Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Hete kip met komkommersalade

kip rijst salade komkommersalade

Ben je op zoek naar een heerlijk maar ook makkelijk recept voor 4 personen? Pak je braadpannen maar vast, want binnen een half uur heb je deze pittige en gezonde maaltijd op tafel staan.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten
 300 g rijst
 2 komkommers
 ½ uitje of sjalotte
 4 eetlepel kwark
 2 eetlepel mayonaise
 1 theelepel mosterd
 1 handje dille
 2 eetlepel witte wijnazijn
 500 g kipfilet in reepjes
 2 eetlepel olie
 100 ml ketjap manis
 50 ml ketchup
 4 eetlepel pindakaas
 2 eetlepel sambal
 1 mespunt zout

Hete kip met komkommersalade maken
1

Doe de olie in de braadpan en verhit dit.

2

De kipreepjes bak je hierin tot ze goudbruin zijn, dat kan op een matig vuurtje of niet te hoge temperatuur.

3

Daarna voeg je 200 ml water toe en de ketchup en ketjap.

4

Draai nu het vuur laag en laat het geheel een kwartiertje stoven in de braadpan.

5

Daarna is het tijd voor de pindakaas en die roer je er doorheen tot er een dikke saus ontstaat. 6. Een flinke mespunt zout is voor vier personen wel nodig om de smaak op te peppen.

6

De hete smaak komt van de pittige sambal en 2 eetlepels is in principe genoeg, maar dat kan je zelf natuurlijk aanpassen naar gelang de voorkeur van de eters.

7

De kip hoeft nu nog maar 5 minuten te stoven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 g rijst
 2 komkommers
 ½ uitje of sjalotte
 4 eetlepel kwark
 2 eetlepel mayonaise
 1 theelepel mosterd
 1 handje dille
 2 eetlepel witte wijnazijn
 500 g kipfilet in reepjes
 2 eetlepel olie
 100 ml ketjap manis
 50 ml ketchup
 4 eetlepel pindakaas
 2 eetlepel sambal
 1 mespunt zout

Aanwijzingen

Hete kip met komkommersalade maken
1

Doe de olie in de braadpan en verhit dit.

2

De kipreepjes bak je hierin tot ze goudbruin zijn, dat kan op een matig vuurtje of niet te hoge temperatuur.

3

Daarna voeg je 200 ml water toe en de ketchup en ketjap.

4

Draai nu het vuur laag en laat het geheel een kwartiertje stoven in de braadpan.

5

Daarna is het tijd voor de pindakaas en die roer je er doorheen tot er een dikke saus ontstaat. 6. Een flinke mespunt zout is voor vier personen wel nodig om de smaak op te peppen.

6

De hete smaak komt van de pittige sambal en 2 eetlepels is in principe genoeg, maar dat kan je zelf natuurlijk aanpassen naar gelang de voorkeur van de eters.

7

De kip hoeft nu nog maar 5 minuten te stoven.

Notes

Hete kip met komkommersalade

Braadpannen zorgen ervoor dat je snel en handig een gerecht kan klaarmaken en dat geldt ook voor deze maaltijd. Doe de olie in de braadpan en verhit dit. De kipreepjes bak je hierin tot ze goudbruin zijn, dat kan op een matig vuurtje of niet te hoge temperatuur. Daarna voeg je 200 ml water toe en de ketchup en ketjap. Draai nu het vuur laag en laat het geheel een kwartiertje stoven in de braadpan. Daarna is het tijd voor de pindakaas en die roer je er doorheen tot er een dikke saus ontstaat. Een flinke mespunt zout is voor vier personen wel nodig om de smaak op te peppen. De hete smaak komt van de pittige sambal en 2 eetlepel is in principe genoeg, maar dat kan je zelf natuurlijk aanpassen naar gelang de voorkeur van de eters. De kip hoeft nu nog maar 5 minuten te stoven.

Vergeet de salade niet

Tijdens het stoven van de kip kan je de komkommersalade even klaarmaken. Snij de komkommer in dunne plakjes en snipper hierdoor de half uitje of een sjalotje. Dat kan in een kom of een van je pannen. Meng in een andere kom (of een van je pannen) de kwark, mayonaise, mosterd en de dille. In plaats van kwark kan je ook Griekse yoghurt kiezen, dat geeft nog een extra exotisch tintje aan de salade. Als de dressing goed is gemengd en een dikke saus is ontstaan, doe je de komkommer erbij en meng je de salade goed door elkaar.

De rijst

Het bereiden van de rijst is uiteraard eenvoudig, kies hiervoor een van je grotere pannen en gebruik ruim water. Rijst koelt op je bord relatief snel af. Het is dus van belang dat je goed gaat timen wanneer de kip klaar is en hierop het koken van de rijst afstemt. Op die manier kan je de maaltijd lekker warm op de borden serveren.

Tip

Als je graag een glaasje wijn serveert bij dit gerecht, kies dan voor een frisse witte wijn met een laag alcoholpercentage. Een pittig gerecht zoals deze hete kip geeft je al gauw het gevoel alsof je mond in ‘brand’ staat. Wijn met een hoog alcoholpercentage versterkt dat gevoel en dat is minder prettig. Een licht zoete witte wijn kan een pittig gerecht wat zachter doen smaken. Een wijn met een percentage van minder dan 14% op de juiste temperatuur harmonieert heel goed met dit gerecht.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!