Je hebt het vast al wat vlaggetjes zien hangen bij de lokale visboer. Want de Hollandse Nieuwe zijn er weer! Nederland staat immers bekend om de Hollandse Nieuwe. Sterker nog: Nederland staat er in het buitenland zelfs bekend om het welbekende haringhappen. De officiële start van de Hollandse Nieuwe is vaak rond half juni. De officiële start varieert per jaar en is van start zodra het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is verkocht. De haringen rond de periode juni zijn het vetst en daardoor ook het meest smaakvol. Er zitten zelfs verschillende eisen aan om Hollandse Nieuwe benoemd te worden. Zo moet de Hollandse Nieuwe minimaal 16% vet hebben en niet meer dan 26% procent. Daarnaast moet de haring gezouten en gerijpt en gekaakt zijn. Daarnaast zitten er aan de Hollandse Nieuwe nog een aantal andere eisen om zo benoemd te worden. Een goede haring herken je aan de frisse zilte geur en een heerlijke zilte romige smaak. Er zijn meerdere manieren om Hollandse Nieuwe te eten dan enkel happen of op een broodje. Daarom geven wij je 3 recepten hoe je Hollandse Nieuwe ook kunt maken!
Smaakvol en een unieke manier om Hollandse Nieuwe te serveren.
Snijd de aardappel in blokjes en kook ze beetgaar af.
Snijd de rode biet, appel en haring in blokjes en meng dit met de aardappel.
Breng dit nu op smaak met olijfolie, zout, peper en mierikswortel
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de aardappel in blokjes en kook ze beetgaar af.
Snijd de rode biet, appel en haring in blokjes en meng dit met de aardappel.
Breng dit nu op smaak met olijfolie, zout, peper en mierikswortel
Notes
Zet de frituur op 170 graden.
Maak de aardappel schoon met een dunschiller. Snijd de aardappel verder met de dunschiller zodat je chips krijgt.
Frituur de chips voor 2 minuten, terwijl je de chips regelmatig draait. Als de chips licht bruin zijn stort je ze in een bekken met papier. Breng dit op smaak met zout en peper.
Snijd de haring in blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk
Meng de haring met de zure room, bieslook en sjalot en breng op smaak met zout en peper.
Maak het bord op en garneer dit met de aardappelchips.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet de frituur op 170 graden.
Maak de aardappel schoon met een dunschiller. Snijd de aardappel verder met de dunschiller zodat je chips krijgt.
Frituur de chips voor 2 minuten, terwijl je de chips regelmatig draait. Als de chips licht bruin zijn stort je ze in een bekken met papier. Breng dit op smaak met zout en peper.
Snijd de haring in blokjes. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk
Meng de haring met de zure room, bieslook en sjalot en breng op smaak met zout en peper.
Maak het bord op en garneer dit met de aardappelchips.
Notes
Weeg alle ingrediënten af op de Hollandse Haring na.
Breng dit alles aan de kook en laat het reduceren tot ongeveer de helft.
Laat het zoetzuur een afkoelen
Stort de licht afgekoelde zoetzuur op de haringen en laat dit 2 dagen staan in de koeling.
Mocht je de haringen langer willen bewaren, dan kun je deze wecken.
Serveer de ingelegde haring op een broodje of als lekkere snack.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Weeg alle ingrediënten af op de Hollandse Haring na.
Breng dit alles aan de kook en laat het reduceren tot ongeveer de helft.
Laat het zoetzuur een afkoelen
Stort de licht afgekoelde zoetzuur op de haringen en laat dit 2 dagen staan in de koeling.
Mocht je de haringen langer willen bewaren, dan kun je deze wecken.
Serveer de ingelegde haring op een broodje of als lekkere snack.
Geef een reactie