor dit recept voor babi pangang gaat uit naar buikspek. Speklappen zijn niet ideaal, omdat deze al erg dun zijn gesneden. Hierdoor is het lastiger om ze krokant te bakken. Een andere optie voor dit recept voor babi pangang is procureur. Let er wel op dat je ervoor zorgt dat het vlees goed gaar is en je het vlees de kans geeft om krokant te worden tijdens het frituren. De vijfkruidenpoeder voeg je het beste toe nadat je het vlees het gefrituurd. Anders wordt deze erg bitter als het aanbrand.

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Iedereen kent babi pangang wel. Lekker sappig buikspek met een zoetzure saus. En met dit recept kun je babi pangang ook thuis maken!

Opbrengsten5 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd3 uur 35 minutenTotale tijd3 uur 50 minuten

 2 kg buikspek
 5 steranijs
 zout en peper
 1 eetlepel vijfkruidenpoeder
 2 l kippenbouillon
 1 eetlepel donkere sojasaus
 3 eetlepel lichte sojasaus
 4 tenen knoflook
 1 flinke scheut chinese rijstwijn
 1 duim gember
 2 gedroogde pepers
 5 gedroogde shiitakes

1

Zet de kippenbouillon op samen met de sojasauzen, knoflook gember, shiitakes, gedroogde pepers, rijstwijn, steranijs en de buikspek.

2

Breng de buikspek aan de kook en laat het vlees zachtjes pruttelen voor ongeveer 2 tot 2,5 uur laat koken. Let erop dat je de bouillon regelmatig blijft afschuimen.

3

Haal het vlees uit de bouillon en laat het rustig afkoelen.

4

Verwarm olie in een wok of frituur en bak het vlees krokant in 3 tot 5 minuten krokant.

5

Lek het vlees uit op keukenpapier en bestrooi het vlees met vijfkruidenpoeder, zout en peper.

Ingrediënten

 2 kg buikspek
 5 steranijs
 zout en peper
 1 eetlepel vijfkruidenpoeder
 2 l kippenbouillon
 1 eetlepel donkere sojasaus
 3 eetlepel lichte sojasaus
 4 tenen knoflook
 1 flinke scheut chinese rijstwijn
 1 duim gember
 2 gedroogde pepers
 5 gedroogde shiitakes

Aanwijzingen

1

Zet de kippenbouillon op samen met de sojasauzen, knoflook gember, shiitakes, gedroogde pepers, rijstwijn, steranijs en de buikspek.

2

Breng de buikspek aan de kook en laat het vlees zachtjes pruttelen voor ongeveer 2 tot 2,5 uur laat koken. Let erop dat je de bouillon regelmatig blijft afschuimen.

3

Haal het vlees uit de bouillon en laat het rustig afkoelen.

4

Verwarm olie in een wok of frituur en bak het vlees krokant in 3 tot 5 minuten krokant.

5

Lek het vlees uit op keukenpapier en bestrooi het vlees met vijfkruidenpoeder, zout en peper.

Het sappigste recept voor babi pangang

AuteurDaniël VergouwenMoeilijkheidsgraadBeginner

Een mooi recept om babi pangang saus te maken!

Opbrengsten1 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd10 minuten

 200 g tomatenpuree
 1 witte ui
 1 duim gember
 3 tenen knoflook
 1 eetlepel sambal oelek
 70 g bruine suiker
 200 ml water
 1 eetlepel rijstazijn
 Maïzena

1

Snipper de ui en hak de knoflook en gember. Zet een sauspan op het vuur en fruit de ui, knoflook en gember.

2

Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur dit. Blus af met een scheut water en rijstazijn. Voeg de bruine suiker en sambal toe en breng het geheel aan de kook.

3

Meng wat water met de maïzena en giet een beetje toe aan de kokende saus. Laat even koken totdat de saus gaat binden. Is de saus te dun? Voeg dan extra maïzena toe.

Ingrediënten

 200 g tomatenpuree
 1 witte ui
 1 duim gember
 3 tenen knoflook
 1 eetlepel sambal oelek
 70 g bruine suiker
 200 ml water
 1 eetlepel rijstazijn
 Maïzena

Aanwijzingen

1

Snipper de ui en hak de knoflook en gember. Zet een sauspan op het vuur en fruit de ui, knoflook en gember.

2

Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur dit. Blus af met een scheut water en rijstazijn. Voeg de bruine suiker en sambal toe en breng het geheel aan de kook.

3

Meng wat water met de maïzena en giet een beetje toe aan de kokende saus. Laat even koken totdat de saus gaat binden. Is de saus te dun? Voeg dan extra maïzena toe.

babi pangang saus

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!

Koken en schrijven, dat vind ik leuk om te doen. Al sinds mijn 14e ben ik werkzaam in de horeca en heb mijzelf opgewerkt tot sous-chef, meegekookt op niveau, heb ik een eigen bonbonlijn opgezet en doorgeleerd voor sommelier, omdat ik erg hou van chocola en wijn. Ten slotte kom ik graag bij mensen thuis koken als de Huissommelier en bereid ik de lekkerste gerechten die je eigenlijk zou verwachten in een restaurant uit het hogere segment. Tegelijkertijd maak ik mensen ook graag bij met lekkere cocktails en streetfood. Ik wil graag mijn kennis delen, zodat iedereen thuis kan genieten van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, want daar draait het uiteindelijk om. Samen gezellig eten en koken. Voor extra inspiratie kun je kijken op mijn Instagrampagina: @danielvergouwen of @dehuissommelier